Läsålder 6-9 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 285

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Vi ser på VATTEN under ytan
  Vi ser på VATTEN under ytan
  136 SEK 170 SEK

  VATTEN ÄR DET VIKTIGASTE SOM FINNS

   

  För utan vatten – inget liv.

  Inga växter. Inga djur. Inga människor.

  Och absolut inga fiskar.

  Men som tur är finns vatten nästan överallt.

  Som moln i luften. Som regn. Som snöflingor som singlar ner.

  I bäckar, åar, floder, sjöar.

  På marken som dagg. I marken. I trädens löv.

  Men allra mest vatten är det i de väldiga haven.

  Ja, man kan säga att vatten är liv.

  Därför ska vi vara rädda om vattnet.

  Inte slösa med det! Inte smutsa ner det!

   

  Vi ska AKTA VATTNET!

   

  I den här boken får du lära dig en massa häpnadsväckande fakta om vatten.

  Men inte bara det. Här finns också många spännande vattenexperiment.

   

  Denna bok har tillkommit genom ett initiativ från Linnéuniversitetet.

  Boken är ett led i arbetet med att sprida kunskap om vårt livsviktiga vatten.

  Läs mer
 2. Die Katzenschwestern Wilda und Wilja an Bord der Öland-Fähre
  Die Katzenschwestern Wilda und Wilja an Bord der Öland-Fähre
  159 SEK

  In diesem Buch über die Katzenschwestern Wilda und Wilja fahren sie mit der Öland-Fähre nach Byxelkrok.

  Läs mer
 3. Gloria och kampen med Vampyr Putte
  Gloria och kampen med Vampyr Putte
  189 SEK

  Den här boken får du läsa om hur Gloria tillsammans med sin kusin Rakel kämpar med Vampyr Putte.

   

  Han har fångat Hoburgsgubben och vill ockupera hela Gotland. Detta ska han göra tillsammans med sina vampyrbröder. Gloria har som tur är hjälp av både sin kusin Rakel och av magiska krafter som hon får av Snälla Skyddsängeln och Rymdens Härskarinna. Även ”Di sma under Jordi” är med och hjälper till i kampen mot Vampyr Putte.

   

  Detta är den sjätte sagoberättelsen i serien om Gloria. Sagorna är som fantasyberättelser där Gloria och hennes vänner är med om olika äventyr på Gotland och i sagovärlden. Varje bok går att läsa fristående.

   

  Berättelserna om Gloria är skrivna och illustrerade av mig som är mormor, farmor och bonusmormor till många barnbarn. Som psykolog vet jag att barn på olika sätt får höra om olika problem i tiden och ibland kan oroa sig över dessa. Böckerna tar i symbolisk sagoform upp olika aktuella områden och syftet är att ingjuta mod och hopp om att det går att klara av svåra utmaningar om vi hjälps åt.

   

  Sedan 2020 så har jag gett ut fem bilderböcker med fantasysagor om Gloria och hennes vänner, som ofta är med om äventyr på Gotland. Sagorna går att läsa fristående och passar barn från 4–5 år och uppåt.


  Hoppas du tycker att det är roligt att följa med på Glorias äventyr!

  Läs mer
 4. SPRAK och CLEO
  SPRAK och CLEO
  189 SEK
  FLYTTFÅGLAR kallas de fåglar som flyttar en gång om året till en annan del av jorden, för att det till exempel blir för kallt, och sedan varje år flyttar tillbaka, när det blivit varmt igen. Läs mer
 5. Att ha en sjuk mamma, Jonnas berättelse
  Att ha en sjuk mamma, Jonnas berättelse
  136 SEK 170 SEK

  Jonna, 7 år, har en mamma som lider av en sjukdom som heter alkoholism. Det betyder att hennes mamma dricker alkohol som vin eller sprit varje dag och inte orkar ta hand om Jonna så bra. När det är rörigt i lägenheten med många vuxna, somnar Jonna oftast under sin säng och känner sig rädd. I boken får du läsa om hur Jonna har det och hur hon får hjälp av en ängel i huset. Är det en riktig ängel? Jonna får också till sist en bästa vän och hjälp från oväntat håll.

