Skönlitteratur

Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 1556

Page
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Den oövervinnerlige Oskar Skedås aningslösa vandring till Santiago de Compostela
  Den oövervinnerlige Oskar Skedås aningslösa vandring till Santiago de Compostela
  189 SEK

  OSKAR SKEDÅ befinner sig i det lilla bergssamhället Saint Jean Pied de Port i södra Frankrike och imorgon ska han ta sina första stapplande steg längs den cirka åttio mil långa vandringen mot Santiago de Compostela.
  Han är trött på människor och tar till alla tänkbara knep för att hålla dem på avstånd. Vad han gör där vet han inte och även om han visste det så är det ingenting som någon annan har med att göra. Varför vill alla veta varför han vandrar? Varför behöver alla ett skäl? Varför denna besatthet kring frågan? Kan man inte bara få vandra i fred?

  Läs mer
 2. Blodsådd
  Blodsådd
  149 SEK

  Med ens var det hon som var angriparen. Det var hennes tänder som var begravda i hans kött. Hennes bett som fick honom att blöda. Och trots att han försökte komma undan hängde hon kvar, likt en envis grävling vars käftar knappt ens går att bända loss efter döden.

  Läs mer
 3. Röd snö - en Åredeckare
  Röd snö - en Åredeckare
  159 SEK

  Alpina VM hålls i Åre by medan Åre Gruvby är omslutet av tystnad och trevnad mitt i högvintern. Här bor häst- och hundfolk, författare, konstnärer och poeter. Men där det finns människor så döljer sig alltid något under ytan.

  Läs mer
 4. Maria och kopparbordet
  Maria och kopparbordet
  240 SEK

  En släkthistorisk roman.
  I sitt sökande efter svaret på kopparbordets historia samt hur en kaffeservis från Sankt Petersburg har kommit in i hennes liv, reser Maria Beata genom tid och rum. Från Bergslagen i Sverige, över till Kimo bruk i Österbotten, och ner till Svartå bruk i Storfurstendömet Finland. Genom generationers möda från tid till tid, blir det en drivande kraft.
  Hon stöter på namn som älskat och sörjt, arbetat och hoppats. En framtid byggd på släkthistorien, där Maria Beata blir en del av en fantastisk kedja av liv. Liv som kämpat och brottats i en omvärld som de själva inte alltid kunnat påverka. Hur Baron Linders inbjudan till Per Erik Fransson från Nora, att komma till Svartå bruk i Finland, påverkat henne genom hans möte med sin blivande hustru Maria Lovisa Fröjd. En släkthistoria över århundraden och generationer.

  Läs mer
 5. Bland svarta och vita
  Bland svarta och vita
  170 SEK

  När jag står inför valet att bli dansbandsmusiker för att överleva, då får jag panik i både kropp och själ. Så jag fyller i ansökningshandlingar och kommer till Uppsala Universitet en svinkall januaridag 1974. Men det är långt tidigare som musiken slår rot i mig, oftast på ett lekfullt sätt. Jag fuskar på nästan alla typer av instrument, men blir aldrig bra på någotdera.

  När jag på vägen möter en diktare, en underhållare i en pianobar, så börjar tanken på att berätta min egen historia sprida sig som ett lyckorus. Jag tänker då på alla nu levande och döda kamrater som jag mött på min vandring. Utan dem skulle mitt liv vara så oändligt mycket fattigare. Ibland ett äventyr på liv och död, som när HIV-epidemin drar in över Kalifornien och jag bokstavligen konfronteras med dess fula tryne. 

  Det här är en hyllning till er alla - svarta och vita.

  Läs mer
 6. Så länge det finns fåglar
  Så länge det finns fåglar
  140 SEK

  Staffan Andersson är född i Sandviken men bosatt i Hälsingland sedan mer än 25 år tillbaka. Har arbetat som skogsarbetare, skogsvårdskonsulent, rustmästare (intendent) och lärare bl.a. Han började skriva i de sena tonåren och har medverkat i lokalpressen i Hälsingland med reportage, främst inom natur, jakt och fiske. Han är medlem i Föreningen Skrivare i Hälsingland och var också dess ordförande under några år i mitten av 2010 talet.

  Läs mer
 7. Dömd på förhand
  Dömd på förhand
  179 SEK

  I den här boken delger jag både mina och några andras erfarenheter om hur man lätt blir dömd av omgivningen för att man har ett funktionshinder eller skada som inte syns på utsidan eller för att andra saknar kunskap. Jag berör även några ämnen som det än idag råder ett stort tabu omkring, men som drabbar alla på ett eller annat sätt.

  Läs mer
 8. Röda mejeriet
  Röda mejeriet
  180 SEK

  Röda mejeriet är den fjärde, fråstående delen i en serie av autofiktioner om makten över maten. I den första Blågul slaktare (2009) presenteras köttindustrin. I den andra Depån (2011) handlar det om en bryggeriuttkörare. Den tredje är en patografi Bearbeta mig (2014) som rymmer reporterns plötsliga hjärtstopp och räddning.

  Läs mer
 9. Farmors Lilla Kråka
  Farmors Lilla Kråka
  199 SEK

  Farmors lilla kråka är en inspirerande, gripande och brutalt öppenhjärtig berättelse ur verkliga livet - om företagsamhet, motgångar och ensamhet, om kärlek och sorg.
  Hur vi kan hitta tröst, mod och styrka för att orka gå vidare efter att en älskad närstående valt att ta sitt eget liv.

  Läs mer
 10. I väntan på support
  I väntan på support
  189 SEK

  Arbetarlitteratur 2.0, en svensk BOFH, en voyeristisk metadokumentär - nu är den här! Äntligen! Läs berättelsen om Sven, Kjell, Bobby Jr, Preben, Julia och de andra på kulturkontoret i Stockholm. Ta del av deras konfliker, bekymmer och vedermödor med skrymmande banners, odiskade kaffekoppar, suddiga bilder och sneda persienner. Sarkastisk jargong, absurda dialoger och andra livsuppehållande bländverk utlovas också. Med förord av Roberth Ericsson. 

  Läs mer
Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 1556

Page
per sida
Sätt fallande sortering