Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 333

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Knocking on Hell’s Door
    Knocking on Hell’s Door
    350 SEK

    How could the people who once set the standard for modern democratic society and spread knowledge and wisdom end up in an economic and humanitarian crisis that shook the very foundations of their existence?

    Läs mer
  2. Sverige sist på bollen
    Sverige sist på bollen
    189 SEK

    Den gamla världsordningen är på väg ut och någon ny världsordning har vi ännu inte lagt fast. Det är en svajig och osäker tid att leva i där ”EU är vår viktigaste plattform.”

    Det är vad våra svenska politiker säger oss. Mer än så berättar de sällan om vad de faktiskt gör, där borta i Bryssel.

    Så här kommer den berättelsen, från den mångåriga EU- journalisten Ylva Nilsson.

    Författaren Ylva Nilsson är journalist som har bevakat och rapporterat om EU och svensk EU-politik i decennier för Dagens Industri, Svenska Dagbladet, Expressen och TV4.

    Läs mer
  3. Hemlig fågel från Harstena
    Hemlig fågel från Harstena
    189 SEK

    På Harstena pågår undervisning i den ambulerande skolan.
    Året är 1895 och ett av skolbarnen är Vilhelm Magnusson.
    Vilhelm är nio år och kommer ett drygt decennium senare att lämna denna sin uppväxtö i Gryts skärgård. Han ska komma att göra en spikrak karriär inom polisen. En karriär som ska leda honom in i den hemliga säkerhetspolis som inrättas i orostiderna i upptakten till Andra världskriget.

    Läs mer
  4. Hotet mot Almedalen
    Hotet mot Almedalen
    189 SEK

    Almedalsveckan 2022 skakades av det tragiska mordet på Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hon var en kvinna som brann för Almedalsveckan och är själva sinnebilden för det öppna demokratiska samtalet.

    Läs mer
  5. Suveränitet eller underkastelse + Nationalismens dygd + Ett konservativt manifest
    Suveränitet eller underkastelse + Nationalismens dygd + Ett konservativt manifest
    599 SEK

    Fick du inget konservativt i julklapp? Köp Oikos nya bokpaket för 599kr och få Jordan B. Petersons konservativa manifest på köpet! 

    Läs mer
  6. Verklig rättvisa
    Verklig rättvisa
    176 SEK 220 SEK

    Vad är rättvisa? Frågan är konstigt nog både självklar och ofta omöjlig att förklara. Kanske finns det lika många uppfattningar om vad som är rättvist, som det finns människor?

     

    Läs mer
  7. Dr Feelgood of DDR
    Dr Feelgood of DDR
    170 SEK

    Har man som jag i späd ålder blivit välsignad av kosmonauten Jurij Gagarin, kommunismens hjälte, kan man inte bli mycket annat än en nyttig idiot.

    Läs mer
  8. I skuggan av muren
    I skuggan av muren
    176 SEK 220 SEK

    Vad gör kontexten med oss människor? Hur formar den oss som individer? Författaren, själv andra generationens flyktingbarn efter andra världskriget och Tysklands fall, reser till Berlin och utforskar stadens historia. Först som barn, sedan som pappa till två barn.

    Läs mer
  9. Några få sekunder
    Några få sekunder
    176 SEK 220 SEK

    Även om Några få sekunder är en roman så har författaren lagt ned mycket tid och research på att kunna spegla IS verksamhet, samt hur antiterrorarbete bedrivs på ett internationellt plan. Boken är den första i en trilogi om Hassan.

    Läs mer
  10. Människans Natur
    Människans Natur
    176 SEK 220 SEK

    Redan antikens filosofer såg pessimistiskt på människans natur med dess benägenhet för våldsamt konkurrensinriktat beteende mot sitt eget släkte och de kunde heller inte med sin erfarenhet och insikt om människan finna villkor för att bannlysa kriget.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 333

per sida
Sätt fallande sortering