Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 303

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Sluta lyssna på din inre mobbare
    Sluta lyssna på din inre mobbare
    289 SEK

    – ”Den här boken är en snäll bok, med kraften att lösa dina och världens problem.”
    – ”Hur kan du säga att det är lösningen på alla problem?”
    – ”Den här informationen är en universal lag, inget jag har kommit på, utan något som är. Och en sanning som människor med stor visdominsett i tusentals år tillbaka. Gör gärna egen vidare forskning i det. Lyssnar du på din inre mobbare (negativa tankar), så är det blockeringen för all glädje och kärlek, det kan finnas miljoner vägar att besluta sig för att sluta lyssna på den. Men lösningen till sann bestående inre och yttre frid, kärlek,respekt, är alltid densamma:
    Att sluta lyssna, tro, och agera på dina kontrollerande negativa tankar. Det gäller allt, överallt, saker, situationer, relationer; allt som du tittar på som är skapat av människan, är skapat av ett agerande, som först, alltid, varit en tanke. Tanke – känsla – agerande. Sådan är människans konstruktion.
    Så ditt jobb är att förstå detta, bli medveten om det, och börja arbeta på att välja kärleksfullhet istället för rädsla och kyla. Hela livet håller om dig i processen.”

    Läs mer
  2. Min resa med eleverna – lärdomar i klassrummet
    Min resa med eleverna – lärdomar i klassrummet
    176 SEK 220 SEK

    I en värld där utbildningens landskap ständigt förändras, erbjuder Feyyaz Kerimo en djupgående utforskning av lärarrollen och dess oändliga möjligheter i ”Min Resa med Eleverna – Lärdomar i Klassrummet”. Genom att dela med sig av sina 24 år av erfarenheter som gymnasielärare i en mångkulturell miljö, väver författaren samman personliga berättelser med professionella insikter för att belysa utbildningens kraft och potential. Denna bok är inte bara en berättelse om pedagogisk passion; den är en guide för att navigera i utbildningens komplexa värld med empati, förståelse och en ständig strävan efter tillväxt.

    Läs mer
  3. Uppskatta livet
    Uppskatta livet
    210 SEK

    I "Uppskatta Livet" bjuder Peter in läsarna till en resa genom sitt eget liv, delar med sig av sina erfarenheter och visar hur en enkel förändring i tankesätt kan omdana ens verklighet.

    Läs mer
  4. Skolskav
    Skolskav
    176 SEK 220 SEK

    Skolskav ger en unik inblick i författarens yrkesresa under utvecklingen av ”En skola för alla,” regeringens skolreform som utformades under 1940-talet och som pågår fortfarande.

     

    För alla som är intresserade av den svenska skolans utveckling är Skolskav ett måste. Den ger en omfattande bild av den svenska skolvärlden, från författarens egen skolgång till ledande befattningar inom större organisationer.

     

    Berättelsen spänner över varje årtionde från 1960-talet. Den speglar 1970-talet då förändringar i kunskapssynen blev en het debatt, krävande att lärare utvecklade individualiserad undervisning. Hur skulle skolan kunna leva upp till läroplanens intentioner? Varför blev det så svårt?

     

    Under två decennier kring millennieskiftet genomgick hela den offentliga sektorn en kraftig decentralisering.

     

    Läsaren får följa författaren som skolledare, utvecklingschef och organisationskonsult. När de övergripande skolläroplanerna inte fick önskat resultat, ingrep regeringen och riksdagen genom att flytta huvudmannaansvaret från stat till kommun, implementera mål- och resultatstyrning av skolsystemet och senare kräva systematiskt kvalitetsarbete.

     

    Kompetensen att styra och organisera på den mottagande nivån var helt enkelt otillräcklig.

    Läs mer
  5. Vi måste tala om döden
    Vi måste tala om döden
    176 SEK 220 SEK

    Vi måste prata om döden, för den är en del av livet och det naturliga avslutet.

    Läs mer
  6. Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
    Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
    176 SEK 220 SEK

    Hej! Får jag vara din vän? En vän som alltid vill ditt bästa. En vän som lyssnar, finns vid din sida och guidar dig.

     

    Läs mer
  7. 365 dagar med ledord
    365 dagar med ledord
    176 SEK 220 SEK

    Min bok är en årsbok som påminner om det goda i livet och betonar tacksamhetens värde för välbefinnande. Den har tomma rader där du dagligen kan fylla i det du är tacksam för, från en enkel kopp kaffe till att vakna frisk varje morgon.

    Läs mer
  8. Från nyfödd till känsla av sammanhang
    Från nyfödd till känsla av sammanhang
    176 SEK 220 SEK

    Vi som skrivit denna bok brinner för att dela med oss av kunskapen om utvecklingsstödjande kommunikation. Vi visar hur vuxna kan stödja barns utveckling och lärande genom ett positivt bekräftande förhållningssätt.

    Läs mer
  9. Toxiska relationer
    Toxiska relationer
    176 SEK 220 SEK

    I TOXISKA RELATIONER får vi följa tretton personer, fyra män och nio kvinnor, som alla haft oturen att hamna i en relation med en destruktiv partner. Deras berättelser visar på de förödande konsekvenserna av att vara fast i sådana relationer och ger en djup inblick i olika former av destruktivitet.

    Läs mer
  10. Mötet med en narcissist
    Mötet med en narcissist
    176 SEK 220 SEK

    Mötet med en narcissist är delad i två delar. I första delen får du möta Hanna, en kvinna som mitt i livet efter en tuff och uppslitande skilsmässa träffar John. Hanna som är törstig på kärlek och bekräftelse faller som en fura för John. Men är allt bara ett maktspel eller är hennes känslor besvarade? Genom hela första delen löper det generella mönstret i en våldsam relation som en röd tråd genom berättelsen. Det är en målande, intim och detaljerad beskrivning av hur lätt vi kan hamna i händerna på fel person.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 303

Sida
per sida
Sätt fallande sortering