Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 1717

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Amerikafararen av Kerstin Gansmark
  Amerikafararen av Kerstin Gansmark
  199 SEK

  En ung bondson stiger år 1913 under nytt namn ombord på en amerikabåt. Han hamnar i ett turbulent samhälle i en turbulent tid; som nyinvandrad utlänning i Chicago får han ta de jobb som bjuds, ofta fysiskt krävande och dåligt betalda.

  Läs mer
 2. Vägar som korsas
  Vägar som korsas
  129 SEK

  Vägar som korsas är en fristående fortsättning på boken Ett av många öden som gavs ut i februari 2020.

  Läs mer
 3. Nytt tak på Bergängs kyrka
  Nytt tak på Bergängs kyrka
  189 SEK

  Nytt tak på Bergängs kyrka är en skönlitterär berättelse om ett litet samhälle med händelser som kretsar kring renovering av kyrkan. Det involverar ett kriminellt motorcykelgäng, några väninnors regelbundna resturangbesök, ett byggföretag, byns friluftsförening, lokaltidningen, polisen och givetvis prästen. Alla vävs in i ett händelseförlopp där ingen egentligen har onda avsikter men ingen heller är fri från skuld. En begravning och ett dop hinns med innan allt slutar lyckligt, men med några hemligheter fortfarande bevarade.
  Ingen av personerna i boken har någon motsvarighet i verkligheten.

  Läs mer
 4. Balansvågen
  Balansvågen
  149 SEK

  Historien kombinerar spänning med snygg samhällskritik genom nyanserade karaktärer som inte alltid är sympatiska. Historien skaver lite och det är bra!

  Läs mer
 5. Pappan som sålde sex
  Pappan som sålde sex
  219 SEK

  Han som kämpade om vårdnaden mot trilskande myndigheter och aldrig känt sig riktigt accepterad som ensam förälder. Nu är goda råd dyra. Han måste hitta ett nytt sätt att försörja sin lilla familj. Då öppnar sig en lösning. Genom ett missförstånd tar han emot pengar från en kvinna efter ett tillfälligt intimt möte på ett hotell. Det händer en gång, det händer en gång till och snart är han igång på allvar med en helt ny affärsverksamhet.
  Men hur länge ska det hålla att vara pappan som sålde sex?

  Läs mer
 6. Hovdamen från Glommers
  Hovdamen från Glommers
  149 SEK

  I Hovdamen från Glommers har Högström skapat en tankeväckande och dramatisk skröna, bitvis skrämmande, fylld av historiska och nutida referenser, många lögner, en hel del sanningar och inte så lite humor. 

  Läs mer
 7. Främling i en främmande värld
  Främling i en främmande värld
  149 SEK

  "Främling i en främmande värld" är en rolig bok. Det är inte särskilt vanligt och böcker som utger sej för att vara roliga är det sällan; själv undviker jag dem.

  Läs mer
 8. Porten till friheten
  Porten till friheten
  189 SEK

  Varför är det ingen som ser, ingen som reagerar, ingen som hjälper henne? Hur ska hon bli så stark att hon orkar sätta stopp för hans tilltag? Vågar hon berätta för morföräldrarna? Samtidigt är hon rädd för att hennes alkoholiserade morfar ska konfrontera den elake och självupptagne gubben Volfgang.

  Läs mer
 9. Ante portas Wisby
  Ante portas Wisby
  199 SEK

  Året är 1361, och vårdkasarna på Karlsöarna skickar upp sin svarta rök mot skyn.

  Läs mer
 10. Där Toftstugan står under fulllmånens silvriga sken
  Där Toftstugan står under fulllmånens silvriga sken
  139 SEK

  Samfundet Toftriddarne bildades i januari 1921 i ett härbre vid sjön Toften i skogarna norr om Östervåla i Västmanland. Grundarna var tolv syskon Ottander. Syftet var att hålla ihop familjen som börjat sprida sig i landet.
  Släktföreningen firar 2021 sitt hundraårsjubileum. Stormästaren Teodor Sporticus blickar i denna skrift tillbaks på den tid som varit. Det är ingen verksamhetsberättelse, inte ens en berättelse, utan ett subjektivt urval av händelser, minnen, texter och middagstal.
  Teodor Sporticus är ett Toftennamn. Födelsenamnet är Ted Wallin. Under författarnamnet Teodor Valentino har Ted Wallin gett ut romanerna Visselblåsningen (2014), Wittgensteins nyckel (2015), Källan (2017), Liljan och Svärdet (2018), Filosofen (2019) alla på Recito Förlag och essäboken Skrivarliv (2020) på Vulkanmedia.se.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 1717

per sida
Sätt fallande sortering