Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 2360

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Den perfekta vågen
    Den perfekta vågen
    176 SEK 220 SEK

    Vad gör man när livet man byggt upp plötsligt rycks under fötterna på en?
    Emma vet inte svaret. Men hon vet att hon hellre flyr från sina problem än att reda upp trasslet till liv i Kalmar. Det liv som hon nu insett var mer hennes sambo Johans än hennes egna.

    Läs mer
  2. Leva
    Leva
    229 SEK

    De fyra systrarna sätter av med nattens mörker som skydd. Fast om det är något skydd från farorna i denna värld är en fråga värd att fundera över. Deras mor ville inte att de skulle ge sig av och vad deras pappa tyckte om det kunde de bara spekulera i. Men det var just det de tänkte ta reda på, vad var det deras pappa tyckte och tänkte? Genom sökandet efter honom får flickorna träffa på både en och annan. Någon underlig, en del hjälplösa och givetvis några som bara ställer till med problem. Det är en ny värld som ligger framför flickorna, mycket att utforska, att lära sig och flera tuffa beslut. Världen där strömmen försvann och aldrig kom tillbaka...

    Läs mer
  3. Vindkraftsparken
    Vindkraftsparken
    176 SEK 220 SEK

    Mellanhogna är ett lugnt samhälle som ligger långt från stadens buller. En plats med djupa, nyckfulla myrar och täta, tysta skogar. Den drömlikt vackra platsen lockar till sig människor av alla slag; rika stadsmänniskor i desperat behov av återhämtning i naturens fristad, naturdyrkare och miljökämpar. Där finns också inbitna bybor som vill bevara sin hembygd precis som den är.

    Läs mer
  4. Glidaren
    Glidaren
    176 SEK 220 SEK

    Vem vill inte vara en glidare? Oscar anser sig vara en stjärna inom affärsvärlden och glidandets kung i storstaden. Han undviker effektivt att anstränga sig på jobbet, precis som han undviker att gå in i fasta relationer med någon av de många kvinnor som finns i hans liv. Men även för en mästerglidare kan det uppstå bekymmer med sådant som har med hjärtat att göra. Glidaren är en humoristisk utvecklingsroman med ett allvar under ytan, en beskrivning av en självsäker ung mans sökande sedan hans glidartillvaro plötsligt skakats om i grunden.

    Läs mer
  5. Du, jag och världen
    Du, jag och världen
    176 SEK 220 SEK

    I denna diktsamling bjuds du in till en upptäcktsfärd i varandets nyanserade värld. En oförutsägbar resa genom lek och allvar, vardag och djup och med humorn som en trogen
    följeslagare. Du får färdas från tidlösa tankar till trivialiteter. Mellan eviga element, elände och ekon av hjärtats skatter.

    Läs mer
  6. Näverkonten
    Näverkonten
    220 SEK

    Fulla av drömmar har Ella och Mickel byggt sitt hem i Luspaniemi. Ensamheten och kampen om överlevnad tär på krafterna. Pigan Britta kommer till huset och med henne glädjen. Livet blir lättare att leva. Men med pigan kommer också frestelserna.
    En kväll i september 1834 försvinner Ella och hittas drunknat några dagar senare.

    Läs mer
  7. De som har
    De som har
    210 SEK

    I den spännande avslutningen av Ingrid Wenström Lunds trilogi, ”De som har”, möter vi åter Annki och Marie, två väninnor vars liv är präglade av mod, förlust och återhämtning.

    Läs mer
  8. Hon som ser och andra noveller
    Hon som ser och andra noveller
    176 SEK 220 SEK

    Novellsamling med skräcktema som har något för alla - här får vi följa både människor med övernaturliga gåvor, skräckingivande varelser från ett dimhöljt förflutet, dödas andar som bundits fast i de levandes värld på grund av oavslutade affärer och även vanligt folk som du och jag som plötsligt befinner sig i situationer skapade av det oförklarliga som ligger och lurar i skuggorna vi inte vill kännas av. Följ med och läs om du vågar…

    Läs mer
  9. Prästens välvilja
    Prästens välvilja
    176 SEK 220 SEK

    Vid Stora Kopparberget i Falun år 1639 snubblar den föräldralöse Emma fram i snöslasket. Magen är tom och värker av hunger. Så faller hon omkull och blir liggandes. Som i dvala ser hon sin mors huvud rulla mot marken då bödelns bila fallit. Hon ser sin far som blivit levande begravd under rasmassorna i gruvan. Hon känner ingen saknad efter de två, bara en lättnad över att de nu är borta. Men vart ska hon nu ta vägen? Hon vet att man söker efter henne! Synden är också hennes!

    Prästens välvilja är en gripande 1600-tals roman som tar läsaren med på en resa genom misär, överlevnad och kärlek, där Emma kämpar för att hitta sin plats i en värld som ständigt utmanar hennes styrka och mod. En bok som rör, upprör och inte lämnar någon oberörd.

    Läs mer
  10. Sanna Louise
    Sanna Louise
    208 SEK 260 SEK

    ”Jag fantiserade om hur du skulle ha sett ut och vilken personlighet du skulle haft. I dagdrömmen var du i femårsåldern och hade långt hår. Ett hår jag skulle fläta. I fantasin hade både du och jag växtfärgade tröjor, jeans och lädersandaler. Jag kunde se oss vandra hand i hand på en oändligt stor äng.”

    Som ensam ung kvinna föder Maria barn på Allmänna BB i Stockholm. När hon vaknar upp efteråt berättar barnmorskan att den lilla flickan har dött. Känslan av att något inte stämmer följer Maria genom livet och det livslånga osynliga föräldraskapet till barnet hon aldrig fick se. I hemlighet lever hon med en fantasibild, och i den heter dottern Sanna.

    40 år senare upptäcker läkaren Louise av en slump att hennes föräldrar har ljugit om hennes ursprung. Med hjälp av en arkivarie börjar hon nysta i sin historia. Vem är hon egentligen? Sanningen som till slut uppdagas är långt mer skrämmande än hon någonsin kunnat ana.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 2360

per sida
Sätt fallande sortering