Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 299

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Crackjokes - Starring: confessions - in jail
  Crackjokes - Starring: confessions - in jail
  70 SEK

  100% narkotika-skämt från häkte

  Läs mer
 2. När alla blev experter
  När alla blev experter
  85 SEK

  Björn Sundin har skrivit en bok om hur vår hjärna och vårt samhälle bidrar till fördumningen, och vad vi kan göra för att hindra den.

  Läs mer
 3. Anna och hennes systrar
  Anna och hennes systrar
  169 SEK

  TINA OLBY har under sitt långa engagemang i kvinnojoursrörelsen mött hundratals våldsutsatta kvinnor. Med erfarenhet och kunskap ger hon röst åt kvinnornas kamp för ett liv utan våld. De åtta gripande berättelserna speglar kvinnors utsatthet av våld och kränkningar, något som tyvärr fortfarande är verklighet för alltför många kvinnor i dagens samhälle.

  Läs mer
 4. Sjukhussjukan
  Sjukhussjukan
  199 SEK

  Sjukvården är den fråga som flest väljare i Sverige tycker är allra viktigast. Tomas Erikssons bok Sjukhussjukan är en sammanfattning av de senaste 10 årens förda sjukvårdspolitik i Sverige och en granskning av det som vi ofta i media får beskrivet som ”krisen i sjukvården”. I boken får läsaren ta del av en sammanställning kring aktuell forskning samt statistik kring den svenska sjukvården. Boken vänder sig såväl till intresserad allmänhet som till de som jobbar i vården.

  Läs mer
 5. Representativ demokrati
  Representativ demokrati
  329 SEK

  Denna bok tar tag i frågorna från grunden. Demokrati och representativ demokrati behandlas ingående liksom republik och monarki, maktdelning, maktuppdelning, maktbegränsning, grundlagar, olika sorters valförfaranden och rättsväsendets utformning och betydelse för det demokratiska statsskicket.

  Läs mer
 6. Bankcentralen
  Bankcentralen
  189 SEK

  Henry Ford, den mäktige bilproducenten, fann det finansiella systemet i USA högst märkligt, men han lär ha tjänat bra ändå:

   

  ”Det är tur att folk inte förstår vårt banksystem och vårt monetära system, för om de skulle förstå det, tror jag att det skulle bli revolution.”

   

  När Federal Reserve System, med den nordamerikanska centrala banken är privat styrd, innebär det följaktligen att andra av denna bank beroende eller lydande organ också är inrättningar styrda av privata intressen. Även i andra länder. Även i Sverige.

   

  Detta är denna boks centrala och häpnadsväckande budskap. Världen styrs av privat, ansamlat kapital. Inte av FN, inte av regeringar. Inte ens den nordamerikanska.

  Läs mer
 7. Donald Trump - en synnerligen amerikansk president
  Donald Trump - en synnerligen amerikansk president
  300 SEK

  Donald Trump valdes till president 2016 på goda grunder. Det är svårt att begripa om man bara följer amerikansk politik genom etablerad svensk media.

  Läs mer
 8. Spridda Skurar
  Spridda Skurar
  189 SEK

  Det mest föraktade, misskötta och nedvärderade politikområdet i Sverige de senaste hundra åren är Jordbruket, vår lokala livsmedelsförsörjning.
  Efter den globala livsmedelskrisen i början av 1970-talet, som blev helt bortglömd i 1990 års avregleringsbeslut, med globaliseringsivern via WTO (AoA) och EU-projektet, blev svenskt jordbruk och dess utövare en politisk spottkopp i alla avseenden, partipolitiskt, ekonomiskt, miljöpolitiskt och individuellt. De bönder som agerat mot detta har haft en massiv mur av motstånd att forcera. Glimtar från det agerandet kan läsaren få en liten inblick i här.
  Det är en kamp som alla medborgare är berörda av – utan att majoriteten är medveten om det. Kampen är lika aktuell idag som för trettio år sedan.

  Läs mer
 9. Den ohyggliga dumheten i Listerås
  Den ohyggliga dumheten i Listerås
  189 SEK

  Den ohyggliga dumheten skildrar förvaltningschefen Sven Klavérs öde när han dimper ner i den lagomkorrupta kommunen Listerås. Uppdraget han fått är att få rätsida på kommunens dystra skolresultat. Vad är det egentligen som sätter hinder för att barnen i Listerås ska få sin Drömskola med spännande möjligheter till lärande och utveckling? Med hjälp av sin vän, Ami från Indien, försöker Sven förstå sig på den ohyggliga dumhet som ibland tillåts blomstra, när normalt kloka människor kommer samman i grupp.

  Läs mer
 10. Svensk mångfaldspolitik: en kritik från vänster
  Svensk mångfaldspolitik: en kritik från vänster
  179 SEK

  Multikulturalism och mångfald, har vi lärt oss, progressiva idéer från vänster.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 299

per sida
Sätt fallande sortering