Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 333

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
    Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
    176 SEK 220 SEK

    Handlar allting om din identitet – vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu?


    Och framför allt – måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter?


    Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör – och mindre åt vilka vi är?


    Denna bok handlar om bildning. Bildning förutsätter att vi slutar ha oss själva som måttstock. Bildning förutsätter att vi frigör oss från självupptaget tänkande, ängslighet, präktighet, åsiktspaket, flockbeteende, dogmer och enkla svar. Bildning handlar om att vara nyfiken, att självständigt ställa frågor och försöka förstå hela universum i alla dess beståndsdelar. Och att dessutom ha roligt på vägen.

    Läs mer
  2. Den svenska inkvisitionen - En pressträff med 61 dimridåer och förtiganden
    Den svenska inkvisitionen - En pressträff med 61 dimridåer och förtiganden
    189 SEK

    När Christer Andersson dök upp bland polisens ca 20 000 dokument nio år efter mordet, berodde det främst på kriminalkommissarie Jan Olsson och polisens profilexpert Ulf Åsgårds ’Gärningsmannaprofil’.

    Läs mer
  3. Tid att skapa nya kartor
    Tid att skapa nya kartor
    200 SEK

    Våra gamla kartböcker har fört oss vilse. Vi behöver, med utgångspunkt i civilsamhället och andra initiativ prioritera nytänkande, utveckling och omställning av våra lokala samhällsbildningar för att möta ännu svårtolkade klimathot och samhällskriser.

    Läs mer
  4. Det sjuka landet
    Det sjuka landet
    143 SEK 179 SEK

    "Det sjuka landet" är en samtidsbetraktelse av ett land där ideologi har ersatt kunskap och sunt förnuft. Resultatet är ett samhälle som slukar enorma resurser och där kärnuppdraget inte längre prioriteras. Boken beskriver hur negativa mekanismer och systemfel inom det offentliga skapar dåligt resursutnyttjande och slöseri. Avsaknad av kundperspektiv är en av många orsaker. 

    Läs mer
  5. Som om en förändring är möjlig
    Som om en förändring är möjlig
    260 SEK

    Som om en förändring är möjlig är ett tidsdokument, en sannsaga som avviker från den etablerade historieskrivningen om hur Sverige förändrats under ett halvsekel.

    Läs mer
  6. Nationalismens dygd
    Nationalismens dygd
    150 SEK

    Nationalism är frågan för vår tid. Från Donald Trumps "America First" till Brexit och till högerns framgångar i Europa är Västvärldens demokratier inblandade i en våldsam debatt: Borde vi kämpa för en internationell regering? Eller borde varje nation behålla sin självständighet och sitt självbestämmande?

     

    Läs mer
  7. Den politiska rättegången: Kampen om yttrandefriheten
    Den politiska rättegången: Kampen om yttrandefriheten
    159 SEK

    Jag var skakad efter att, som åhörare och journalist, bevittnat den första politiska rättegången i modern tid i Sverige, januari 2020. 

    Läs mer
  8. Demokratin som tappade D:et
    Demokratin som tappade D:et
    249 SEK

    Inget vi tidigare varit med om hade kunnat förbereda oss för det som hände, det tog bara stopp och allt vi hade tagit för givet var bara borta över en natt. 

    Sveriges Statsminister 2030

    Läs mer
  9. Politisk kännedom
    Politisk kännedom
    109 SEK

    Översiktlig beskrivande bok som lyfter viktiga delar av politiken.

    Läs mer
  10. I mänsklighetens tjänst
    I mänsklighetens tjänst
    289 SEK
    I denna skildring tas du med på flera resor i Somalia, Somaliland, Belarus, irakiska Kurdistan, Kenya, Nepal, Rumänien, Afghanistan och Sverige.
    Det som är gemensamt är att det är platserna där författaren arbetat med hiv-prevention. Författaren delar med sig av situationer han varit i, möten med människor och djupare kunskap om arbetet i miljöer som inte går att finna i turistbroschyrer.
    Här finns även en beskrivning av Aids alla 13 perspektiv, som författaren utarbetat för att bidra till förståelsen av den komplexitet som hiv och aids för med sig för ett samhälle. Boken kan användas i utbildningssyfte inom bland
    annat socialt arbete, sociologi, medicin och ekonomi.
    I boken har författaren även sammanställt en jämförelse mellan två
    pandemier, Hiv och Covid-19.
     
    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 333

per sida
Sätt fallande sortering