Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 301

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Själens vidunderliga resa
  Själens vidunderliga resa
  149 SEK

  Den dagen jag ville dö, 22 år ung och svårt sjuk sedan barndomen, den dagen hörde jag en röst djupt inom mig som sa: "Du tror väl inte det var allt" och det var där och då jag bestämde mig för att leva, fullt ut, och det var där och då min själs vidunderliga resa började.

  Läs mer
 2. Den Otydliga Skolan
  Den Otydliga Skolan
  290 SEK

  Skolreformen 1962 raserade den skola som varit ryggraden i Sveriges utveckling mot ett kunskapsbaserat välfärdsland. Det var Socialdemokraterna som införde den nya skolan och de hade då innehaft regeringsmakten sedan 1936 utan avbrott. Kanske var syftet att skapa ett socialistiskt klasslöst samhälle, men så blev det inte. I stället blir skolresultaten allt sämre. Tusentals elever lämnar varje år skolan efter nio år med så dåliga kunskaper att de har svårt att få intressanta jobb. Allt fler lärare hoppar av sina lärarjobb och lärarutbildningarna är inte populära.

   

  Den här boken går bakom 1962-års skolreform och undersöker vad som drev det socialdemokratiska partiet att bryta ned en väl fungerande skola.

   

  Enligt 1700-tals filosofen David Hume är det alltid en känsla som föregår människans handlingar. I boken framförs hypotesen att det primärt var Socialdemokraternas motvilja mot överhet med makt och inflytande som ledde till 1962 års skolreform, där möjligheten för studiemotiverade elever att välja läroverk togs bort. Undersökningen har avslöjat att skolan styrs av ej dokumenterade dogmatiska trossatser. De tio trossatserna är kopplade till överhet och makt. I boken undersöks om de kan förklara skolans problem. Undersökningen pekar på att så är fallet.

   

  I boken presenteras en ny skola som styrs av helt andra principer med tydlighet i fokus. Den skolan bör skapa nödvändig ro i klassrummen och locka tillbaka lärarna till skolan.

   

  Roland Ekinge är Teknologie Doktor och har arbetat med problemlösning och utveckling av nya produkter i industrin.

  Läs mer
 3. Vill inte, vill inte
  Vill inte, vill inte
  199 SEK 249 SEK

  Christina är fast i en destruktiv relation när hon möter norrmannen Tore och blir anställd som toppsäljare i hans firma. Han räddar henne, tar henne med storm och ser till så att de gifter sig efter tre månaders bekantskap. Livet med Tore erbjuder spännande jobb, framgångsfokus, resor och en – som det visar sig – mycket utmanande personlighet. När Christina längtar efter att bli mamma, deklarerar Tore att i så fall blir barnen enbart hennes ansvar. Hela hans fokus ligger på firman och att tjäna pengar. För sina barn visar han inget intresse.

  Läs mer
 4. Vår tids falska profeter
  Vår tids falska profeter
  160 SEK 200 SEK

  Med traumatiska minnen av flykt, sexuellt övervåld och ekonomiskt bedrägeri återvände Eva och hennes två söner till Sverige i början av 2021. Vad som började som en dröm om ett hälsocentrum i en avlägsen by på Yucatánhalvön i Mexico urartade till en våldsam mardröm.

  Läs mer
 5. Sånt är livet av Thomas Silfving
  Sånt är livet av Thomas Silfving
  176 SEK 220 SEK

  Sånt är livet är en bok om självbedrägeri. Det innebär att man misstolkar sig själv och sin betydelse. Ofta överskattar man sig själv och vill till varje pris rädda sitt ansikte.


  Boken handlar om vår upptagenhet av andras mentala aktivitet för att slippa kännas vid och ta ansvar för den egna. Vi blir nervöst självupptagna och tenderar att vilseleda andra i samma utsträckning som vi förnekar att vi själva är benägna att låta oss bedras av dem. Tar man av den anledningen bort självbedrägeriet (livslögnen) från genomsnittsmänniskan kommer man således också ta lyckan från henne.
  Sånt är livet belyser några tänkbara orsaker till varför vi tenderar att bli lyckliga av att lura oss själva.


