Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 304

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Level Up
    Level Up
    220 SEK

    Som ung lägger man ofta ner enormt fokus på saker som inte leder framåt eller till och med får en att må dåligt. I denna bok får du verktyg att hålla dig på rätt kurs. På ett lättillgängligt sätt får du nycklar till hur du kan rita din egen karta och hur du genar med din ”kompass”. Välkommen att levla upp!

     

    Jessica Winberg är Idrottslärare, hälsocoach och personlig tränare, med mångårig erfarenhet av att jobba med unga vuxna. Hon kan även höras i Ansvarspodden tillsammans med Tanja Andelman.

    Läs mer
  2. V/F VALIDATION® - Feilmetoden : Hur man hjälper desorienterade äldre-äldre
    V/F VALIDATION® - Feilmetoden : Hur man hjälper desorienterade äldre-äldre
    199 SEK

    Validationsmetoden utvecklades av den amerikanska socialarbetaren Naomi Feil redan på 1970-talet. Denna metod visar hur man bygger en kärleksfull relation och kommunicerar med mycket gamla personer i alla faser, oavsett om personen är verbal eller inte längre uttrycker sina behov och känslor med ord.

    Läs mer
  3. Planner Master HSP
    Planner Master HSP
    249 SEK
    Denna Planner kommer att hjälpa dig med att utveckla din högkänslighet. Sätta månatliga mål och fokus. Skapa rutiner för dig, lära dig ta ansvar samt lova dig själv att följa dina drömmar, att kliva in i ditt mod och hantera dina känslor.
     
    Du är kraftfull, du är här för att lära dig hur du hanterar dina känslor och hur du leder dig själv att mästra din högkänslighet.
     
    Du har den här Plannern i din hand av en anledning. Det är nu dags för dig att ta del av nya verktyg, nya nyckllar för att coacha dig själv till att må bättre och få bättre resultat såväl privat som på jobbet. 
     
    Vi hoppas att du kommer att ha lika mycket glädje av denna Planner som vi har,
     
    Med ljus & kärlek 
     
    Susanne & Josefi
    Läs mer
  4. Föräldraskap i nytt land
    Föräldraskap i nytt land
    239 SEK

    Ett plus ett är inte alltid lika med två, utan kan bli mer än summan av de två delarna. Det har jag erfarenhet av. Jag är trebarnsmor, folkbildare, föreläsare och författare. Mina rötter är i Egypten och Eritrea, medan min man är från Oman. Dessa olika rötter som jag växte fram ur, har fått mig att förstå att den ena kulturen inte är bättre än den andra. Däremot kan de berika och komplettera varandra.

    Som mamma vill jag väcka förståelse för våra barn som växer upp med rötter i olika kulturer, och vill med mitt engagemang se till att de kan bli ”både och” istället för ”varken eller”.

    Föräldrarnas roll som fostrare är jätteviktig, inte minst i exil. Det har jag velat belysa i boken som du håller i handen. Föräldraskap i ett nytt land ger dig faktakunskaper om lagar och förordningar som är viktiga att känna till, men berättar också om skrivna och oskrivna normer och regler i Sverige förr och
    nu och mycket, mycket mer!

     

    Jag är folkhögskollärare, författare, föreläsare och utbildare.
    Jag arbetar med, och har arbetat med föräldrastöd, kulturkompetens, integrationsfrågor, råd och stöd samt vuxenutbildning de senaste 28 åren av mina 42 år i Sverige.

    Läs mer
  5. Analfabetism - det osynliga funktionshindret
    Analfabetism - det osynliga funktionshindret
    151 SEK 189 SEK

    Nästan 13 procent av den svenska vuxna befolkningen har inte tillräckliga läsfärdigheter. Detta motsvarar ungefär 780 000 personer i åldern 16 till 65 år. Ändå är analfabetism ett ämne vi sällan talar om i Sverige, denna bok ämnar att ändra på det. Här varvas personliga historier om att leva och arbeta med analfabetism, med forskning och tips.

