Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2160

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Katarinafallet
  Katarinafallet
  176 SEK 220 SEK

  Katarina försvinner spårlöst efter en utekväll i Piteå 1990. Trettio år senare flyttar Talia, som nyss blivit utskriven från en psykiatrisk avdelning, till grannbyn. Hon tar upp kontakten med sin barndomsvän Carla, som har gift sig med sin ungdomskärlek från byn.

   

  Hon blir också vän med Janne, en man vars papparoll tagits ifrån honom i och med dotterns försvinnande för trettio år sedan. Talia å sin sida har blivit fråntagen modersrollen i och med att hon inte förmår ta hand om sina barn.

   

  Att hitta Katarina blir Talias nya livsuppgift för att kunna läka sitt förflutna. Men allt står inte rätt till i den norrbottniska urskogen – vad är det egentligen för krafter i omlopp och vem kan man lita på?

   

  Katarinafallet är en nagelbitande spänningsroman som utspelar sig i vacker Norrlandsmiljö.

   

   

  Läs mer
 2. Jätten i Burs
  Jätten i Burs
  176 SEK 220 SEK

  Jätten i Burs är utgångspunkten för ett mordfall som mynnar ut i en omfattande utredning i jakten på den skyldige, vilket bland annat kräver ett antal resor runtom på Gotland där även resorna kommenteras.

  Läs mer
 3. Dit du inte når
  Dit du inte når
  176 SEK 220 SEK

  Christine blir förälskad i Alex. De träffas på en konstkurs och inleder en passionerad relation. Alex är charmig, kärleksfull och impulsiv och redan efter några månader flyttar hon in i hans lägenhet på Östermalm i Stockholm.

  Läs mer
 4. Himlen är fortfarande vacker
  Himlen är fortfarande vacker
  176 SEK 220 SEK

  ”Det var en tyst överenskommelse. Inget vi bestämde. Utan någonting som bara hände. Jag förstod att han inte var ute efter något seriöst. Han var en sådan kille. Och han visste att jag precis lämnat ett förhållande. Vi skulle bara ligga - det var allt. Men för att förstå varför allt blev som det blev måste jag börja med hur vi träffades.”

   

  I denna skönlitterära bok för unga vuxna presenteras i fyra noveller mycket olika, men aktuella dilemman för ungdomar i samhället idag. Allt från sårbarheten i den första kärleken i skolan till en ung mans väg till gängkriminalitet och hur en kvinna utsätts för våld av sin pojkvän. Även kampen om att få vara sig själv och älska den man vill präglar en av berättelserna.

   

  Alla kan känna igen sig i något. Alla kan finna tröst och glädje - även om inte alla slut är lyckliga. Den smärtsamma
  verkligheten är temat för denna bok.

   

  När är det dags att sluta förlåta? Får du någonsin lämna det förflutna bakom dig? Och hur mycket kan man egentligen förstå en annan människa? ”Himlen är fortfarande vacker” är boken om hur livet fortsätter även efter perioder av hopplöshet.

  Läs mer
 5. Det blå trähuset
  Det blå trähuset
  176 SEK 220 SEK

  I skuggan av det blå trähuset växer Ella upp, ständigt beskyddande sin musikaliska tvillingbror Erik, som önskar inget annat än att spela piano och leva undanröjt från världens grymhet.

   

  När Jens kliver in i Ellas värld ser allt ut att vända. Tillsammans står de upp mot mobbarna och skyddar Erik. Men livets vägar är slingriga och snart tar Jens ett oväntat beslut som för honom till USA och en osäker framtid. När Jens återvänder som en mäktig man, förändras allt.

   

  Från pojken som en gång stod vid hennes sida, till en man med ambitioner som skakar hela nationen. Plötsligt står Sverige på randen till en dystopisk framtid, med Jens som landets envåldshärskare. Ella befinner sig mitt i stormens
  öga, kämpande inte bara för sin nations frihet, men även för sitt hjärta.

   

  Det blå trähuset är en gripande roman om lojalitet, mod och de val vi gör - för kärlekens skull.

  Läs mer
 6. Konferenshotellet
  Konferenshotellet
  176 SEK 220 SEK

  Året är 2010!
  Torbjörn Sander är en man i femtioårsåldern som lever ett tryggt och inrutat liv i ett av Gävles villaområden.
  Han arbetar som arbetsförmedlare på kontoret i Gävle och är gift sedan många år med sin fru Margareta som han älskar lika mycket som han alltid har gjort.

   

  Oväntat ändras Torbjörns liv på ett avgörande sätt och han tvingas till ett uppbrott. För att söka någon form av trygghet återvänder han till den plats i det norrländska samhället han en gång växt upp i.
  Men är människorna desamma som han minns dem från ungdomen?

