Läsålder 6-9 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 300

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Kristina och gröten
  Kristina och gröten
  176 SEK 220 SEK

  Hela äventyret började när jag klev på tåget och skulle åka till min farmor i Ristomta över sommarlovet. Det var ju inte bara det att jag skulle åka själv, utan vad gör man på ett tåg, för att få tiden att gå?

  Läs mer
 2. Fisdom
  Fisdom
  136 SEK 170 SEK

  Fisar, fjärtar, pruttar, väder, bomb, smygare, pysare, brakare, mök eller flatulens – kärt barn har många namn. Men vad är det egentligen som händer när du släpper dig? Varför luktar det så illa? Varför syns fisar bara under vattnet? I denna bok finner du svaret på dessa och många fler frågor.

  Genom humoristiska illustrationer och vetenskapliga förklaringar får du en inblick i magens mysterier och varför pruttar är både fascinerande och viktiga.

  Lär dig om de olika gasernas ursprung, varför vissa fisar luktar mer än andra och hur din diet påverkar dina fjärtar. Upptäck vilka födoämnen som får det att prutta extra mycket och vilka som ger de värsta stinkbombsdoftande explosionerna.

  Fisdom är något alla kan ha nytta av, så följ med på denna resa genom kroppens mest pruttiga hemligheter och lär dig allt om konsten att släppa sig med stil.

  Välkommen till en värld där pruttar inte bara får dig att fnissa, utan också gör dig klokare! Bland skratt och insikter får du nyckeln till att förstå din kropps naturliga processer – på ett oförglömligt roligt sätt.

  Läs mer
 3. Tokiga Tyra traskar i skogen
  Tokiga Tyra traskar i skogen
  136 SEK 170 SEK

  Tyra och mamma har bestämt sig för att gå en skogspromenad i det härliga höstvädret. Men vad har tokiga Tyra glömt?

  Läs mer
 4. Trollungen och Älvkulan
  Trollungen och Älvkulan
  136 SEK 170 SEK

  Trollungen är inte bara ett vanligt troll som bor i skogen – han är nyfiken, modig och alltid redo för äventyr! En dag ber hans mamma honom att gå ut och samla ved till spisen. När han letar efter veden, hittar han plötsligt en Älvkula i gräset, en Älvkula som han har hört talas om och förstår direkt att den är något värdefullt.
  Med Älvkulan tryggt gömd under sin tröja anar inte Trollungen de magiska och farliga äventyr som väntar. Hans resa tar en dramatisk vändning när han möter den stora svarta spindeln, och plötsligt står mycket mer än ved på spel...

  Läs mer
 5. Jano och barnen i skogen Fånglägren
  Jano och barnen i skogen Fånglägren
  109 SEK

  I Skellefteå marscherar soldater längs folktomma gator. Ingen bor längre i husen. Alla i staden hålls inspärrade i fångläger, ett för de vuxna, ett annat för barnen. Men i skogen gömmer sig barn som rymt och de samlar sig för att göra motstånd.

  Läs mer
 6. Det här är jag!
  Det här är jag!
  136 SEK 170 SEK

  Möt Ella – en modig, galen och oemotståndlig femåring (snart sex!) som tar sig an livet med en fart ingen annan kan mäta sig med. Alla är hennes bästa kompisar och hon älskar att klättra högst, springa snabbast och säga det som måste sägas direkt.

  Läs mer
 7. Ålvarligt talat!
  Ålvarligt talat!
  176 SEK 220 SEK

  I det stora havet simmar det många fiskar som alla är på väg någonstans. Angie har en särskild resa genom havet.

  Läs mer
 8. Sander sover själv
  Sander sover själv
  136 SEK 170 SEK

  Sander är fem år. Det finns mycket han kan, vågar och vill. Fast det finns en sak han inte gör. En sak som är ganska vanlig och vardaglig. En sak som till och med hans lillebror gör.

  Hur gör man när man ska prova något nytt, så att det nya blir det vanliga?
  Läs för att ta reda på hur Sander och hans familj gör när han ska börja…

  ...ja, vad ska han börja med, tror du?

  Läs mer
 9. Mormor är ett spöke
  Mormor är ett spöke
  176 SEK 220 SEK

  Benjamins mormor har dött och det finns ingen som kan svara på alla frågor han har.

  Läs mer
 10. Bella och gammelmormors hemlighet
  Bella och gammelmormors hemlighet
  136 SEK 170 SEK

  Välkommen till Jordsnurrsvägen 1, där fotboll och familj är allt. Bella Bladh, den fotbollstokiga tioåringen, har precis firat sin födelsedag med ett episkt kalas med fotbollstema. Men det är en present från gammelmormor som förändrar allt – en gammal dagbok som avslöjar en hemlighet som Bella aldrig kunde föreställa sig.

  Medan Bella utforskar dagbokens mysterier, försätts hon på en resa genom tid och rum till en annan tidpunkt i historien då fotboll var lika passionerat som det är för henne nu. Genom dagbokens bilder och anteckningar upptäcker Bella en oväntad koppling till sin egen familjs fotbollstraditioner och en dold passion som sträcker sig genom generationer. Följ med Bella på hennes äventyr fyllt med spänning, glädje och en dos av mystik när hon navigerar genom sin kärlek till fotboll och upptäcker en oväntad del av sin familjs historia.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 300

Sida
per sida
Sätt fallande sortering