Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 330

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Suveränitet eller underkastelse + Ett konservativt manifest
  Suveränitet eller underkastelse + Ett konservativt manifest
  299 SEK

  Den internationella brottmålsdomstolen hävdar att den har rätt att åtala amerikaner för handlingar som Förenta staterna inte betraktar som brott. Kort sagt står det tjugoförsta århundrandet inför en episk kamp mellan å ena sidan de krafter som verkar för global styrning, och å andra sidan amerikansk konstitutionell demokrati. Transnationella progressiva och transnationella pragmatiker, i FN, EU, Europas postmoderna stater, ickestatliga organisationer, i företag, prominenta stiftelser, och viktigast av allt, i Amerikas ledande eliter, försöker etablera "global styrning". De inser att för att uppnå global styrning måste Amerikas suveränitet underordnas ett "globalt lagstyre". Förenta staternas konstitution måste inkorporera "den internationella rättens framväxande normer". I Suveränitet eller underkastelse granskas denna process, och den amerikanska allmänheten varnas för den fara som ligger framför oss. 

  Läs mer
 2. Vad livet lärt mig
  Vad livet lärt mig
  250 SEK

  Detta är ett försök att beskriva hur mina åsikter och värderingar har grundlagts och ändrats under livets gång. Förhoppningen är att det ska bidra till debatten, inte minst hos lite yngre och medelålders, hur vi ska förbättra chanserna för att även nästa generation ska få det bättre?

  Läs mer
 3. Nimis Net
  Nimis Net
  176 SEK 220 SEK

  I ett samhälle som snabbt faller samman beslutar sig Lis Borg för att lämna huvudägarskapet och VD-rollen i familjeföretaget för att aktivt bygga framtidens hållbara nätverkssamhälle. Hon går från känd affärskvinna till jagad aktivist i media. När hon börjar söka efter Bo Park öppnar sig en värld helt skild från dagens traditionellt hierarkiska och patriarkala samhälle.

  Läs mer
 4. 50 år efter kuppen: Om Chilekommitténs historia
  50 år efter kuppen: Om Chilekommitténs historia
  250 SEK

  Boken är en berättelse om Chilekommittén och om en tidsanda som på 1970-talet ännu präglades av internationell solidaritet och optimism.

  Läs mer
 5. Fängelsevakten
  Fängelsevakten
  199 SEK

  Fängelsevakten är en sann berättelse om hur människor i religionens namn
  och utan någon som helst mänsklig hänsyn tar lagen i egna händer och brutalt
  utsätter kurder för fängslande, tortyr, avrättningar och sexuellt utnyttjande.

  Läs mer
 6. MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
  MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
  199 SEK

  Syftet med denna antologi är att berätta delar av miljöhistorien.

  I denna bok sträcker sig historien från slutat av 1960-talet och fram till idag. Det är den ideella föreningen ELMA (Erfarenheter – Lärdomar – MiljöArbete) som har tagit fram antologin med hjälp av sina medlemmar. 13 artiklar blev det, alla skrivna under pandemin som härjade åren 2020–2021 och krävde nytänkande när det gäller föreningsaktiviteter..

  Läs mer
 7. Time to Create New Maps
  Time to Create New Maps
  200 SEK

  Our old maps are leading us astray. We need to, based in the civil society and on other initiatives, prioritize innovation, development and transformation of our local communities to meet climate threats and societal crises, still difficult to interpret.

  Läs mer
 8. SANNINGEN dricksvatten renas med gift
  SANNINGEN dricksvatten renas med gift
  300 SEK

  Sveriges statsminister Olof Palme mötte “Flock-Olle” och “FN-Kalle” på 1980-talet. De presenterade en ny och revolutionerande lösning för vattenrening. Miljöfarligt avfall skulle omvandlas till flockningsmedel på ett billigt sätt enligt patentet.
  Så startade vår tids största livsmedels och miljöskandal.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 330

per sida
Sätt fallande sortering