   

  Kommer han att bli accepterad, eller skapar Torbjörns närvaro en viss oro hos ortsborna? Vad kan människor förmås att göra för att klara livspusslet på mindre orter med arbetslöshet och långa pendlingsavstånd?

  Läs mer
 7. Om ljuset fick stråla
  Om ljuset fick stråla
  176 SEK 220 SEK

  ”Jag vet att du är gift. Det är jag med.”


  Sigrid skriver till Dani. I henne har något uppstått under mötet på sommarkursen. Samtidigt befinner sig Dani mitt i vardagslivet med Alice. Ett vardagsliv som känns alltmer klaustrofobiskt. Ingen av dem får plats. Ingen av dem kan andas. Det som en gång fanns tycks vara borta och kvar är oläkta sår och nya besvikelser.

   

  Om ljuset fick stråla är den tredje, fristående delen om Dani, Sigrid och Alice. En relationsroman berättad ur karaktärernas olika perspektiv. Det är en berättelse om hur rädslor kan hindra oss människor att leva fullt ut och hur olika vi kan uppfatta det som sker.

   

  Stina Willquist har skrivit flertalet böcker inom hälsa och utbildning.
  Våren 2021 kom hennes första roman Om färgen var blå. Hösten 2021 kom den fristående uppföljaren Alla mina dejter. Om ljuset fick stråla är den tredje fristående delen i trilogin.
  Stina fångar sina läsare med starka berättelser om människor mitt i livet, och erbjuder samtidigt ett tillfälle till reflektion kring egna relationer.

  Läs mer
 8. Tvåenig
  Tvåenig
  176 SEK 220 SEK
 9. Vargängeln
  Vargängeln
  176 SEK 220 SEK

  Någonting fasansfullt händer i Bergslagen. En efter en mördas personer med koppling till illegal vargjakt. Metodiskt, kallblodigt och ibland under tortyr tas de av daga av en ensam gärningsman – Vargängeln.

  Läs mer
 10. Fotboll är bäst utan boll
  Fotboll är bäst utan boll
  176 SEK 220 SEK

  Det är en högoktanig reseskildring, som beskriver en grupp dansares turné i Finland. Deltagarna lyckas klämma in sin turnébuss, som är en dubbeldäckad Routemaster, på färjan över och hamnar först i ett vintrigt Åbo, där de uppför en balett om toppfotboll. Baletten har döpts efter den finaste utmärkelse som finns; Guldbollen. I Sverige delas utmärkelsen årligen ut till Sveriges bäste manlige spelare, vilken på senare år nästan alltid tillfallit Zlatan Ibrahimovitj som nu är uppe i tolv Guldbollar. Det franska namnet på bollen är Ballon d'Or och delas ut till världens bäste spelare, vilken på senare år oftast varit Lionel Messi, med totalt sju förstaplaceringar.

   

  Varken ensemblens deltagare, jag, eller läsarna kommer att klara sig igenom denna turné, helt oberörd. Kanske blev vägen till framgång här i Finland svårare, eftersom fotboll inte har den självklara särställningen i detta land, som i övriga Europa. Men kommer de att lyckas och i så fall på vilket sätt?

   

  Är det tillåtet att jämföra fotboll med balett, som ju anses som den mest utpräglade finkulturella konstform som finns? Dessa tankar förmedlas av balettens skapare och koreograf, kulturprofilen och dessutom blixtsnabba toppforwarden Mino Johnsson. Mino prövar och experimenterar lekfullt med beröringspunkterna mellan fotboll och balett. Med sin egna bakgrund i IFK Göteborgs ungdomslag och som myckat lovande junior, ser han fotbollen som världens mest utvecklade konstart. Urvalet är enormt. Alla spelar ju fotboll som barn. Pengarna runt fotbollen och de transfersummor som utbetalas mellan klubbar då megastjärnan ska göra ett klubbyte, är gigantiska. Fotbollen omsätter mer än en normalstor nation.

   

  Men Mino ser hur fotbollen skulle bli ändå mer fulländad i mötet med dans. Jag citerar honom då han tar till orda under en rejält blöt kväll på puben två trappor nedanför hans danslokal i Musikens hus, som ligger i den del av Majorna som människorna där har döpt till Hängmattan.

   

  ”Tar man bort själva fotbollen från fotbollen, blir fotbollen ännu bättre. För fotbollen är faktiskt bäst utan boll … även om bollen faktiskt behövs ibland.”

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2160

Sida
per sida
Sätt fallande sortering