Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 2357

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Felinka
    Felinka
    176 SEK 220 SEK

    I Felinka följer vi en unik resa av mod och uppror. Journalistparet Ali och Amina flyr från Syrien, där de har avslöjat korruption och vanstyre. I den trygga famnen av en hästgård i Sverige föds Felinka, ett exceptionellt begåvat barn. Uppvuxen i två världar avslöjar Felinka det förgiftande greppet som religion har över utveckling och självförverkligande.

     

    Från Akalla till världens yttersta hörn utmanar Felinka maktens män och avslöjar hur hot, terror och oheliga allianser släcker hoppet om en trygg och fredlig framtid för oss alla. Karismatiskt och skickligt, visar Felinka upp en både ödmjuk, kärleksfull och obändig kraft med en ny vision av hoppfull framtid. Följare världen över anar morgonluft för en frihetsrörelse av oanad styrka.

     

    Berättelsen bjuder in läsaren på en gripande resa där vindarna av förändring hotas att stängas ute av maktens manipulativa hand.

     

    Felinka är en inspirerande berättelse om en ung orädd person som vågar göra skillnad och kämpar mot de förväntningar och krav som låser fast oss alla.

    Läs mer
  2. I spåren efter Fenella Moray
    I spåren efter Fenella Moray
    176 SEK 220 SEK

    I spåren efter Fenella Moray är en oemotståndlig feelgoodroman med en historisk vändning.

    Läs mer
  3. Vi kom från Johannes
    Vi kom från Johannes
    176 SEK 220 SEK

    Alldeles ini hjärtat brast det för honom. Inget fanns till honom och de sina.

    Det kom ett vrål ifrån tårna och magen.

    Ett vrål ifrån hjärtat och det ekade i hela huvudet.

    Satan ta kråkorna.

    Vi kom från Johannes berättar om ursprung och vad som bärs och färdas genom generationer. Det är en släktberättelse om människor i periferin, om de som jobbat och slitit för att hitta en plats, sin plats, sig.

    Läs mer
  4. Folke – Den ömhjärtade Bernadotten
    Folke – Den ömhjärtade Bernadotten
    176 SEK 220 SEK

    Folke Bernadotte tvingades av hovet och sin farbror Gustav V att överge sin utomäktenskapliga dotter för att aldrig återse henne igen. Som en botgöring lovar han flickans mor att uträtta något betydande för mänskligheten.

    Läs mer
  5. Flickan i spegeln
    Flickan i spegeln
    160 SEK 200 SEK

    Saga ska fylla tio år och bor med sin mamma, pappa och lillebror i Svalöv, ett litet samhälle i södra Sverige.
    Hon känner sig ofta ensam och osäker. Det är nästan som att hon är osynlig. Alla har kompisar i skolan men hon har inga. Saga tänker ofta att hon inte är bra nog och att hon är fel. Hon längtar efter att bli sedd.

    Läs mer
  6. Var är min lillebror?
    Var är min lillebror?
    176 SEK 220 SEK

    Fullständigt förkrossad står Natalia och tittar på förödelsen. Trots chocken inser hon att de måste fly för att ha en chans att överleva. Frågan är bara om hon kommer att klara den långa vandringen, för hon är inte ensam och har aldrig tidigare haft huvudansvaret. Det brukade vara hennes pappa som hade det, men han är borta och kan inte längre ge de råd som hon så väl behöver. Det var en kall natt i slutet av februari då hela hennes tillvaro krossades, men hon kan inte ge upp, för vem skulle då rädda Nykolai, hennes lillebror?

    Läs mer
  7. Döda människor lägger de på rygg
    Döda människor lägger de på rygg
    176 SEK 220 SEK

    När en kvinna beslutar att hennes liv är över, förändras allting. Efter ett misslyckat självmordsförsök vaknar hon på sjukhuset, omgiven av dem som kämpar för att rädda henne, även när hon själv har tappat viljan och önskan att kämpa. Inlagd på sjukhuset lever hon dagarna i ett vakuum, styrd av andras beslut och förväntningar. Men hennes inre önskan att avsluta allt finns kvar i bakgrunden. Ett plötsligt återbesök på sjukhuset för en smärtsam skada ger henne det verktyg hon behöver. Men är slutet verkligen slutet?

     

    Läs mer
  8. Patienterna
    Patienterna
    210 SEK

    I romanen "Patienterna" av Muhamed Mahmutović möter vi Omer, en medlem av Army of Bosnien och Hercegovina, som nu letar efter en ny början i Sverige. Driven av en djup önskan om rättvisa och hämnd för sin brors död, börjar Omer en riskfylld resa. Han antar en falsk identitet som nationalistisk serb, en resa som tar honom genom en mosaik av karaktärer – från vanliga medborgare till krigsförbrytare.

    Läs mer
  9. Pablos journal
    Pablos journal
    189 SEK

    Som lärare på Schillerska gymnasiet ägnade jag flera år att samla och skriva in Pablo Longs handskrivna dagböcker åren runt 1990.

    Läs mer
  10. Mimosastigen
    Mimosastigen
    176 SEK 220 SEK

    Gabriels liv på Portugals soliga kuster är lika komplicerat som det är vackert. Han förbereder sig för att lansera sin kommande bok om esoterisk visdom i Europa, samtidigt som han nyligen har blivit far till tvillingar.

    Inför boklanseringsfesten skapar hotfulla meddelanden en dyster underton för firandet. Medan polisen försöker avslöja dem som står bakom detta, finner sig Gabriel i en känslig balansakt, där han försöker kombinera sin nya familjs lycka med det ansvar han har gentemot sin dotter från ett tidigare förhållande. I takt med att denna komplexa personliga berättelse utvecklas, framträder en parallell berättelse, där strömmen av afrikanska flyktingar som söker skydd längs Algarvekusten växer. Gabriel blir invecklad i deras öde och hjälper polisen i deras jakt på de undflyende smugglarna.

    Mimosastigen är en mångfacetterad berättelse om en mans liv, kärlek, familj och pliktens dilemma.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 2357

per sida
Sätt fallande sortering