Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2377

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Paret i Tel Aviv
  Paret i Tel Aviv
  176 SEK 220 SEK

  ”Paret i Tel Aviv” är en sliding doors-liknande berättelse om kärlekens komplexitet, kampen för självständighet och de val som formar våra liv. Stina Roxlund levererar en fängslande roman som inte lämnar någon oberörd.

  Läs mer
 2. En resenär
  En resenär
  176 SEK 220 SEK

  Denna abstrakta och självreflekterande roman utmanar läsaren att tänka nytt om existensens natur och människans roll i den. En resenär är en utforskning av livet, döden och allt däremellan.

  Läs mer
 3. Dottern
  Dottern
  176 SEK 220 SEK

  Lena har i hela sitt liv kämpat för att upprätthålla skenet av att allting är som det ska. Att hon är som hon ska. Men alkoholen, lögnerna, och ett tungt moln som hängt över henne sedan barndomen för henne allt närmare avgrunden.
  Dottern är en berättelse om svartaste förtvivlan, självbedrägeri och sönderfall. Men också om kamp och kärlek. Och resultatet av ett oväntat brev.

  Läs mer
 4. Bägare spiller blod
  Bägare spiller blod
  199 SEK

  Efter att ha besegrat Gabriel och de andra männen som plundrade på Casper Olofssons marker, har herr Troed och hans väpnare Erik gjort sig till hjältar och vunnit respekten
  hos många. Tal om deras stordåd sprider sig över riket. Alla är dock inte glada över vad de gjorde och Troed skapar sig fiender på fler än ett håll. De drabbade bönderna lider fortfarande av härjningarna och Ingrid och Eva gör sitt bästa för att hjälpa dem. I deras borg har tjänsteflickan Esmeralda och hennes son hittat en fristad, men de finner det svårt att undfly sitt förflutna. Caspers äldsta dotter, Ulrika, är nunna och lever ett stillsamt liv men konflikter uppstår även innanför klostrets murar.

  Läs mer
 5. Nu och Då
  Nu och Då
  176 SEK 220 SEK

  När livet kantas av svåra beslut och sorgliga förluster, söker vi alla efter små ljusstrålar av hopp och lycka. "Nu och Då" är en gripande berättelse om en kvinna som navigerar genom livets toppar och dalar, medan hon försöker finna en balans mellan ansvar och egenvård.

  I hjärtat av handlingen möter vi Molly, en skadad katt som symboliserar de bräckliga stunderna i våra egna liv. Genom en resa av kärlek, vänskap, och barmhärtighet, följer vi huvudpersonen när hon brottas med sjukdomar, familjedrama och förvalta arvgods. Var går gränsen för att hålla ihop och när är det dags att släppa taget?

  Med karaktärer som inspirerar och berör, utforskar denna roman de djupaste aspekterna av mänskligheten. Från hjärtesorg vid förluster till glädjen av nya vänskaper, "Nu och Då" påminner oss om vikten av att vårda de små stunderna av lycka samt att finna styrka i de tuffaste tider.

  Kliv in i en värld där känslor är äkta, och att leva i nuet är lika viktigt som att minnas det förflutna.

  Läs mer
 6. Hon skulle ha blivit primadonna
  Hon skulle ha blivit primadonna
  151 SEK 189 SEK

  Jag förstod tidigt att mamma var annorlunda; hennes behov av att alltid synas och höras, hennes ointresse för andra människors åsikter och känslor, hennes ilska och frustration när någon hade en annan åsikt eller försökte få en syl i vädret.

  Frågan var varför mamma alltid var så självisk, varför hela tillvaron kretsade runt hennes behov av uppmärksamhet, bekräftelse och makt.
  Först vid femtio års ålder fann jag pudelns kärna.

  Läs mer
 7. Berättelsen om Iris
  Berättelsen om Iris
  176 SEK 220 SEK

  Blir en ryggsäck full av ångest och sorg lättare att bära om man åker till Mallorca? Det tror 70-åriga Iris, som utmanar sina rädslor för att bli en, som hon kallar det, hel människa och därmed frigöra sig från den lilla rädda flickan hon alltid varit.

  Läs mer
 8. Livets väv
  Livets väv
  220 SEK

  Daniel väcks av ett oväntat telefonsamtal och får veta att hans kurskamrat Thomas hittats död i sitt studentrum av Thomas exflickvän Angelica. Tydligen var det ett självmord, men varför? Thomas var precis som Daniel student på ett masterprogram i hållbar utveckling och efter hans självmord börjar Daniel på allvar fundera över livets mening i ljuset av klimatkrisen och andra globala kriser. Han hamnar på ett seminarium på Sigtunastiftelsen och träffar där två föreläsare, fysikprofessorn Johan och konstnären/poeten Sofie, som ska komma att bli hans vänner och samtalspartners. Tillsammans söker de svaret på livets mening med hjälp av vetenskap och tidlös visdom. Samtidigt djupnar Daniels relation till Angelica och reflektionerna kring livets mening ställs på sin spets när hon blir gravid. Det blir alltmer uppenbart hur allt hänger samman och bildar en väv av ömsesidigt beroende.

  Den här boken är en slags modern saga, som med det goda samtalet som redskap vänder sig till dem som liksom Daniel och Angelica reflekterar över livets kriser i stort och smått och de existentiella frågor som uppstår. Boken bygger på författarens egen forskning och tolkning av dagens vetenskapliga teorier och fakta, men relaterar detta också till filosofi och religion. Allt detta vävs in i berättelsen om Daniel och hans vänner.

  Läs mer
 9. Firman
  Firman
  176 SEK 220 SEK
  När Johan försvinner spårlöst under ett rutinuppdrag för Firman, kastas hans fru in i en mardröm av ovisshet. Wird det någonsin möjligt för henne att acceptera att han är borta, eller kommer hon för alltid att jaga skuggor?
   
  I en värld präglad av farliga hemligheter och tystnad möter vi Sofi, en mystisk kvinna som tycks veta mer än vad hon låter påskina. Kan hon hjälpa Johans fru att navigera i det komplexa och farliga nät av intriger som plötsligt omger henne?
   
  "Firman" är en spänningsroman som utforskar den tunna linjen mellan lojalitet och förräderi, och de oväntade allianser som kan uppstå i jakten på sanningen. Med en blandning av rå realism och psykologisk insikt, fångar berättelsen läsaren i ett fast grepp från första till sista sidan.
   
  Ge dig in i en berättelse där ingen går att lita på och varje beslut kan vara livsfarligt. Vad är sanningen om Johan, och kan rättvisa skipas i en värld där moralen ofta får stå tillbaka för överlevnad?
  Förbered dig på en läsupplevelse som kommer att hålla dig på helspänn och ifrågasätta vad du skulle göra för att avslöja sanningen.
  Läs mer
 10. MÅNDAG 11.07
  MÅNDAG 11.07
  176 SEK 220 SEK

  Den låga östersolen bländar när minibussen kör över Västerbron. Det känns overkligt och nervöst att vara på egen hand och åka hem till något som är välbekant men ändå främmande – min fysiska status är helt förändrad. När jag sluter ögonen känns det som att jag sitter i ett flygplan ovan molnen; på väg någonstans och ingenstans, som att befinna sig vid en ny nollpunkt i livet. På samma sätt som det kändes att komma hem tropikklädd mitt i vintern efter mina långa uppdrag som fältarbetare med Afrikas röda jord på sandalerna.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2377

Sida
per sida
Sätt fallande sortering