   

  Du är inte ensam! Det är många barn som har det som Jonna. Oftast beror det på att mamma eller pappa har någon slags sjukdom. Ofta tror barn att allt är deras eget fel, men så är det verkligen inte! Men om du läser detta och känner igen dig så ska du veta att ingenting är ditt fel och att du inte är ensam.
  Många barn har det likadant som du hemma och det finns hjälp att få.

  Läs mer
 6. Lillys tics eller....vem är det som bestämmer
  Lillys tics eller....vem är det som bestämmer
  136 SEK 170 SEK
  Lilly gillar inte höga ljud, eller kanelbullar om det inte är mormors. Hon gillar inte när det är ovädersdagar, för då är alla inomhus på rasterna. Då blir det nervöst i Lillys kropp, det kliar inuti och hon bara måste harkla sig. Då fnissar klasskompisarna sådär elakt.
   
   
  Agnes och Rut är speciellt elaka. De bestämmer vilka som får vara med och vilka som inte får vara med. Oftast är det Lilly som inte får vara med.
   
   
  ”Okej, vilka vill vara med och leka? Ja, alla får vara med. Alla som inte har tics”, brukar Agnes ropa högt. Lilly känner sig ledsen, ensam och utstött. En dag flyttar det dock in en ny familj i huset intill...
   
   
  Lillys tics är en berättelse om att inte vara som alla andra och om hur viktigt det är att ha en vän när det känns tungt.
  Läs mer
 7. Den magiska dataskärmen
  Den magiska dataskärmen
  128 SEK 160 SEK

  När Thelma äntligen får sin efterlängtade dataskärm anar hon inte vad som väntar. Det visar sig att det nämligen inte är en vanlig dataskärm hon sitter framför!

   

  Efter att ha tryckt på ikonen för monsterattack befinner hon sig plötsligt själv mitt i spelet. Enda sättet att komma därifrån är att, med hjälp av bästa kompisen Sam, samla ihop tillräckligt många guldstjärnor för att tillverka en nyckel.

   

  Kommer Thelma att klara av alla monster och hinder genom banan? Kommer hon att hinna få tag i tillräckligt många stjärnor till nyckeln innan tiden är ute? Hur ska Sam kunna övertyga Thelma att det inte bara var en dröm?

  Läs mer
 8. 9 ÅR 1959
  9 ÅR 1959
  165 SEK
  År 2018 utkom boken "Förstagluttare 1957" och år 2020 utkom "8 år 1958". 
  "9 år 1959 är en fortsättning i serien.
   
  Lollo har redan börjat i andra klass. Skolan ligger i ett idylliskt villasamhälle, långt från höghusområdet där Lollo bor tillsammans med sin unga mamma och sexåriga lillasyster. Pappa har flyttat för ganska längesedan och mamma arbetar som diskerska på ett ålderdomshem. Varken fritidshem eller lekskola finns att tillgå.
  När skoldagen är slut går Lollo till mammas arbetsplats och lillasyster får vara med mamma tills Lollo kommer. Ålderdomshemmet är en spännande och annorlunda lekplats och även Fästningen som ligger alldeles intill. 
  Även om Lollos pappa är frånvarande så finns det ovanligt många vuxna i hennes liv som bryr sig om.
  "9 år 1959" är en tänkvärd och rolig barnbok skriven i första hand för vuxna. Den beskriver en liten skolflickas tankar, hur det kändes att vara annorlunda, hur det kunde gå till i skolan och vad barn roade sig med i slutet av 50-talet. 
  Boken är en nostalgitripp för dig som var skolelev på den tiden, den passar även att läsa tillsammans med dagens barn. Samtala gärna kring hur det var förr och låt barnen berätta hur de har det i skolan och vad de gör på fritiden. 
  Språket i boken är som många pratade på 50-talet. Förklara gärna vad orden betyder.
   
  Trevlig lässtund!
  Läs mer
 9. Via Lactea
  Via Lactea
  176 SEK 220 SEK

  Den unga figuren Vega ska för första gången lämna sitt hem för att åka till Via Lactea, platsen där hon ska få lära sig magi, flygning och att bli vuxen. Via Lactea visar sig vara en vacker plats och det dröjer inte länge innan Vega har hittat vänner och en mentor.

  Läs mer
 10. Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
  Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
  119 SEK 149 SEK

  De tre små drakarna Astrid, Signe och Tage bor i stora träd i skogen, de är vänner och tycker om att ge sig ut på olika uppdrag.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 285

Sida
per sida
Sätt fallande sortering