Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2259

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Den egensinniga ABC boken
  Den egensinniga ABC boken
  192 SEK 240 SEK

  På promenad genom vårt alfabet


  Boken utgör ett litet stycke reflektion i ord och bild – illustrationer till skrivna ord med utgångspunkt från alfabetet – så som alltid och ändå inte....

   

  Det är en lättsam odyssé med blickar bakåt – som allitteration och med smärre influenser från många håll som
  t ex tankar från Hilma af Klint. Den vill enkelt vara ett uttryck för glädjen över ord, form och färg, över det mångfacetterade men tidlösa i tillvaron. Fastän kanske annorlunda, ändå med möjlighet till in- och igenkännande och måhända liten eftertanke, till lyst för precis var och en av oss – om vi vill…

  Läs mer
 2. Mysteriet vid Trilla Ner
  Mysteriet vid Trilla Ner
  220 SEK

  Stenhumlan, en flygande reporter, återvänder till sin hembygd i de småländska skogarna under magiska omständigheter. Besöket på sin gamla tidningsredaktion i Västra Lingonhärad för att söka jobb som bandyreporter blir inte som han väntat sig. Nyfikenheten väcks när han läser om en "gammal farfarsgran" som fallit i stormen på hans gamla föräldragård i ortstidningen Läsk.

  Läs mer
 3. Livet med Emma
  Livet med Emma
  176 SEK 220 SEK

  I Livet med Emma följer vi en extraordinär berättelse om oväntade livsförändringar och starka känslor. Författaren delar sin upplevelse av att älska och leva med en person som plötsligt kommer ut som transsexuell. Boken belyser den komplexa resan av självupptäckt och kamp mot fördomar, samtidigt som den navigerar genom oväntade utmaningar, inklusive en obeveklig strid mot en snabbväxande cancer.

  Läs mer
 4. Jakten av Lillebil Andersen
  Jakten av Lillebil Andersen
  176 SEK 220 SEK

  Sanna tror hon ska bli nöjd med jobbet som skribent på en tidning men tröttnar, för henne känns det inte längre intressant att skriva om bantningstips och yogaposer.

   

  Hon längtar efter något annat, något större, något som berör på djupet. Vad hon inte vet är att hon har en mycket farlig och våldsam tid framför sig där hon får konfrontera både organhandel och ond bråd död.

   

  Från den dag hon bestämmer sig för en bilresa nedåt Österlen för att hälsa på en vän och samtidigt knäppa
  några bilder på de vackert blommande rapsfälten, kastas hon in i en värld fylld av maktbegär, girighet och hämnd.

   

  Hon möter även C som får hennes hjärta att slå dubbelslag men är en omöjlig ekvation då C lever under skyddad identitet efter ett liv i grov kriminalitet. Deras olika liv vävs samman och avslöjar något närmast otänkbart och deras båda liv är i fara…

  Läs mer
 5. Antares hemlighet
  Antares hemlighet
  176 SEK 220 SEK

  Det är slutet av tvåtusentalet och den rastlöse sjömannen Andy påbörjar en efterlängtad semester. Väl hemma i Sverige tar han sig till ett somrigt Smögen. Tillsammans med sina sommarkompisar Parker och Hedda vindsurfar han på dagarna och festar sig igenom de ljusblå sommarnätterna. Ständigt på jakt efter den olyckliga kärleken.

   

  Havet glittrar på Gullmarsfjorden när han en morgon vaknar upp bakfull i ett överdådigt hem i Lysekil. Det blir början på en jakt efter en bortglömd skatt och mötet med den äventyrliga Sara. Sökandet tar dem långt ifrån Sveriges trygga gränser och får Andy att omvärdera vad som verkligen är viktigt i livet.

   

  Kommer Andy sluta att törsta efter den omöjliga romansen? När perspektiven äntligen börjar klarna, skakas han av sitt livs första tragedi. Detta till trots beslutar han sig för att fortsätta jakten.

   

  När pusselbitarna sakta börjar falla på plats, står det klart att några av världens mest namnkunniga affärsmän, tvättade pengar och gjorde affärer med toppskiktet i det tyska nazistpartiet under trettiotalet. Det finns dock ytterligare en person som vill ha sin del av skatten.

   

  Vem kommer lyckas, och vad gör man egentligen med en förmögenhet som består av stulet naziguld?

