Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 333

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Fängelsevakten
    Fängelsevakten
    199 SEK

    Fängelsevakten är en sann berättelse om hur människor i religionens namn
    och utan någon som helst mänsklig hänsyn tar lagen i egna händer och brutalt
    utsätter kurder för fängslande, tortyr, avrättningar och sexuellt utnyttjande.

    Läs mer
  2. MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
    MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
    199 SEK

    Syftet med denna antologi är att berätta delar av miljöhistorien.

    I denna bok sträcker sig historien från slutat av 1960-talet och fram till idag. Det är den ideella föreningen ELMA (Erfarenheter – Lärdomar – MiljöArbete) som har tagit fram antologin med hjälp av sina medlemmar. 13 artiklar blev det, alla skrivna under pandemin som härjade åren 2020–2021 och krävde nytänkande när det gäller föreningsaktiviteter..

    Läs mer
  3. Time to Create New Maps
    Time to Create New Maps
    200 SEK

    Our old maps are leading us astray. We need to, based in the civil society and on other initiatives, prioritize innovation, development and transformation of our local communities to meet climate threats and societal crises, still difficult to interpret.

    Läs mer
  4. SANNINGEN dricksvatten renas med gift
    SANNINGEN dricksvatten renas med gift
    300 SEK

    Sveriges statsminister Olof Palme mötte “Flock-Olle” och “FN-Kalle” på 1980-talet. De presenterade en ny och revolutionerande lösning för vattenrening. Miljöfarligt avfall skulle omvandlas till flockningsmedel på ett billigt sätt enligt patentet.
    Så startade vår tids största livsmedels och miljöskandal.

    Läs mer
  5. Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
    Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
    275 SEK

    Stallarholmen – inte vilken håla som helst...!

    Ortsnamnet Stallarholmen härrör sannolikt från vikingatiden. I sundet mellan fastlandet och Selaön fanns då en offerplats där den heliga stallen stod. I skrifter från gångna tider var Stallarholmen endast den del av vår bygd som syns på bilden ovan. Platsen kallades då för Stallarholm och tillhörde Sundby gästgivargård.

     

    Läs mer
  6. Bonden i etern : Från Astrid Lindgren till Marit Paulsen - kända röster kring jordbruk och miljö porträtterade i Lantbruksradion
    Bonden i etern : Från Astrid Lindgren till Marit Paulsen - kända röster kring jordbruk och miljö porträtterade i Lantbruksradion
    239 SEK

    Från 1978 till 2001 var Leif Björklund lantbruks redaktör på Sveriges Radio. Det är också den tiden, med allt intervjumaterial, som varit grunden för boken Bonden i etern.

    Läs mer
  7. Brofästen
    Brofästen
    200 SEK

    Om samhälle, människor, skola, förändrad studentexamen, relationer, kärlek i olika åldrar. En märklig händelse i det förgångna fortsätter att störa Monika och Lena. 14-åriga Lisa möter ett liv fyllt av undringar och förväntningar i ett Umeå som ändrar karaktär.

    Läs mer
  8. Brott, straff och kriminalpolitik
    Brott, straff och kriminalpolitik
    200 SEK

    Detta är en bok om brott och straff i en tid med allvarlig kriminalitet. Ett gangsterkrig har brutit ut i Sverige. Drastiska lösningar har föreslagits för att motverka utvecklingen.

    Läs mer
  9. Italien i Corona
    Italien i Corona
    199 SEK

    Italien var det första landet i Europa där Coronapandemin slog till med full kraft. En fotbollsmatch i Milano bidrog i hög grad till att smittan spreds med rekordfart under vårvintern 2020. Samtidigt visste man väldigt litet om viruset och oron var stor – inte minst ute på företagen som behövde förhålla sig till den nya situationen: En omvärld som var fullständigt lamslagen.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 333

per sida
Sätt fallande sortering