Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Sixten - Bonden som förändrade Sverige
    Sixten - Bonden som förändrade Sverige
    176 SEK 220 SEK

    Upptäck en unik berättelse om Albin, mannen som sökte ro i skogen efter en skilsmässa men istället fann Sixten, den unika bonden som förändrade Sverige. I Börje Börjessons Sixten, bonden som tänkte till och förändrade Sverige tar läsaren del av Albins äventyr, från vilsekomna stigar till en oväntad vänskap med den gamle bonden Sixten. När Sixtens granne, den åttiåriga Bengt, hotas av att förlora sina älskade kor, tar Albin och gänget på sig uppgiften att bekämpa byråkratin och rädda korna till varje pris.

    Detta gripande drama avslöjar en intrikat väv av sabotage, politiska manövrar och överraskande allianser. Från vattenballongattacker mot polisbilar till en statskupp mot regeringen tar Börje Börjesson läsaren på en oförglömlig
    resa genom en värld där människor kämpar för sina värderingar, och motståndet mot en konsumtionsdriven kultur blir tydligt.

    Sixten, bonden som förändrade Sverige är en tankeväckande berättelse om mod, vänskap och en oväntad kraft i det lilla. Låt dig svepas med i denna bok som inte bara underhåller, utan också utmanar oss att tänka om.

    Läs mer
  2. Så gick ett 1900-tal
    Så gick ett 1900-tal
    199 SEK

    Här möter vi hela det förra århundradet, ett år i taget. De händelser och förändringar som inträffar under detta sekel upplevs av individer och familjer från Haparanda till Helsingborg.

    Läs mer
  3. Nykomlingen
    Nykomlingen
    250 SEK

    Nykomlingen är en uppföljning på romanen Uppkomlingen som gavs ut 2021 av Johan Rudengren. I Uppkomlingen var det bärande temat kärlek, i Nykomlingen är det bärande temat vänskap.

    Läs mer
  4. Välgörande våld
    Välgörande våld
    176 SEK 220 SEK

    Kreativitet är en bra egenskap för en läkare ... eller?

    Nyexaminerade läkaren Hannah börjar hitta på och skräddarsy skador på sina patienter för att de ska passa in i systemet och få ordentlig hjälp. Det är hennes kreativa lösning när sjukvårdens byråkrati och politik ständigt hindrar patienterna från att få rätt vård.

    Samtidigt träffar hon sitt livs kärlek i DJ:n Hampus, men förhållandet tyngs av stressen och hemlighetsmakeriet. Och av Hannahs självbild, för inte kan väl någon älska en som ljuger på jobbet och slåss på fyllan, oavsett hur rätt hon har?

    Snart står mycket mer än bara jobb och förhållande på spel.

    En vass och modern feelgood ... med inslag av våld

    Läs mer
  5. Genomlevare
    Genomlevare
    176 SEK 220 SEK

    ”Theo hade i några dagars tid haft en krypande oro i kroppen. Hon ogillade att hon blivit så lättskrämd under veckan på Wänbo. Men det var något som var annorlunda än det vanliga som hon känt som liten på godset. Hon var inte ensam när hon var ensam.”

    Under en varm vecka i juni samlas Theos familj och vänner i södra Dalarna på Wänbo herrgård för att fira hennes systers bröllop. Wänbo ägs sedan århundraden tillbaka av familjen von Farc som i nutid driver ett ekologiskt jordbruk med hotellverksamhet. Familjerna har starka band till varandra och höga förväntningar finns om en extraordinär bröllopsvecka i den vackra historiska miljön. Veckan blir minst sagt extraordinär för några i sällskapet och snart återvänder Theo för att träffa genomlevaren Tom och ta reda på mer om Wänbos hemligheter.

    Theos möten med genomlevarna öppnar portalen mellan levande och genomlevare men hennes närvaro uppskattas inte av alla. Vem vet vad om genomlevarna och vem kan Theo lita på? När hennes vän Fia tillsammans med sin lilla son oanmäld anländer till Wänbo ökar spänningarna i den gamla herrgården. Gamla svek och oförrätter framträder under kampen om liv och genomlevarliv vid Wänbo herrgård.
    Tiden läker inte alla sår…

    Genomlevare är första delen i en serie om människorna och genomlevarna vid Wänbo herrgård.

    Läs mer
  6. Har du tid att lyssna
    Har du tid att lyssna
    176 SEK 220 SEK

    Tyra är en ung och omtänksam praktikant samt en utmärkt lyssnare. Hon är omtyckt av både patienter och personal, inklusive den charmige men psykiskt instabile Reginald och den kloka föreståndarinnan Gerda. Trots detta står Tyra inför svåra val och utmaningar som kommer att forma hennes liv och föra henne från småstadslivet till storstadspulsen och tillbaka igen.