  Läs mer
 6. Ringfuru
  Ringfuru
  176 SEK 220 SEK

  Juni 1714. I närheten av sockengränsen mellan Järfsiö och Dilsbo i Hälsingland. Kronolänsman Erik Forsbeck och hans kollega Petter Lundman beger sig upp till Piparvallen där en hemkommen soldat tagit en stuga i besittning. Väl framme möts de av uppjagade vallpigor som hittat en ung pojke dränkt i Stormyrtjärnen.

  Läs mer
 7. Havstorn
  Havstorn
  176 SEK 220 SEK

  Jasmine och hennes vänner från Betraktaren är tillbaka. I Havstorn möter vi dem igen i en spännande och fartfylld berättelse.

  Läs mer
 8. Herr Kåkning och tom-maten
  Herr Kåkning och tom-maten
  176 SEK 220 SEK

  Harald Rigsettpåmaken är uppfinnare. Han tycker att det finns för mycket saker överallt och för lite plats att ha dem på. Hans senaste uppfinning är en tom-mat. Det man riktar den mot försvinner helt odramatiskt. Det blir tomt helt enkelt…

   

  Harald och hans ständige följeslagare, den buttre och egensinnige Kjell Kåkning bestämmer sig för att, tillsammans med bland andra den 11-årige Jonathan, ge sig ut i världen för att rensa upp lite i röran. De vill också leta reda på sin försvunne vän Singsong, intergalaktisk mästare i bordtennis.

   

  Detta blir starten på en vild, farlig och omstörtande färd till fjärran länder, vilka aldrig kommer att bli sig lika igen efter Haralds framfart med sin tom-mat. Vi får under resans gång stifta bekantskap med bland andra
  medlemmarna i ABBA, den självgode och oduglige polismannen Bo Tox, hans vackra och mycket dugliga kollega Ann Arki , blodtörstiga vampyrer, den skönsjungande Inge Naning samt självaste J-O Waldner.

   

  Herr Kåkning & Tom-maten är en fristående fortsättning på Herr Kåkning & Tvärtomaten.

  Läs mer
 9. Utflykt till Folkhemssverige
  Utflykt till Folkhemssverige
  176 SEK 220 SEK

  Det fanns en tid då folkhemstanken var levande och Sverige gick sin egen väg. Då fanns stor tilltro till politikens möjligheter. Landet var på väg att bli en av de rikaste i världen och få en tidigare aldrig skådad social utjämning. Samtidigt utraderade rivningar och nybebyggelse mycket av vad som funnits i äldre tider. Revolutionärer stormade på Stockholms gator. De personer som det här berättas om växte upp vid denna tid och började då sina unga liv. De kom i kontakt med många av tidens skeenden och fick så småningom som sociologer och forskare möjlighet att studera dem närmare.

  Läs mer
 10. Brända muffins och svåra dilemman
  Brända muffins och svåra dilemman
  176 SEK 220 SEK

  Den tionde årsdagen ihop blir inte alls som Smilla tänkt sig. Hon hade sett framför sig att Martin skulle gå ner på knä och lova henne livslång kärlek, men i stället får hon en otrohet kastad i nyllet. Smilla som tänkt att hennes och Martins förhållande varit stabilt och bra står nu ensam kvar. Rädd och förvirrad över hur ett liv utan Martin ser ut.

   

  När hon trott att tillvaron knappast kunde bli värre kastas hon ut från bostadsrätten som varit hennes hem under de senaste åren. Med en känsla av sorg och skam flyttar Smilla tillbaka till sitt föräldrahem i det lugna kvarteret i Valla. Vad har hon gjort för att förtjäna detta?

   

  När Smilla kommer tillbaka till sin arbetsplats på högstadieskolan efter ett välbehövligt jullov möter hon sin nya kollega, Andreas. Den arroganta kollegan retar gallfeber på Smilla, vilket verkar vara ömsesidigt. Men ett stort skolprojekt för motvilligt kollegorna närmare varandra och Smilla kan inte annat än att dras till den stiliga och ambitiösa mannen.

   

  Det visar sig, trots deras olikheter, att det har en hel del gemensamt. De delar samma syn på kärleken och livet. Trots att ett nytt intresse väckts inom Smilla, finns tankarna om en återförening med exet Martin kvar. Tillhör hennes hjärta Martin, eller är hon redo för att ge det till någon ny?

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2259

Sida
per sida
Sätt fallande sortering