Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 303

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Toxiska relationer
  Toxiska relationer
  176 SEK 220 SEK

  I TOXISKA RELATIONER får vi följa tretton personer, fyra män och nio kvinnor, som alla haft oturen att hamna i en relation med en destruktiv partner. Deras berättelser visar på de förödande konsekvenserna av att vara fast i sådana relationer och ger en djup inblick i olika former av destruktivitet.

  Läs mer
 2. Mötet med en narcissist
  Mötet med en narcissist
  176 SEK 220 SEK

  Mötet med en narcissist är delad i två delar. I första delen får du möta Hanna, en kvinna som mitt i livet efter en tuff och uppslitande skilsmässa träffar John. Hanna som är törstig på kärlek och bekräftelse faller som en fura för John. Men är allt bara ett maktspel eller är hennes känslor besvarade? Genom hela första delen löper det generella mönstret i en våldsam relation som en röd tråd genom berättelsen. Det är en målande, intim och detaljerad beskrivning av hur lätt vi kan hamna i händerna på fel person.

  Läs mer
 3. Närvarons magi
  Närvarons magi
  199 SEK
  Ibland kan vi vara med om närmast magiska stunder som hjälper oss att landa i total närvaro. Det kan vara på promenaden där vi upplever naturens storslagenhet eller i ett möte som efterlämnar ett djupt avtryck inombords.
  Stundens närvaro blir en påminnelse om den närvaro som finns djupt inom oss. Närvaron för oss till nuets rum, ett rum som kan öppna för mötet med oss själva, med varandra och med en större närvaro bortom ord och tankar.
  Kroppen är en fantastisk ledsagare till kunskap om detta rum, ett rum med den livskragt som bara det närvarande nuet bär, en födelseplats för det som kan ge hoppet liv. Kroppsnärvaro och kroppsburen själavård kan öppna upp för en fördjupad förståelse av oss själva, där kropp, själ och ande befinner sig i ständig samverkan. 
  Boken Närvarons magi vill ge dig som läsare en möjlighet att komma i djupare kontakt med dig själv och utforska vad som rör sig i ditt inre. Genom bokens tankar, närvaroövningar, meditationer, rörelse- och skrivövningar ges du verktyg i vardagen för att öva din egen förmåga till större närvaro och mottagande av det som är i stunden.
   
  AnneLi Amilon är präst i Svenska kyrkan.
  Hon är utbildad dansterapins grunder och legitimerad yogaterapeut. I arbetet med helande rörelse & läkande dans, terapeutisk yoga, meditation och restorativt skrivande, har insikten om kroppsnärvaro som en väg till läkande helande och upplevelse av mening fördjupats.
   
  AnneLi har tidigare skrivit böckerna Frälsarkransen Metod bok och Barn och Frälsarkransen (Verbum förlag) samt Dansa med universum (Vulkan).
  Läs mer
 4. Jag duger!
  Jag duger!
  176 SEK 220 SEK

  Hur kan det vara att leva med flera diagnoser och samtidigt ha ett arbete? Vad gör man när skammen infinner sig, orken tryter och sjukskrivningsdagarna samlas på hög? Vad kan man göra för att klara av arbetslivet?

   

  Läs mer
 5. Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
  Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
  220 SEK

  Ger inte upp! Vägar ut ur mörkret

  Vad skulle du göra om något av dina sinnen plötsligt slutade fungera? Eller om du skulle få en obotlig svår sjukdom? Det är tankar vi ofta skakar av oss med en obehagskänsla. Det där som bara händer andra. Men det var det som hände Mirjam.

   

  År 2012 fick Mirjam en ovanlig autoimmun sjukdom som gjorde att hon blev helt blind. En händelse som fullständigt vände upp och ner på hennes liv. Från att vara påväg ut i vuxenvärlden kastades hon in i en total beroendeställning. Hon skjutsades hit och dit mellan sjukhusen men synen var förlorad. Blindheten och nedtryckta känslor ledde till en så djup depression att hon försökte avsluta sitt liv.

   

  I boken får du följa Mirjams kamp och hur hon kämpade sig tillbaka till ljuset. Dessutom innehåller boken intervjuer samt tips från experter som ger dig råd om hur du tar dig igenom kriser och sjukdomar.

   

  "Ger inte upp!" ger varje människa hopp om att oavsett vilken situation man befinner sig i, kan man ta sig igenom den.

  Läs mer
 6. Hon med många namn
  Hon med många namn
  295 SEK

  Prosa och dikt löper genom hela boken. Siv Stefanssons liv finns här på dessa rader, ett livsöde som speglar många av oss. Oavsett vad, var och en varit med om, men speciellt för de som aldrig blivit hörda.

  Läs mer
 7. Föräldrarkraften
  Föräldrarkraften
  176 SEK 220 SEK

  Föräldrarkraften är en informativ bok som är oumbärlig för föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Författaren förklarar olika diagnoser, vad de innebär och vilka problem som är relaterade till dem.

  Läs mer
 8. Vakengångare
  Vakengångare
  176 SEK 220 SEK

  Hur upplevs en psykos inifrån? Hur kan man hantera olika symptom? Och vilka neurologiska orsaker ligger bakom, det vill säga vad händer i hjärnan?

   

  Vi har bara våra sinnen att lita till. Ser och hör man saker som inte andra förnimmer känner man sig misstrodd. Den frustrationen kan var och en tänka sig, då man klart och tydligt hör att någon talar till en men anhöriga försöker övertyga en om motsatsen. Man upplever att andra är emot en och riskerar att bli paranoid.

   

  Sjukdomsinsikt, att inse och acceptera sin diagnos, är centralt för att den drabbade ska kunna hantera sin psykossjukdom. Med insikt blir prognosen bättre, när man i stället för att förneka sjukdomen tar den på allvar, bemöter den och tar emot hjälp (som t. ex. medicin).

   

  Nyckeln till insikt är kunskap. Därför handlar den här boken bland annat om hur hjärnan fungerar och hur man så att säga kan lura sig själv.

   

  Helena Westerberg, som skrivit denna bok tillsammans med sin livskamrat Stefan Berglund, kan berätta från två håll, som hjärnforskare och som patient.

   

  Hon säger:
  Kunskapen om hjärnan har givit mig möjlighet att genomskåda hallucinationer och paranoia samt förstå att den objektiva sanningen övertrumfar den subjektiva. Och lärt mig lita på den insikten.

  Läs mer
 9. Himmel och helvete
  Himmel och helvete
  176 SEK 220 SEK

  Om vi alla föddes in i den bästa av världar skulle ingen behöva någon kunskap om psykisk ohälsa, men den här världen är en annan.

  Läs mer
 10. Ett perspektiv av sanningen
  Ett perspektiv av sanningen
  176 SEK 220 SEK

  Trots att du lever i hypermodern värld där du har hela mänsklighetens samlade kunskap bara ett tryck bort på din telefon, så kanske du innerst inne inser att livets viktigaste frågor fortfarande är obesvarade. Frågor som vad är meningen med livet, eller syftet med hela universum? Varför finns det ondska och orättvisor, och vad kan du göra för att skapa en bättre värld? 

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 303

per sida
Sätt fallande sortering