    Läs mer
  6. Arton myter om Freud och vägen framåt
    Arton myter om Freud och vägen framåt
    176 SEK 220 SEK

    I "Arton myter om Freud och vägen framåt" ges en sammansatt syn på Freud. Han hade en vetenskaplig sida och framförde kloka tankar, men myterna runt honom är många. Några är att Freud var en god lyssnare, utformade sina teorier utifrån patientarbetet och var moraliskt föredömlig. Det är även en myt att Freuds teorier passar för att analysera litterära verk. Freud var inte heller så originell som många tror – styrkan låg på det retoriska planet. Och Freud använde mer självbedrägeri än lögner, och resultatet blev en pseudovetenskap.

    Läs mer
  7. Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
    Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
    189 SEK

    Har du - eller har ditt barn Turners syndrom? Har ni precis fått reda på diagnosen? Är tankarna och oron det som styr all er vakna tid? Då är det värt att läsa den här boken, då den är det första i sitt slag på den svenska marknaden och innehåller både fakta om syndromet och livsberättelser, upplevelser och tankar från andra diagnosbärare och deras anhöriga.

    Läs mer
  8. 90 dagar av tillfrisknande
    90 dagar av tillfrisknande
    189 SEK

    Den här boken är en arbetsbok som kan användas på flera sätt.
    För dig som själv är beroende eller alkoholist så kan den användas för att fördjupa, förstärka och bredda din syn på ditt eget tillfrisknande.

    Den är också för dig som arbetar med beroende, såsom behandlare,
    socialarbetare, psykolog, läkare, kriminalvårdare eller kurator, där boken kan användas som material för arbetsuppgifter inför behandlingstillfällena. Den kan också vara intressant för dig som vill sätta dig in i hur 12-stegsmodellen fungerar och grunderna i 12-stegsfilosofin. Boken kan också användas i utbildningssyfte och kan vara en del av utbildningar eller kurser för exempelvis behandlingsassistent, socialpedagoger, socionomer eller alkohol- och drogterapeuter.

    Syftet med boken är att öka kunskapen om beroendesjukdomen och 12-stegsmodellen och hur den kan vara ett viktigt redskap för att hitta nykterhet, drogfrihet och spelfrihet.

    Läs mer
  9. Att hitta den rätta
    Att hitta den rätta
    250 SEK

    Den här boken är inte bara en guide, den är en resa mot att hitta sann kärlek och välbefinnande.

    Läs mer
  10. Bildning, Business och Blues av Johan Sjölin
    Bildning, Business och Blues av Johan Sjölin
    220 SEK

    Johan Sjölin har ägnat hela sitt yrkesliv åt att utbilda framtidens musiker och artister. Som medgrundare och skolledare på Rytmus (musikgymnasium 1993) och Pops Academy (grundskola 2015) har hans skolor under 30 år på ett framgångsrikt sätt utvecklat barn, ungdomar och unga vuxna med musiken och kreativiteten som kraft.

    Oavsett om de studerande senare valt musiken som hobby eller yrke. Och du har garanterat många gånger hört musik av hans f.d. elever i strömmande media, TV och radio genom åren!

    Läs boken om friskolornas villkor då och nu, om förutsättningarna som i början av 1990-talet knappt fanns. Läs om felrekryteringarna, skolpengskaos, politiker som skapar oordning och om det overkliga samarbetsprojektet med Kina och USA. Läs om kreativitetens stora betydelse för barns och ungdomars utveckling och om fantastiska elevresultat! Läs om en entreprenör som har fokus på
    värderingarna och som brinner för sin sak.

    Och om hans pianolärare som jagades av den Sovjetiska underrättelsetjänsten.
    Här finns inte svaren på alla frågor om hur den svenska skolan skall förändras.
    Men här finns några av Johan Sjölins erfarenheter och reflektioner beskrivna
    efter ca 30 år som skolledare i olika roller både på grundskola och gymnasium.
    Det är många som har idéer om hur skolan skall förbättras, så låt oss bl.a.
    lyssna på dem som har egen erfarenhet.
    Själva professionen.

    Det här är en av rösterna.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 304

per sida
Sätt fallande sortering