Skönlitteratur

Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 1513

Page
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Med huvudet i sanden
  Med huvudet i sanden
  295 SEK

  Med huvudet i sanden är en grävande rövarhistoria och upptäcktsresa i serien Civilisationen kärna och en uppföljning till böckerna Sextioårskrisen och Bicicletas och Saltomortaler från 2009. Den ges ut 2019 tillsammans med kriminalromanen I väntan på syndafloden som båda behandlar tillståndet i världen och kriget mot Gaia men ur en liten annan vinkel. Vilka är egentligen rövarna och självmordsbombarna till den värsta terroristattacken i mänsklighetens historia, som redan utrotat tusentals livsformer och nu hotar Gaia, vår enda planet?

  Läs mer
 2. Sjuttioårskrisen
  Sjuttioårskrisen
  295 SEK

  Egentligen är det mycket enkelt. Vi har levt över våra tillgångar och lånat av vår framtid. På en enda generation, vår generation så har vi få utvalda hetsätare som haft turen att födas i vår rika del av världen lyckats med konststycket att konsumera så mycket att vi nu hotar själva balansen hos ”Gaia” - vår levande planet. På endast sjuttio år så har vi stört det delikata ekosystem som det tagit jorden många miljarder år att skapa. Vi välavlönade män med bonus, aktieportfölj och förmånsbil som styr den tid som framtida generationer nog kommer att kalla den svarta epoken. För det är inte de hårt arbetande kvinnorna på långvården, arbetslösa ungdomar eller de fattiga i Afrika, Latinamerika och Asien som eldat upp vår framtid. Det är vi ”korkade vita män”.

  Läs mer
 3. Ingenting
  Ingenting
  189 SEK

  Stockholmskonstnären Per Adalbert skriver bra om ett liv med problematik och framgångar. Många möten som Samuel Beckett, Francis Bacon och Lauren Bacall m.fl. Några snytingar levereras också i boken.

  Läs mer
 4. I väntan på syndafloden
  I väntan på syndafloden
  295 SEK

  Kriminalromanen I väntan på syndafloden är en fortsättning på Bicicletas och saltomortaler i serien Civilisationens kärna som beskriver tillståndet i världen. Det är en brottsplatsundersökning om terrorangreppet på Gaia  – vår gemensamma levande planet. Med massförstörelsevapen som olja, kemikalier, plast och avgaser har ”terrorister” på några få år utrotat tiotusentals livsformer. Upptäcktsresan tar oss genom vår globala verklighet för att hitta förövarna, stoppa massmorden och rädda Gaia.

  Läs mer
 5. Love or alive - en saga som gick åt helvete
  Love or alive - en saga som gick åt helvete
  180 SEK

  Hon tror på en saga, emigrerar och vaknar till slut i ett overkligt helvete.Marika drömmer om äkta kärlek. När hon möter en skotte kliver hon in i en saga, blir kär och fullständigt blind för varningssignaler om att det är något som inte stämmer. Hon emigrerar, hennes uppfattning om rimliga relationer förvrids gradvis och hon tror att allt ska bli så bra, så bra. Marika får en dyrköpt insikt - Livet är en ostadig lina att balansera på. En sann historia. Allt har hänt, menpersonnamnen är fiktiva.Boken är till största delen på svenska,men det finns vissa inslag av engelska.

  Läs mer
 6. Ragges tips räddar världen. Inga konstigheter, bara sunt förnuft och tankar utanför boxen.
  Ragges tips räddar världen. Inga konstigheter, bara sunt förnuft och tankar utanför boxen.
  150 SEK

  Detta blir troligen den intressantaste boken du läst. Den vänder sig till alla som önskar en bättre och enklare värld baserad på sunt förnuft. Du har väl hört om klimatförändringen? Lösningen finns här, och du kan hjälpa till enbart med att föra idén vidare. Boken tar även död på några myter och gamla lögner. Eftertryck för kommersiell försäljning är inte tillåten. Kopiering av vissa delar samt tillverkning efter mina idéer är tillåtet och troligen extra roligt för mig. Eventuella patentansökningar tillåter jag, men jag vill bli informerad. Trevlig läsning! Ragge

  Läs mer
 7. Strumpdockor är vi allihopa
  Strumpdockor är vi allihopa
  142 SEK

  Strumpdockor är vi allihopa är en psykologisk thriller. En mångdimensionell och samhällskritisk berättelse om en värld – webben – där man kan vara vem man vill, om man vill.

  Läs mer
 8. Hittebarnsdröm
  Hittebarnsdröm
  189 SEK

  En tonårskilles möten med människor och djur i en by i Östergötland.

  Läs mer
 9. Ett dygn på M76
  Ett dygn på M76
  189 SEK

  Under ett böljande dygn på psyket förförs Linn, 25, av något som känns som en dröm men som är verklighet för de allra flesta som blir inlåsta på en psykiatrisk mottagning. Vissa är där för att deras verklighet är en dröm. Andra är där för att aldrig vakna upp. Någon är här för att han behövde ett jobb och ytterligare någon för att hon älskar sitt jobb men egentligen själv är galen och känner sig som hemma. Vårdmottagningens akvariemal bär de flestas hemligheter så vad händer när ditt husdjur går bort? Levnadsödena är många och olika men ändå hamnade de alla på samma plats och när det inte kan bli mer sjukt, ja då frågar jag dig: Får man skratta åt någon annans verkliga dröm?

  Läs mer
 10. Det engelska arvet
  Det engelska arvet
  250 SEK

  Det engelska arvet är en släktsaga med rötterna i England och med  grenar som sträcker sig till Flor i Hälsingland och Luleå i Norrbotten. Den svenska textilhistorien, skildrad ur ett starkt kvinnoperspektiv, går som en röd tråd genomberättelsen.

  Läs mer
Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 1513

Page
per sida
Sätt fallande sortering
Sigillet är utfärdat av kreditupplysningsföretaget AB Syna www.syna.se