Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2318

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Sanna Louise
  Sanna Louise
  208 SEK 260 SEK

  ”Jag fantiserade om hur du skulle ha sett ut och vilken personlighet du skulle haft. I dagdrömmen var du i femårsåldern och hade långt hår. Ett hår jag skulle fläta. I fantasin hade både du och jag växtfärgade tröjor, jeans och lädersandaler. Jag kunde se oss vandra hand i hand på en oändligt stor äng.”

  Som ensam ung kvinna föder Maria barn på Allmänna BB i Stockholm. När hon vaknar upp efteråt berättar barnmorskan att den lilla flickan har dött. Känslan av att något inte stämmer följer Maria genom livet och det livslånga osynliga föräldraskapet till barnet hon aldrig fick se. I hemlighet lever hon med en fantasibild, och i den heter dottern Sanna.

  40 år senare upptäcker läkaren Louise av en slump att hennes föräldrar har ljugit om hennes ursprung. Med hjälp av en arkivarie börjar hon nysta i sin historia. Vem är hon egentligen? Sanningen som till slut uppdagas är långt mer skrämmande än hon någonsin kunnat ana.

  Läs mer
 2. Flickor små
  Flickor små
  199 SEK

  I skuggan av det tidiga 60-talets växande förorter möter vi två flickor som går samma skolväg hem. Deras liv tar en oväntad vändning som drar dem närmare varandra, samtidigt som deras olikheter blir mer framträdande.

  Läs mer
 3. Häxknuten
  Häxknuten
  176 SEK 220 SEK

  Vid en bäck intill skogen i Finspång år 1611 blir en ung flicka vid namn Elin brutalt våldtagen och lämnad åt sitt öde. Hennes räddning för henne djupare in i Östergötlands skogar där hon introduceras till en för henne helt ny värld. Hon lär sig att använda naturens krafter och medel och blir vad andra skulle kalla en häxa.

  Läs mer
 4. Sommaren på Storö
  Sommaren på Storö
  176 SEK 220 SEK

  Semesterförväntningarna är höga när Anna och hennes familj anländer till Storö, men Anna själv är osäker på om de kan infrias i år. Den idylliska skärgårdsön lovar lugn och avkoppling med goda vänner. Men bakom Annas leende döljer sig en hemlighet som skymmer sommarsolen.

  Läs mer
 5. När ödet får bestämma
  När ödet får bestämma
  176 SEK 220 SEK

  Året är 1875 i överklassens England, ett samhälle som präglas av överdåd, hemligheter och stram etikett. Markisens äldsta dotter, Adele Heathrow, står i färd med att gifta sig med sin trolovade, den blivande hertigen av Sandringham, som hon känt sedan barnsben. Men som den envisa och nyfikna person hon är, är Adeles önskan om ett helt annat liv - fyllt av upptäckter, äventyr och frihet - ständigt närvarande i hennes drömmar. Adeles tillvaro ställs dock på ända när vicomten Matteo Lancaster, som är en nära vän till hertigen, introduceras för henne under förlovningsfestligheterna. Helt plötsligt finner hon sig uppslukad i hans varma blick, och ödets obarmhärtiga spel gör sig påmint. En känsla som hon aldrig tidigare upplevt väcks i Adele, och livet blir aldrig mer detsamma.

  Läs mer
 6. Hon faller tungt
  Hon faller tungt
  176 SEK 220 SEK

  Hon faller tungt är ett bevis på människans inneboende styrka och överlevnadsinstinkt. Joy är en liten mellanstadietjej som utsätts för svåra trauman både i skolan och utanför. Ingen i hennes omgivning ser, ingen anar vad som pågår och ingen kommer till hjälp. Många år senare hamnar denna kvinna i en djup kris på grund av barndomens trauman. Minnet sviker, och livet faller samman när hon förlorar jobbet, sonen till socialtjänsten och hamnar i psykiatrins ekorrhjul.

   

  I Hon faller tungt berättar Joy om sina svåra övergrepp och trauman, sin väg genom psykiatrin och socialtjänsten samt avslutar med information om diagnosen hon tillslut fick, Dissociativ identitetsstörning.

  Läs mer
 7. Gå och lägg dig igen
  Gå och lägg dig igen
  176 SEK 220 SEK

  Gå och lägg dig igen är Sannas berättelse, en resa genom tid och minnen.

  Läs mer
 8. Wodahs Rorrim och änglarnas resa
  Wodahs Rorrim och änglarnas resa
  176 SEK 220 SEK

  En man med författardrömmar bestämmer sig för att skriva en bok om livet. Plötsligt befinner han sig på ett tåg utan att egentligen veta varför eller hur han hamnade där.

  Läs mer
 9. The Kadrain family
  The Kadrain family
  250 SEK

  This is a story of wartime sufferings and heavy losses, but as a counterweight there are several joyful and humorous happenings that surely create smiles and laughs.

  Läs mer
 10. Låta leva, låta dö
  Låta leva, låta dö
  176 SEK 220 SEK

  År 2012 dör en ung kvinna i samband med en kidnappning. Åtta år senare lever hennes vän, som också blev kidnappad, utagerande där sexuella förbindelser är hennes botemedel mot ångesten efter traumat. Hon lär känna den medelålders hundtränaren Gunilla som är något barsk men har ett stort hjärta som rymmer mer än hundar.

  Gunillas inrutade liv störs av gärningsmän som hemsöker och besöker henne, samt poliser som jagar dem och de börjar misstänka att Gunilla har en fasad som döljer en kriminell ligas verksamhet. Är det verkligen så?

  Berättelsen betraktar oblygt sorgens skepnad, vänskapens läkande makt och hundars rättframma vänlighet. Boken är genreöverskridande där mordgåtor avlöser varandra och samtidigt levs det vanliga livet för de vanliga människorna alldeles intill.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2318

Sida
per sida
Sätt fallande sortering