Deckare

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 225

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Den tioende pelaren
  Den tioende pelaren
  189 SEK

  När dopingforskaren Christoffer Malmberg hittas död utanför Bedarön i Nynäshamn misstänker polisen mord. Men vilka motiv finns egentligen för att döda en dopingforskare? Om det eventuella mordet nu överhuvudtaget är kopplat till den dödes yrke?

  Läs mer
 2. Krabbspindeln
  Krabbspindeln
  189 SEK

  Efter att ha varit sjukskriven för utmattningsdepression har Lisette förlorat sitt arbete, något hon dock dolt för såväl make som grannar. På morgonen klär hon sig i kjol och kavaj och lämnar hemmet, för att göra sken av att hon är på väg till arbetet. Varje gång hon försöker lämna Dalarö får hon panikångest och tvingas tillbaka till huset.

  När en person hittas död på Smådalarö kallas kriminalinspektör Nora Kabla till platsen. Vid obduktionen upptäcks något som förbryllar Nora och hennes kollegor. Samtidigt får Lisette reda på att hennes man varit otrogen och i samma veva dyker också en mystisk arborist upp utanför hennes hus. Pusselbitarna och frågorna är många men svaren är få.

  Mari Johanson bor i Stockholm och arbetar som barnmorska i Stockholm. På fritiden skriver hon och hennes livliga fantasi har resulterat i debutromanen Krabbspindeln, en psykologisk thriller i skärgårdsmiljö.

  Läs mer
 3. Ropa varg
  Ropa varg
  209 SEK

  Det har gått tretton år sedan Vincent vaknade ur sin koma och fick höra att hans tvillingsyster hade dött. Nu är han tillbaka i hemstaden och har sikte på hämnd. Under nio år på mentalsjukhus har han utvecklat ett alter-ego, Edmund, och tillsammans med sitt stora arv har han nu goda förutsättningar för att få upprättelse. Men saker och ting kompliceras när en person från hans förflutna hotar att avslöja hans identitet.

  Alexander vaknar en natt upp till en minnesförlust, endast några grumliga minnen från fjolårets misshandel finns kvar. Snart verkar våldsamma människor vara ute efter honom och han stressar med att pussla ihop mysteriet med misshandeln, minnesförlusten och hans obehagligt verkliga mardrömmar.

  Berättelsen följer Vincent och Alexander under de mest intensiva dagarna i deras liv. Rösten i Vincents huvud säger emot hans genomtänkta plan och Alexander hamnar mitt i svallvågorna av Vincents inre konflikter. Ett spindelnät av våld, hämnd och hemligheter förvandlar den tidigare lugna tillvaron till en blodig kamp för överlevnad. En kamp som pressar dem till att göra saker de aldrig trodde sig kapabla till.

  “Ropa varg” är en rask spänningsroman med moraliskt komplexa dilemman, mystik och ett bra mått med humor. Det är en berättelse om kärlek och hat, handling och verkan, och vänner och fiender. En mörk historia med paralleller till Greven av Monte Cristo, i landsbygds- och småstadsmiljö.

  Läs mer
 4. Miniatyrerna
  Miniatyrerna
  189 SEK

  En kväll i augusti 1947, får Henry Widman besök av Helena Söder på sitt kontor i Lanterninen i Gamla Staden i Eskilstuna. Hon berättar för honom att hon ska gifta sig med Claes Hillman, verkställande direktör för Hillmans Mekaniska Verkstad. Eftersom Henry och Helena tidigare var festfolk, ville hon berätta den glada nyheten för honom. Ett dygn senare hittas Claes Hillman död i en lägenhet på Drottninggatan. På brottsplatsen finner polisen en liten figur, en miniatyr som är en kopia av offret.

  Läs mer
 5. Mordisk kvintett på Österlen
  Mordisk kvintett på Österlen
  140 SEK

  I Nils Mohlins senaste bok får vi följa en kvintett, som tagit lagen i egna händer.

  Läs mer
 6. Kronprinsessan: dödlig hämnd
  Kronprinsessan: dödlig hämnd
  169 SEK

  LINDA ÄR FLORIST och bor i en sekelskiftesvilla på Lidingö i Stockholm tillsammans med sin man Paul som är aktiemäklare.

  Läs mer
 7. Operation Valkyria
  Operation Valkyria
  195 SEK

  April 2003. Från en by utanför Tiraspol i Moldavien säljs en liten flicka av sin försupna far. Hon är det fjortonde barnet samma bordellägare köper från regionen. Flickorna förs till Tyskland där de bryts ner och anpassas för att sen skändas av ett brödraskap. Sen försvinner de…

   

  Läs mer
 8. Morden i Dala-Järna
  Morden i Dala-Järna
  200 SEK

  Morden i Dala-Järna är en roman, det vill säga en fiktiv berättelse.

  När en journalist hittas mördad rämnar idyllen i det annars fridfulla samhället Dala-Järna längs Västerdalälven.
  Nora Morell bestämmer sig för att gå till botten med händelsen. Till sin hjälp har hon expojkvännen och polisen Emil Jugas. Efterforskningarna leder till en händelse år 1978 när bygdens kyrka brann ner – och en kropp återfanns bland ruinerna. Kan händelserna höra samman?
  När ytterligare en person hittas död växer rädslan i den lilla bygden mitt i Dalarnas idyll ...

   

  Läs mer
 9. Stulna papper
  Stulna papper
  75 SEK

  Det hade ryktats länge om att det lilla företaget trätt in på den stora arenan, och en av delägarna grundat sin mångmiljonförmögenhet, på ett patent han lurat av den andre delägaren - som dock satt företagets heder och ära före sin egen, och pengar.

  Men så en dag börjar det hända saker, och många krafter lösgörs med förödande följder.

  Läs mer
 10. Jazzgossen
  Jazzgossen
  249 SEK

  Sommaren 1922 gör Karl Gerhards kuplett Jazzgossen succé i Stockholm. Nattlivet i huvudstaden har åter - hämtat sig med kraft efter krigsåren och den nya jazzmusiken får dansgolven att gunga.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 225

Sida
per sida
Sätt fallande sortering