Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 301

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Föräldraskap i nytt land
  Föräldraskap i nytt land
  239 SEK

  Ett plus ett är inte alltid lika med två, utan kan bli mer än summan av de två delarna. Det har jag erfarenhet av. Jag är trebarnsmor, folkbildare, föreläsare och författare. Mina rötter är i Egypten och Eritrea, medan min man är från Oman. Dessa olika rötter som jag växte fram ur, har fått mig att förstå att den ena kulturen inte är bättre än den andra. Däremot kan de berika och komplettera varandra.

  Som mamma vill jag väcka förståelse för våra barn som växer upp med rötter i olika kulturer, och vill med mitt engagemang se till att de kan bli ”både och” istället för ”varken eller”.

  Föräldrarnas roll som fostrare är jätteviktig, inte minst i exil. Det har jag velat belysa i boken som du håller i handen. Föräldraskap i ett nytt land ger dig faktakunskaper om lagar och förordningar som är viktiga att känna till, men berättar också om skrivna och oskrivna normer och regler i Sverige förr och
  nu och mycket, mycket mer!

   

  Jag är folkhögskollärare, författare, föreläsare och utbildare.
  Jag arbetar med, och har arbetat med föräldrastöd, kulturkompetens, integrationsfrågor, råd och stöd samt vuxenutbildning de senaste 28 åren av mina 42 år i Sverige.

  Läs mer
 2. Analfabetism - det osynliga funktionshindret
  Analfabetism - det osynliga funktionshindret
  151 SEK 189 SEK

  Nästan 13 procent av den svenska vuxna befolkningen har inte tillräckliga läsfärdigheter. Detta motsvarar ungefär 780 000 personer i åldern 16 till 65 år. Ändå är analfabetism ett ämne vi sällan talar om i Sverige, denna bok ämnar att ändra på det. Här varvas personliga historier om att leva och arbeta med analfabetism, med forskning och tips.

  Läs mer
 3. Arton myter om Freud och vägen framåt
  Arton myter om Freud och vägen framåt
  176 SEK 220 SEK

  I "Arton myter om Freud och vägen framåt" ges en sammansatt syn på Freud. Han hade en vetenskaplig sida och framförde kloka tankar, men myterna runt honom är många. Några är att Freud var en god lyssnare, utformade sina teorier utifrån patientarbetet och var moraliskt föredömlig. Det är även en myt att Freuds teorier passar för att analysera litterära verk. Freud var inte heller så originell som många tror – styrkan låg på det retoriska planet. Och Freud använde mer självbedrägeri än lögner, och resultatet blev en pseudovetenskap.

  Läs mer
 4. Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
  Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
  189 SEK

  Har du - eller har ditt barn Turners syndrom? Har ni precis fått reda på diagnosen? Är tankarna och oron det som styr all er vakna tid? Då är det värt att läsa den här boken, då den är det första i sitt slag på den svenska marknaden och innehåller både fakta om syndromet och livsberättelser, upplevelser och tankar från andra diagnosbärare och deras anhöriga.

  Läs mer
 5. 90 dagar av tillfrisknande
  90 dagar av tillfrisknande
  189 SEK

  Den här boken är en arbetsbok som kan användas på flera sätt.
  För dig som själv är beroende eller alkoholist så kan den användas för att fördjupa, förstärka och bredda din syn på ditt eget tillfrisknande.

  Den är också för dig som arbetar med beroende, såsom behandlare,
  socialarbetare, psykolog, läkare, kriminalvårdare eller kurator, där boken kan användas som material för arbetsuppgifter inför behandlingstillfällena. Den kan också vara intressant för dig som vill sätta dig in i hur 12-stegsmodellen fungerar och grunderna i 12-stegsfilosofin. Boken kan också användas i utbildningssyfte och kan vara en del av utbildningar eller kurser för exempelvis behandlingsassistent, socialpedagoger, socionomer eller alkohol- och drogterapeuter.

  Syftet med boken är att öka kunskapen om beroendesjukdomen och 12-stegsmodellen och hur den kan vara ett viktigt redskap för att hitta nykterhet, drogfrihet och spelfrihet.

  Läs mer
 6. Bildning, Business och Blues av Johan Sjölin
  Bildning, Business och Blues av Johan Sjölin
  220 SEK

  Johan Sjölin har ägnat hela sitt yrkesliv åt att utbilda framtidens musiker och artister. Som medgrundare och skolledare på Rytmus (musikgymnasium 1993) och Pops Academy (grundskola 2015) har hans skolor under 30 år på ett framgångsrikt sätt utvecklat barn, ungdomar och unga vuxna med musiken och kreativiteten som kraft.

  Oavsett om de studerande senare valt musiken som hobby eller yrke. Och du har garanterat många gånger hört musik av hans f.d. elever i strömmande media, TV och radio genom åren!

  Läs boken om friskolornas villkor då och nu, om förutsättningarna som i början av 1990-talet knappt fanns. Läs om felrekryteringarna, skolpengskaos, politiker som skapar oordning och om det overkliga samarbetsprojektet med Kina och USA. Läs om kreativitetens stora betydelse för barns och ungdomars utveckling och om fantastiska elevresultat! Läs om en entreprenör som har fokus på
  värderingarna och som brinner för sin sak.

  Och om hans pianolärare som jagades av den Sovjetiska underrättelsetjänsten.
  Här finns inte svaren på alla frågor om hur den svenska skolan skall förändras.
  Men här finns några av Johan Sjölins erfarenheter och reflektioner beskrivna
  efter ca 30 år som skolledare i olika roller både på grundskola och gymnasium.
  Det är många som har idéer om hur skolan skall förbättras, så låt oss bl.a.
  lyssna på dem som har egen erfarenhet.
  Själva professionen.

  Det här är en av rösterna.

  Läs mer
 7. Bomullssystrar
  Bomullssystrar
  151 SEK 189 SEK

  "Ja, de är döda," säger läkaren medan hon sakta stänger av och tar bort ultraljudet från min mage.

  Läs mer
 8. Fuck psykisk ohälsa : vägen till bättre mående - KORTVERSION med övningar
  Fuck psykisk ohälsa : vägen till bättre mående - KORTVERSION med övningar
  149 SEK

  Psykisk ohälsa drabbar många. Vi svenskar är ett av världens mest digitaliserade, stressade och stillasittande folk. Dessutom försöker vi leva upp till den perfekta drömvärld som visas i sociala medier. Oavsett orsak kan du vända den negativa spiralen och påbörja en mer hälsosam resa.

  Läs mer
 9. Livsåskådning och värderingar
  Livsåskådning och värderingar
  169 SEK

  Boken vänder sig till alla som är intresserade av livsåskådning.
  Den är särskilt avsedd för högskoleutbildningar för kontaktyrken som vårdpersonal, socionomer, lärare, poliser, diakoner med flera.
  Denna bok är även lämplig som bredvidläsning i gymnasieskolan i ämnena filosofi och religion.

   

  Läs mer
 10. Visdomshinder och visdomsnycklar - 24 saker att ha koll på om du vill vara klok
  Visdomshinder och visdomsnycklar - 24 saker att ha koll på om du vill vara klok
  195 SEK

  I denna tankeväckande bok visar författaren hur filosofins tankestoff och metoder kan hjälpa oss att orientera oss i vardagen. Detta är hennes andra bok om hur filosofi inte bara är en akademisk angelägenhet, utan i högsta grad något som kan och bör praktiseras i livet. 

   

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 301

per sida
Sätt fallande sortering