Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 333

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Brofästen
  Brofästen
  200 SEK

  Om samhälle, människor, skola, förändrad studentexamen, relationer, kärlek i olika åldrar. En märklig händelse i det förgångna fortsätter att störa Monika och Lena. 14-åriga Lisa möter ett liv fyllt av undringar och förväntningar i ett Umeå som ändrar karaktär.

  Läs mer
 2. Brott, straff och kriminalpolitik
  Brott, straff och kriminalpolitik
  200 SEK

  Detta är en bok om brott och straff i en tid med allvarlig kriminalitet. Ett gangsterkrig har brutit ut i Sverige. Drastiska lösningar har föreslagits för att motverka utvecklingen.

  Läs mer
 3. Italien i Corona
  Italien i Corona
  199 SEK

  Italien var det första landet i Europa där Coronapandemin slog till med full kraft. En fotbollsmatch i Milano bidrog i hög grad till att smittan spreds med rekordfart under vårvintern 2020. Samtidigt visste man väldigt litet om viruset och oron var stor – inte minst ute på företagen som behövde förhålla sig till den nya situationen: En omvärld som var fullständigt lamslagen.

  Läs mer
 4. Öppna hjärtan : Sveriges migration och integration
  Öppna hjärtan : Sveriges migration och integration
  220 SEK

  Sverige har på kort tid förvandlats till ett mångkulturellt land. Hur har det fungerat? Har invandrarna integrerats i samhället? Arbetar de och försörjer sig själva? Har de tagit del av svensk kultur? Och vad tycker egentligen svenska folket om invand­ringen? I denna bok görs ett försök att besvara dessa frågor.

  Läs mer
 5. Verkligheten korrigerar : En bok om homosexualitet i ljuset av Bibeln, historien och mötet med människor
  Verkligheten korrigerar : En bok om homosexualitet i ljuset av Bibeln, historien och mötet med människor
  199 SEK

  Boken är författarens egen resa från att vara anti-HBTQ och övertygad om att Bibeln var tydlig i sin negativa syn på homosexualitet till att låta ”verkligheten” korrigera honom. Författaren menar att det är förenligt med Bibelns budskap att fullt ut inkludera HBTQ-personer i församlingar och kyrkor.

   

  Läs mer
 6. Exponential Climate Solutions: How to Build Leading Sustainable Companies
  Exponential Climate Solutions: How to Build Leading Sustainable Companies
  263 SEK 329 SEK

  This is a book for business executives, entrepreneurs, investors, consultants, co-workers and everyone else who wants to build leading sustainable companies and exponential climate solutions. 

  Läs mer
 7. Satsa på världsrekord i klimatomställning
  Satsa på världsrekord i klimatomställning
  150 SEK

  Öka tillväxten ohejdat eller spara för kommande generationer?

  Läs mer
 8. Ryggen fri : En berättelse om den svenska skolan
  Ryggen fri : En berättelse om den svenska skolan
  199 SEK

  I Ryggen fri tar författaren med sig läsaren genom sin egen skolgång och lärarutbildning för att sedan förklara dagens läge. Jämförelser mellan dåtid och nutid visar utvecklingen och vad det egentligen innebär att vara lärare idag.

  Läs mer
 9. Liv att förstå – Tre Generationer i Glädje och Sorg
  Liv att förstå – Tre Generationer i Glädje och Sorg
  198 SEK

  LIV att förstå – Tre generationer i Glädje och Sorg
  Skogssamiska marker berättar...

  Berättarjaget Magdalena berättar om tankar, upplevelser, minnen, studier till yrkesliv. Livserfarenheter från viktiga livsval, föräldraskap och slutligen som ålderspensionär. Avslutar med konsekvenser från kolonialismens tvångsmetoder. Grundläggande behov, omsorg saknades.

  Läs mer
 10. Normboken : Vad spelar normer för roll och hur har det utvecklats över tid?
  Normboken : Vad spelar normer för roll och hur har det utvecklats över tid?
  249 SEK

  Den här bokens bärande argument är att vi inte fullt ut kan förstå Sverige om vi inte förstår normerna i landet. Under Sveriges historia utvecklades unikt starka normer kopplade till arbete och individers ansvar, bland annat på grund av kombinationen av ett kallt klimat, en utbredd äganderätt och skolans fokus på karaktärsutveckling. Detta möjliggjorde i sin tur skapandet av ett enormt välstånd och ett framgångsrikt välfärdssamhälle.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 333

per sida
Sätt fallande sortering