Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 301

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
    Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
    220 SEK

    Ger inte upp! Vägar ut ur mörkret

    Vad skulle du göra om något av dina sinnen plötsligt slutade fungera? Eller om du skulle få en obotlig svår sjukdom? Det är tankar vi ofta skakar av oss med en obehagskänsla. Det där som bara händer andra. Men det var det som hände Mirjam.

     

    År 2012 fick Mirjam en ovanlig autoimmun sjukdom som gjorde att hon blev helt blind. En händelse som fullständigt vände upp och ner på hennes liv. Från att vara påväg ut i vuxenvärlden kastades hon in i en total beroendeställning. Hon skjutsades hit och dit mellan sjukhusen men synen var förlorad. Blindheten och nedtryckta känslor ledde till en så djup depression att hon försökte avsluta sitt liv.

     

    I boken får du följa Mirjams kamp och hur hon kämpade sig tillbaka till ljuset. Dessutom innehåller boken intervjuer samt tips från experter som ger dig råd om hur du tar dig igenom kriser och sjukdomar.

     

    "Ger inte upp!" ger varje människa hopp om att oavsett vilken situation man befinner sig i, kan man ta sig igenom den.

    Läs mer
  2. Hon med många namn
    Hon med många namn
    295 SEK

    Prosa och dikt löper genom hela boken. Siv Stefanssons liv finns här på dessa rader, ett livsöde som speglar många av oss. Oavsett vad, var och en varit med om, men speciellt för de som aldrig blivit hörda.

    Läs mer
  3. Föräldrarkraften
    Föräldrarkraften
    176 SEK 220 SEK

    Föräldrarkraften är en informativ bok som är oumbärlig för föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Författaren förklarar olika diagnoser, vad de innebär och vilka problem som är relaterade till dem.

    Läs mer
  4. Vakengångare
    Vakengångare
    176 SEK 220 SEK

    Hur upplevs en psykos inifrån? Hur kan man hantera olika symptom? Och vilka neurologiska orsaker ligger bakom, det vill säga vad händer i hjärnan?

     

    Vi har bara våra sinnen att lita till. Ser och hör man saker som inte andra förnimmer känner man sig misstrodd. Den frustrationen kan var och en tänka sig, då man klart och tydligt hör att någon talar till en men anhöriga försöker övertyga en om motsatsen. Man upplever att andra är emot en och riskerar att bli paranoid.

     

    Sjukdomsinsikt, att inse och acceptera sin diagnos, är centralt för att den drabbade ska kunna hantera sin psykossjukdom. Med insikt blir prognosen bättre, när man i stället för att förneka sjukdomen tar den på allvar, bemöter den och tar emot hjälp (som t. ex. medicin).

     

    Nyckeln till insikt är kunskap. Därför handlar den här boken bland annat om hur hjärnan fungerar och hur man så att säga kan lura sig själv.

     

    Helena Westerberg, som skrivit denna bok tillsammans med sin livskamrat Stefan Berglund, kan berätta från två håll, som hjärnforskare och som patient.

     

    Hon säger:
    Kunskapen om hjärnan har givit mig möjlighet att genomskåda hallucinationer och paranoia samt förstå att den objektiva sanningen övertrumfar den subjektiva. Och lärt mig lita på den insikten.

    Läs mer
  5. Himmel och helvete
    Himmel och helvete
    176 SEK 220 SEK

    Om vi alla föddes in i den bästa av världar skulle ingen behöva någon kunskap om psykisk ohälsa, men den här världen är en annan.

    Läs mer
  6. Ett perspektiv av sanningen
    Ett perspektiv av sanningen
    176 SEK 220 SEK

    Trots att du lever i hypermodern värld där du har hela mänsklighetens samlade kunskap bara ett tryck bort på din telefon, så kanske du innerst inne inser att livets viktigaste frågor fortfarande är obesvarade. Frågor som vad är meningen med livet, eller syftet med hela universum? Varför finns det ondska och orättvisor, och vad kan du göra för att skapa en bättre värld? 

    Läs mer
  7. Nu, då och sedan: Vansinnets riktiga historia
    Nu, då och sedan: Vansinnets riktiga historia
    160 SEK

    Det finns ett farligt och svårt uppdrag som måste genomföras. Det är otydligt vem som ger instruktioner och vad som måste göras, men det är viktigt att lyckas.
    Uppoffringar som krävs är omfattande, kanske för omfattande. Val som måste göras är svåra, kanske för svåra. Varför verkar allt hänga på mig och varför tittar alla på mig som om jag är ansvarig?

     

    Läs mer
  8. Strategisk krishantering
    Strategisk krishantering
    295 SEK
    STRATEGISK KRISHANTERING
    Modern krisberedskap som möjliggör tillväxt
     
    FÖR ETT RESILIENT SAMHÄLLE
    Strategisk krishantering är en handledning i modern krisberedskap med
    utgångspunkt i det svenska krisberedskapssystemet.
     
    Boken omfattar väsentlig lagstiftning likväl som konkreta tillvägagångssätt för att implementera framgångsrik ledning, planering och kommunikation för kriser.
     
    Krisberedskap skapar, utöver resiliens och trygghet, affärsmässighet och
    tillväxt genom riskhantering samt kontinuitetsplanering för samhällets
    alla aktörer i samtliga sektorer.
    Läs mer
  9. Bli ett socialt geni : konsten att skapa förtroende
    Bli ett socialt geni : konsten att skapa förtroende
    199 SEK

    Bli ett socialt geni beskriver tydligt och underhållande den äldsta och mest beprövade kommunikationsteorin som ligger till grund för dagens moderna samhälle - retorik - konsten att övertyga. Retorik är en teori och en praktik som kan användas både professionellt och privat enligt författaren - vare sig det handlar om dig som individ, organisation eller produkt. Du kan bygga förtroende, bemöta härskartekniker, skapa nya kontakter, skriva och hålla fantastiska tal, använda som kriskommunikation och kanske till och med förstå din omvärld lite bättre.

     

    Läs mer
  10. Fuck psykisk ohälsa : vägen till bättre mående
    Fuck psykisk ohälsa : vägen till bättre mående
    159 SEK 199 SEK

    Du måste sluta med medicinerna, din mage klarar det inte! Så lät läkarens dom då Therese ännu en gång sökt akut hjälp. Länge levde hon i konstant stress jobb, ständig uppkoppling, snabbmat, oro och lite sömn. Med åren kom både fysiska och psykiska varningssignaler som hon motade bort med ännu fler mediciner. Till slut tog det stopp.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 301

per sida
Sätt fallande sortering