Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 328

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Befriad utbildning : Vad som krävs för att återfå goda skolor, lärdom och yrkeskunnande
  Befriad utbildning : Vad som krävs för att återfå goda skolor, lärdom och yrkeskunnande
  319 SEK

  Erik Lidström sammanställer ett överflöd av ekonomiska, psykologiska och historiska belägg och målar upp en sammanhållen bild av hur utbildningsområdet slagit in på fel väg. Detta är en väg som i Sverige lett till en sedan decennier pågående utbildningsmässig katastrof.

  Läs mer
 2. Som blommande körsbärsträd
  Som blommande körsbärsträd
  151 SEK 189 SEK

  UTOPI ÄR LIKA VIKTIG SOM REALISM om man ska förstå världen. Utopierna återkommer lika regelbundet i mänsklighetens historia som de blommande körsbärsträden, säger pensionerade professorn Emma Lafferty till sina studenter. En gång har alla uppfinningar och förbättringar börjat som visioner. Romanen är Emmas berättelse om sin familj under fyra generationer - om deras öden, kärlekar och förhoppningar om en fredligare värld. Men det är förhoppningar, som hela tiden gäckats av krigets vita spöke.

  Läs mer
 3. Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
  Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
  176 SEK 220 SEK

  Handlar allting om din identitet – vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu?


  Och framför allt – måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter?


  Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör – och mindre åt vilka vi är?


  Denna bok handlar om bildning. Bildning förutsätter att vi slutar ha oss själva som måttstock. Bildning förutsätter att vi frigör oss från självupptaget tänkande, ängslighet, präktighet, åsiktspaket, flockbeteende, dogmer och enkla svar. Bildning handlar om att vara nyfiken, att självständigt ställa frågor och försöka förstå hela universum i alla dess beståndsdelar. Och att dessutom ha roligt på vägen.

  Läs mer
 4. Den svenska inkvisitionen - En pressträff med 61 dimridåer och förtiganden
  Den svenska inkvisitionen - En pressträff med 61 dimridåer och förtiganden
  189 SEK

  När Christer Andersson dök upp bland polisens ca 20 000 dokument nio år efter mordet, berodde det främst på kriminalkommissarie Jan Olsson och polisens profilexpert Ulf Åsgårds ’Gärningsmannaprofil’.

  Läs mer
 5. Tid att skapa nya kartor
  Tid att skapa nya kartor
  200 SEK

  Våra gamla kartböcker har fört oss vilse. Vi behöver, med utgångspunkt i civilsamhället och andra initiativ prioritera nytänkande, utveckling och omställning av våra lokala samhällsbildningar för att möta ännu svårtolkade klimathot och samhällskriser.

  Läs mer
 6. Det sjuka landet
  Det sjuka landet
  143 SEK 179 SEK

  "Det sjuka landet" är en samtidsbetraktelse av ett land där ideologi har ersatt kunskap och sunt förnuft. Resultatet är ett samhälle som slukar enorma resurser och där kärnuppdraget inte längre prioriteras. Boken beskriver hur negativa mekanismer och systemfel inom det offentliga skapar dåligt resursutnyttjande och slöseri. Avsaknad av kundperspektiv är en av många orsaker. 

  Läs mer
 7. Nationalismens dygd
  Nationalismens dygd
  150 SEK

  Nationalism är frågan för vår tid. Från Donald Trumps "America First" till Brexit och till högerns framgångar i Europa är Västvärldens demokratier inblandade i en våldsam debatt: Borde vi kämpa för en internationell regering? Eller borde varje nation behålla sin självständighet och sitt självbestämmande?

   

  Läs mer
 8. Den politiska rättegången: Kampen om yttrandefriheten
  Den politiska rättegången: Kampen om yttrandefriheten
  159 SEK

  Jag var skakad efter att, som åhörare och journalist, bevittnat den första politiska rättegången i modern tid i Sverige, januari 2020. 

  Läs mer
 9. Det förflutna var ljust - framtiden osäker : Om svenska företag i Kina
  Det förflutna var ljust - framtiden osäker : Om svenska företag i Kina
  191 SEK 239 SEK

  BENGT JOHANSSON skriver i denna bok hur han blev känd i Kina genom artikel på Folkets Dagblads första sida 30 oktober 1978.

  Läs mer
 10. Hijab och sekularismen
  Hijab och sekularismen
  190 SEK
  Boken är en sociologisk studie som diskuterar om slöjan är en religiös klädsel eller en politisk klädsel? genom antropologisk och politisk forskning.
  Slöjans förhållande till sekularismens misslyckande i islamiska och arabiska länder.
  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 328

per sida
Sätt fallande sortering