Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 312

per sida
Sätt fallande sortering
 1. SANNINGEN dricksvatten renas med gift
  SANNINGEN dricksvatten renas med gift
  300 SEK

  Sveriges statsminister Olof Palme mötte “Flock-Olle” och “FN-Kalle” på 1980-talet. De presenterade en ny och revolutionerande lösning för vattenrening. Miljöfarligt avfall skulle omvandlas till flockningsmedel på ett billigt sätt enligt patentet.
  Så startade vår tids största livsmedels och miljöskandal.

  Läs mer
 2. Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
  Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
  275 SEK

  Stallarholmen – inte vilken håla som helst...!

  Ortsnamnet Stallarholmen härrör sannolikt från vikingatiden. I sundet mellan fastlandet och Selaön fanns då en offerplats där den heliga stallen stod. I skrifter från gångna tider var Stallarholmen endast den del av vår bygd som syns på bilden ovan. Platsen kallades då för Stallarholm och tillhörde Sundby gästgivargård.

   

  Läs mer
 3. Bonden i etern : Från Astrid Lindgren till Marit Paulsen - kända röster kring jordbruk och miljö porträtterade i Lantbruksradion
  Bonden i etern : Från Astrid Lindgren till Marit Paulsen - kända röster kring jordbruk och miljö porträtterade i Lantbruksradion
  239 SEK

  Från 1978 till 2001 var Leif Björklund lantbruks redaktör på Sveriges Radio. Det är också den tiden, med allt intervjumaterial, som varit grunden för boken Bonden i etern.

  Läs mer
 4. Brofästen
  Brofästen
  200 SEK

  Om samhälle, människor, skola, förändrad studentexamen, relationer, kärlek i olika åldrar. En märklig händelse i det förgångna fortsätter att störa Monika och Lena. 14-åriga Lisa möter ett liv fyllt av undringar och förväntningar i ett Umeå som ändrar karaktär.

  Läs mer
 5. Brott, straff och kriminalpolitik
  Brott, straff och kriminalpolitik
  200 SEK

  Detta är en bok om brott och straff i en tid med allvarlig kriminalitet. Ett gangsterkrig har brutit ut i Sverige. Drastiska lösningar har föreslagits för att motverka utvecklingen.

  Läs mer
 6. Italien i Corona
  Italien i Corona
  199 SEK

  Italien var det första landet i Europa där Coronapandemin slog till med full kraft. En fotbollsmatch i Milano bidrog i hög grad till att smittan spreds med rekordfart under vårvintern 2020. Samtidigt visste man väldigt litet om viruset och oron var stor – inte minst ute på företagen som behövde förhålla sig till den nya situationen: En omvärld som var fullständigt lamslagen.

  Läs mer
 7. Öppna hjärtan : Sveriges migration och integration
  Öppna hjärtan : Sveriges migration och integration
  220 SEK

  Sverige har på kort tid förvandlats till ett mångkulturellt land. Hur har det fungerat? Har invandrarna integrerats i samhället? Arbetar de och försörjer sig själva? Har de tagit del av svensk kultur? Och vad tycker egentligen svenska folket om invand­ringen? I denna bok görs ett försök att besvara dessa frågor.

  Läs mer
 8. Exponential Climate Solutions: How to Build Leading Sustainable Companies
  Exponential Climate Solutions: How to Build Leading Sustainable Companies
  263 SEK 329 SEK

  This is a book for business executives, entrepreneurs, investors, consultants, co-workers and everyone else who wants to build leading sustainable companies and exponential climate solutions. 

  Läs mer
 9. Satsa på världsrekord i klimatomställning
  Satsa på världsrekord i klimatomställning
  150 SEK

  Öka tillväxten ohejdat eller spara för kommande generationer?

  Läs mer
 10. Ryggen fri : En berättelse om den svenska skolan
  Ryggen fri : En berättelse om den svenska skolan
  199 SEK

  I Ryggen fri tar författaren med sig läsaren genom sin egen skolgång och lärarutbildning för att sedan förklara dagens läge. Jämförelser mellan dåtid och nutid visar utvecklingen och vad det egentligen innebär att vara lärare idag.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 312

per sida
Sätt fallande sortering