Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 1717

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Klaras evangelium
  Klaras evangelium
  175 SEK

  Jesus återkommer och uppenbarar sig i Stockholm. Under sin vandring i staden värvar han sju lärjungar. En av dem är Klara som för omvärlden nedtecknar det som händer. Jesus blir förskräckt över hur det står till i samhället och speciellt i kyrkan. När Jesus kritiserar det han ser, skaffar han sig mäktiga fiender… .

  Läs mer
 2. Tid för avgång
  Tid för avgång
  100 SEK

  Det som förenade dem var en tågresa norröver i landet, i samma vagn. Flera timmar att fördriva, de flesta kanske i grubblerier. Här möter ni mannen som förfäras över hur illa han uppförde sig på firmafesten häromkvällen, den själv grånade mannen som är på väg till Stockholm för att hjälpa fadern flytta in på ett äldreboende, kvinnan som fått en jättechans att utbilda sig till precis det hon drömt om. Och alltsammans varvat med vardagliga funderingar.

  Läs mer
 3. I fjärde led
  I fjärde led
  79 SEK

  Hur känner man igen en bedragare? Gör man det?

  I författarens debutroman ställs den frågan på sin spets. I boken, som till stor del utspelar sig på ett äldreboende, följer vi två personers verklighet parallellt.

  Läs mer
 4. Arvet efter Tiresias - den femte årstiden
  Arvet efter Tiresias - den femte årstiden
  189 SEK

  Aksel Månsson är en frilansjournalist på ständig jakt efter en story, fantasifull nog att platsa i den mycket nischade tidskrift han arbetar för. Han stöter snart på en mycket speciell gammal man, Amraphel, som berättar en historia så fantastisk att den så småningom kommer förändra Aksels liv och framtid. 

  Läs mer
 5. Uppkomlingen
  Uppkomlingen
  189 SEK

  I boken Uppkomlingen, som förutom är fylld av humor och värme, varvas det dråpligheter med livsglädje i Anders Larssons vardag med existensiella funderingar över alla de livsval som påverkar Anders, ofta framkallade av slumpen - eller inte?

  Läs mer
 6. Hembygden Hälsar
  Hembygden Hälsar
  150 SEK

  Tio fristående noveller med landsbygden som gemensam nämnare. 

  Läs mer
 7. Som om ingenting hänt av Anette Nyberg
  Som om ingenting hänt av Anette Nyberg
  179 SEK

  Lisa flyttar hem med familjen till Glättringe, där hon vuxit upp. Hon ska i lugn och ro packa upp och styla sitt nya hem. Men det tänkta livet förändras snabbt när hennes mamma insjuknar och Lisa måste ta hand om mammas café.

  Läs mer
 8. DIAMANTEN Hedningarnas tid
  DIAMANTEN Hedningarnas tid
  99 SEK

  Året är 20 f. kr.
  Augustus sitter säkert på sin tron i Rom. Fred råder inom gränserna och hans Pax Romana tryggar imperiet. Han vill utöka sitt rike och planerar att erövra hela Hispania och Germanien.
  Kejsaren är dock helt ovetande om vad som sker i imperiets sydligaste utpost!
  I provinsen Rubinium, som ligger i södra Afrika, tågar legionärer mot en by. Den står i vägen för legat Julius Aulus Artemis planer att sända ut guldletare och nybyggare norrut. Bland legionärerna finns den gode Vistus, legionär av gallisk börd. När de tågar tillbaka mot Rubinium händer det fruktansvärda!
  Publius Tragis, pensionerad legionär, sitter på galären som ska föra tillbaka honom till Rom och tänker tillbaka på sin barndoms dagar. Plötsligt blåser ett oväder upp och vågorna går farligt höga!
  Galärslaven Ramses förolämpar tribun Gaius Appius Maximus så allvarligt att han döms till döden. Men saker och ting avslöjar sig och ändrar hans öde!
  Den syriske skepparen Malix är på väg till Rubinium med sina skepp för att handla upp ädla metaller. Konvojen ligger i lugn och ro i bakvattnet på två romerska galärer. Snart förändras allt!
  Legionären Venistius vaknar och inser att hans båda kamrater är döda. Han träffar Gicelet och något han trodde var en myt. Innan han vet ordet av är han på väg till staden Gades på hemligt uppdrag!
  Dessa är några av de historier som utgör ramen i denna spännande och storslagna äventyrsberättelse. Många timmars läsning fylld med intriger, romantik, våldsamma strider, sex, maktkamper och fantasy.

  Läs mer
 9. Så Sveper Vinden Fram
  Så Sveper Vinden Fram
  149 SEK

  En liten flicka med en trasig barndom.
  En ung tjej som går igenom det fruktansvärda. En kvinna som äntligen börjar blomma.
  En fru som äntligen börjar älska.
  En mamma som får sina drömmars önskan uppfylld.
  En familj som hon kan bygga för att ge sina barn en underbar barndom. Denna människa är jag.


  Det var någon som stal min barndom och tyckte att DU inte ska ha en. Du är inte värd det.

  Varför ska du ha det?

  Vem fan är du?

  Läs mer
 10. Med musikens kraft
  Med musikens kraft
  189 SEK

  När människan kommer i beröring med ett mästerverk,börjar hon inom sig förnimma just den kallelse som ursprungligen förmådde konstnären att skapa sitt verk.
  När en förbindelse upprättats mellan verket och mottagaren, drabbas denne av en sublim och andlig omvälvande och renande upplevelse. Andrey Tarkovskij: ur Den förseglade tiden

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 1717

per sida
Sätt fallande sortering