    Har du tid att lyssna erbjuder en lättsam och ljus läsupplevelse där Tyra, i sin roll som sjuksköterska, blir en förtroendeingivande samtalspartner för dem som närmar sig livets slut. Boken fångar hjärtat och leder läsaren att reflektera över livets skörhet och skönhet.

     

    Läs mer
  7. Vi kom från Stockholm
    Vi kom från Stockholm
    176 SEK 220 SEK

    Året är 1975 när en grupp färgstarka unga vuxna lämnar huvudstadens avgaser och betong för att följa sina drömmar om ett kollektiv på landet. Efter noggrann planering köper de ett nedlagt ålderdomshem i Närke, där börjar deras liv ihop. De tre barnen är viktiga för hela storfamiljen, och de hoppas på fler barn i det stora huset. Inte alla anhöriga har accepterat flytten, och grannarna kan vara påträngande nyfikna. “Men hur sover ni egentligen här?”

    Storfamiljen har lovat att stötta varandra ekonomiskt; några har stabila inkomster medan andra tar tillfälliga jobb eller studerar. De diskuterar om högt och lågt i livet och har nästan alltid någon pågående renovering i huset. Allra roligast har de när de planerar och genomför stora fester eller när de sjunger och spelar tillsammans.

    Tidsandan påverkar storfamiljen och under årens lopp blir barnaskaran större. Plötsliga och obehagliga händelser
    förändrar hela balansen i storfamiljen. Genom en känd radioröst får de möjlighet att delta i radioprogram om olika slags familjer. I samband med detta träffar de två andra kollektiv som på olika sätt påverkar dem, och det blir tydligt hur svårt men också underbart livet är.

    Läs mer
  8. Innanför den fina fasaden
    Innanför den fina fasaden
    176 SEK 220 SEK

    Innanför den fina fasaden av Sara Ström är en gripande berättelse om maktmissbruk och narcissism på arbetsplatsen. Följ Saras resa genom en framgångsrik karriär som tar en mörk vändning när hon hamnar i ett dysfunktionellt företag. Lovade förmåner och löften visar sig vara tomma ord, och företagskulturen är manipulativ och destruktiv.

    Sara, fast i sitt starka bekräftelsebehov, utmanar företagets ruttna kultur i hopp om förändring, men hennes modiga ståndpunkt leder till en smärtsam konfrontation och sexuella trakasserier. Trots att lagen är på hennes sida tvingas Sara in i tystnadens fängelse för att skydda sin karriär.

    Innanför den fina fasaden är en berättelse om överlevnad, mod och det höga priset av att kämpa för sanningen i en ogin atmosfär.

    Läs mer
  9. Grönland tur och retur
    Grönland tur och retur
    176 SEK 220 SEK

    Inte förrän hon har tagit sig bort ifrån Per-Åke, inser sjukgymnasten Kerstin Falk hur han har kontrollerat henne under hela äktenskapet. Hon lämnar abrupt sitt liv som hemmafru på landsbygden i Småland, lämnar sina barn, föräldrar, vänner och hundar och hamnar av en slump i en liten stad på Grönlands västkust. Där hittar hon en plats där Per-Åke inte kommer åt henne, men det innebär också att hon inte heller kan vara tillsammans med någon av dem hon älskar mest.

     

    Sakta börjar ändå en vardag forma sig för henne i det annorlunda och krävande land där hon ska stanna i tre år enligt ett kontrakt med sin uppdragsgivare Hjemmestyret. Nu börjar hon bestämma över sig själv och arbeta med det hon är utbildad för. Vänskap och samhörighet växer fram och sakta återvänder hennes självförtroende och handlingskraft.Vardagslivet på Grönland flätas samman med natur och klimat till en fascinerande helhet som fångar henne helt och fullt.

     

    När det är dags för Kerstin att binda ihop alla lösa trådar hon lämnade efter sig i Småland, tvekar hon inte. Återkomsten hem blir både lyckad och ett fiasko, men hon gör det hon känner att hon måste. Då, äntligen, är hon fri från alla hinder att bygga upp en ny tillvaro.

    Läs mer
  10. Lugnet i stormens öga
    Lugnet i stormens öga
    176 SEK 220 SEK

    Visserligen drömmer Maria om att bli journalist. Men hon måste ju försörja sig. Hennes val att ta ett sommarjobb som frukostvärdinna på Kanarieöarna visar sig dock vara på gott och ont, när hon plötsligt upptäcker ett lik …

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering