Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 329

per sida
Sätt fallande sortering
 1. De ofelbara
  De ofelbara
  179 SEK

  Boken du nu håller i din hand är en fortsättning på min första bok Jakten på Karl Hedin – ett totalhaveri för rättvisan.

  Läs mer
 2. Att vara ärlig mot sig själv, del 2
  Att vara ärlig mot sig själv, del 2
  176 SEK 220 SEK

  ATT VARA ÄRLIG MOT SIG SJÄLV II fortsätter det filosofiska resonemanget från utgångspunkten om individens rätt till frihet som fastställdes i den tidigare första volymen. Här hamnar politiken mer i centrum och det blir verkligen ett moralfilosofiskt manifest för LIBERALISMENS principer om individens rätt till frihet från våld, stöld och förstörelse.

  Läs mer
 3. Att vara ärlig mot sig själv, del 1
  Att vara ärlig mot sig själv, del 1
  176 SEK 220 SEK

  FRIHET och MORAL är verkligen det viktigaste som finns. Samtidigt är det ett enormt svårt filosofiskt projekt att delge och förklara de fullständigt trovärdiga argument som definitivt visar individens absoluta rätt till frihet från våld, stöld och förstörelse. Inte desto mindre så är detta precis vad Anders Johansson här tar sig an i denna mäktiga filosofiska berättelse. Och från altruistisk utgångspunkt. Det är bara när vi respekterar andras fria goda moraliska levnadssätt som vi även respekterar vårt eget fria liv. Och då får vi våra grundläggande mänskliga rättigheter.

  Då kan man uppnå ATT VARA ÄRLIG MOT SIG SJÄLV.

  Läs mer
 4. Solens advokat
  Solens advokat
  198 SEK

  Hur kan en hel värld fångas i en felaktig uppfattning? Hur kan en hel värld tillåta sig att utsättas för dödliga och sjukdomsframkallande gifter och samtidigt rata en av grundförutsättningarna för allt liv, solens ljus?

  Under ungefär 40 år har människor levt i övertygelsen om att solljuset är orsaken till att vi får hudcancer. Kim Wiking skildrar sin kamp för att öppna myndigheternas ögon och ta död på denna teori eftersom den är felaktig.

  Detta är en annorlunda bok som slutar på ett annorlunda sätt, men också en bok som påvisar varför allt fler drabbas av cancer.

  Läs mer
 5. Knocking on Hell’s Door
  Knocking on Hell’s Door
  350 SEK

  How could the people who once set the standard for modern democratic society and spread knowledge and wisdom end up in an economic and humanitarian crisis that shook the very foundations of their existence?

  Läs mer
 6. Sverige sist på bollen
  Sverige sist på bollen
  189 SEK

  Den gamla världsordningen är på väg ut och någon ny världsordning har vi ännu inte lagt fast. Det är en svajig och osäker tid att leva i där ”EU är vår viktigaste plattform.”

  Det är vad våra svenska politiker säger oss. Mer än så berättar de sällan om vad de faktiskt gör, där borta i Bryssel.

  Så här kommer den berättelsen, från den mångåriga EU- journalisten Ylva Nilsson.

  Författaren Ylva Nilsson är journalist som har bevakat och rapporterat om EU och svensk EU-politik i decennier för Dagens Industri, Svenska Dagbladet, Expressen och TV4.

  Läs mer
 7. Hemlig fågel från Harstena
  Hemlig fågel från Harstena
  189 SEK

  På Harstena pågår undervisning i den ambulerande skolan.
  Året är 1895 och ett av skolbarnen är Vilhelm Magnusson.
  Vilhelm är nio år och kommer ett drygt decennium senare att lämna denna sin uppväxtö i Gryts skärgård. Han ska komma att göra en spikrak karriär inom polisen. En karriär som ska leda honom in i den hemliga säkerhetspolis som inrättas i orostiderna i upptakten till Andra världskriget.

  Läs mer
 8. Hotet mot Almedalen
  Hotet mot Almedalen
  189 SEK

  Almedalsveckan 2022 skakades av det tragiska mordet på Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hon var en kvinna som brann för Almedalsveckan och är själva sinnebilden för det öppna demokratiska samtalet.

  Läs mer
 9. Suveränitet eller underkastelse + Nationalismens dygd + Ett konservativt manifest
  Suveränitet eller underkastelse + Nationalismens dygd + Ett konservativt manifest
  599 SEK

  Fick du inget konservativt i julklapp? Köp Oikos nya bokpaket för 599kr och få Jordan B. Petersons konservativa manifest på köpet! 

  Läs mer
 10. Verklig rättvisa
  Verklig rättvisa
  176 SEK 220 SEK

  Vad är rättvisa? Frågan är konstigt nog både självklar och ofta omöjlig att förklara. Kanske finns det lika många uppfattningar om vad som är rättvist, som det finns människor?

   

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 329

per sida
Sätt fallande sortering