Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1708

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Missgärningar
  Missgärningar
  220 SEK

  När arkivarien Emma går igenom sin gammelmoster Idas hus inför bouppteckning och arvskifte hittar hon brev och fotografier som avslöjar att Ida hade många hemligheter.  Breven leder till en okänd make, till barn som försvann 1937 och hela vägen tillbaka till ett mord som skedde 1849.

  Läs mer
 2. Se på mig
  Se på mig
  179 SEK

  Efter två år av trånande fick Felicia äntligen spendera studentnatten med Jean, hennes bästa vän. Det var en magisk natt, men ändå lämnades hon med ett krossat hjärta.

  Läs mer
 3. Jungman i brytningstid
  Jungman i brytningstid
  189 SEK

  Ungman i brytningstid är en personlig skildring av författarens uppväxt till sjöss under somrarna på pappans olika fartyg under 50 och 60 – talen. Fartygen är de sista av sitt slag i en månghundraårig tradition av kustsjöfart på Östersjön. Här berättas om seglationen, lastning och lossning i olika hamnar, om skeppare, mäklare, frakter och besättningens vardag. Vi följer också på nära håll befälhavarens ansvar och oro i det dagliga arbetet som inte sällan är nog så dramatiskt. En unik skildring av en svunnen epok inom sjöfarten.

  Läs mer
 4. Föreningens tid
  Föreningens tid
  159 SEK

  Ett år har gått sedan slaget om makten i Konstantinopel avgjordes. Väringagardet har bildats och i den stora sta - den har utrensningar skett i samband med att kejsaren försökt befästa sin position.

  Läs mer
 5. Kosmopoliten
  Kosmopoliten
  199 SEK

  Vad skulle du göra om du som nyutflyttad och fattig student plötsligt fick reda på att ett stort arv väntar?

  Jonas har precis lämnat föräldrahemmet och lever studentliv på Stockholms budgetkrogar. En dag blir han kontaktad av en kvinna som informerar honom om ett arv. Men det finns en hake...

  Läs mer
 6. Nä, nu blommar det - berättelsen om ett smugglingsuppdrag
  Nä, nu blommar det - berättelsen om ett smugglingsuppdrag
  199 SEK

  Hur ska man ta sig till sin sommarstuga i ett annat land på andra sidan havet mitt under rådande coronapandemi?

  Läs mer
 7. Värstingar i prästkrage
  Värstingar i prästkrage
  159 SEK

  Värstingar i prästkrage innehåller porträtt av några gestalter ur den svenska kyrkohistorien som inte var Guds bästa barn.
  Boken bjuder på en lätt och underhållande, men kanske inte alltid uppbygglig, läsning om ett antal värstingar som också var präster i Svenska kyrkan.
  I persongalleriet ingår förfalskare, suputer och äventyrare. Du får också stifta bekantskap med en grym häxjägare, en landsförrädare och en giftmördare.
  Boken omfattar tiden från slutet av 1500-talet till början av 1900-talet.
  Författaren, Lars-Erik Olsson, är verksam som frilansskribent med kyrkohistoria som specialområde. Han har tidigare utkommit med böcker om färgstarka gestalter i svensk kyrkohistoria.

  Läs mer
 8. Stormfloden
  Stormfloden
  189 SEK

  Oron är stor. Väderbolagen har utfärdat kraftiga varningar inför den kommande stormen.

  Läs mer
 9. Ande-tagen
  Ande-tagen
  169 SEK

  ANDE-TAGEN är en välskriven, hänförande och originell spänningsroman om hot, hat och den berusande lusten att hämnas.

  Läs mer
 10. Livsrum
  Livsrum
  159 SEK

  Vi söker alla ett fredat rum i vårt inre där vi i möjligaste mån kan förverkliga oss som människor, vara någotsånär hela. Vi gör det med olika medel och mål “Lebensraum” kallade nazisterna sin expansionspolitik, med förakt för andra raser och nationaliteter och där man förslavade minoriteter och slutligen mördade dem. Det skoningslösa i sökandet efter livsrum kan ta dig absurda och grymma uttryck där människor ikring oss blir medel, inte mål.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1708

Sida
per sida
Sätt fallande sortering