  Boken vänder sig till dig som vill förstå vad som påverkar behovet av att ljuga och linda in sig i en falsk trygghet för rädsla att bli avslöjad i sitt självbedrägeri. I boken presenteras också en del beteendeekonomiska tankar om ämnet samt fem sätt att bättre hantera självbedrägligt beteende.


  En uppriktig bok om den vanligaste typen av lögn som en person lurar sig själv med.

  Läs mer
 6. Jag är Världen
  Jag är Världen
  169 SEK

  Vad är det som får dig framåt i livet?
  Hur kommer det sig att du vaknar varje morgon,
  går upp och tar dig an dagen?
  Drivkraften
  Själens tempel
  Det brinner fritt
  Varje låga, dansar
  Glänser i mitt pansar
  Krigaren i mig
  När bestämmer du dig?
  Varför fullföljer du ej?

  Om du vill något, finns inte tvekan i dit sinne
  Om du vill något får du kämpa, stånga dig blodig,

  för inget kommer gratis!
  Res på dig, ja det gör ont.
  Tveka inte, enda sättet för dig
  att förlora är att sluta.

  Läs mer
 7. Nya tankar
  Nya tankar
  176 SEK 220 SEK

  Hur fungerar du egentligen som människa? Vad är det som driver dig och vad håller dig tillbaka?

  Denna bok hjälper dig att hitta en större självinsikt om hur du förhåller dig till dig själv och till andra. Den visar dina tillgångar men även ditt omedvetna beteende och vad det i längden får för konsekvenser. Mönster över människans olika försvar och rädslor presenteras, från människans begynnelse till modern tid.

  Läs mer
 8. Level Up
  Level Up
  220 SEK

  Som ung lägger man ofta ner enormt fokus på saker som inte leder framåt eller till och med får en att må dåligt. I denna bok får du verktyg att hålla dig på rätt kurs. På ett lättillgängligt sätt får du nycklar till hur du kan rita din egen karta och hur du genar med din ”kompass”. Välkommen att levla upp!

   

  Jessica Winberg är Idrottslärare, hälsocoach och personlig tränare, med mångårig erfarenhet av att jobba med unga vuxna. Hon kan även höras i Ansvarspodden tillsammans med Tanja Andelman.

  Läs mer
 9. V/F VALIDATION® - Feilmetoden : Hur man hjälper desorienterade äldre-äldre
  V/F VALIDATION® - Feilmetoden : Hur man hjälper desorienterade äldre-äldre
  199 SEK

  Validationsmetoden utvecklades av den amerikanska socialarbetaren Naomi Feil redan på 1970-talet. Denna metod visar hur man bygger en kärleksfull relation och kommunicerar med mycket gamla personer i alla faser, oavsett om personen är verbal eller inte längre uttrycker sina behov och känslor med ord.

  Läs mer
 10. Planner Master HSP
  Planner Master HSP
  249 SEK
  Denna Planner kommer att hjälpa dig med att utveckla din högkänslighet. Sätta månatliga mål och fokus. Skapa rutiner för dig, lära dig ta ansvar samt lova dig själv att följa dina drömmar, att kliva in i ditt mod och hantera dina känslor.
   
  Du är kraftfull, du är här för att lära dig hur du hanterar dina känslor och hur du leder dig själv att mästra din högkänslighet.
   
  Du har den här Plannern i din hand av en anledning. Det är nu dags för dig att ta del av nya verktyg, nya nyckllar för att coacha dig själv till att må bättre och få bättre resultat såväl privat som på jobbet. 
   
  Vi hoppas att du kommer att ha lika mycket glädje av denna Planner som vi har,
   
  Med ljus & kärlek 
   
  Susanne & Josefi
  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 301

per sida
Sätt fallande sortering