Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2313

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Hon faller tungt
  Hon faller tungt
  176 SEK 220 SEK

  Hon faller tungt är ett bevis på människans inneboende styrka och överlevnadsinstinkt. Joy är en liten mellanstadietjej som utsätts för svåra trauman både i skolan och utanför. Ingen i hennes omgivning ser, ingen anar vad som pågår och ingen kommer till hjälp. Många år senare hamnar denna kvinna i en djup kris på grund av barndomens trauman. Minnet sviker, och livet faller samman när hon förlorar jobbet, sonen till socialtjänsten och hamnar i psykiatrins ekorrhjul.

   

  I Hon faller tungt berättar Joy om sina svåra övergrepp och trauman, sin väg genom psykiatrin och socialtjänsten samt avslutar med information om diagnosen hon tillslut fick, Dissociativ identitetsstörning.

  Läs mer
 2. Gå och lägg dig igen
  Gå och lägg dig igen
  176 SEK 220 SEK

  Gå och lägg dig igen är Sannas berättelse, en resa genom tid och minnen.

  Läs mer
 3. Wodahs Rorrim och änglarnas resa
  Wodahs Rorrim och änglarnas resa
  176 SEK 220 SEK

  En man med författardrömmar bestämmer sig för att skriva en bok om livet. Plötsligt befinner han sig på ett tåg utan att egentligen veta varför eller hur han hamnade där.

  Läs mer
 4. The Kadrain family
  The Kadrain family
  250 SEK

  This is a story of wartime sufferings and heavy losses, but as a counterweight there are several joyful and humorous happenings that surely create smiles and laughs.

  Läs mer
 5. Låta leva, låta dö
  Låta leva, låta dö
  176 SEK 220 SEK

  År 2012 dör en ung kvinna i samband med en kidnappning. Åtta år senare lever hennes vän, som också blev kidnappad, utagerande där sexuella förbindelser är hennes botemedel mot ångesten efter traumat. Hon lär känna den medelålders hundtränaren Gunilla som är något barsk men har ett stort hjärta som rymmer mer än hundar.

  Gunillas inrutade liv störs av gärningsmän som hemsöker och besöker henne, samt poliser som jagar dem och de börjar misstänka att Gunilla har en fasad som döljer en kriminell ligas verksamhet. Är det verkligen så?

  Berättelsen betraktar oblygt sorgens skepnad, vänskapens läkande makt och hundars rättframma vänlighet. Boken är genreöverskridande där mordgåtor avlöser varandra och samtidigt levs det vanliga livet för de vanliga människorna alldeles intill.

  Läs mer
 6. Bläckfisk
  Bläckfisk
  176 SEK 220 SEK

  Mamma orkar inte med mig, men bläckfisken finns alltid där. Hur kan en syster bli så bra och den andra så dålig?

   

  Bläckfisk handlar om Emelie som växer upp i Göteborg med sin mamma och syster och kämpar i motvind för att växa upp, vara normal och kanske till och med glad. Men det är svårt när hon blir inlåst på sjukhuset.

   

  När hon är tjugoett och börjar på folkhögskola blir hon kär i Yrsa och kanske är det början på något nytt, något bättre. Men hela tiden lurar bläckfisken under ytan.

  Läs mer
 7. The dirty beauty of love
  The dirty beauty of love
  176 SEK 220 SEK

  Alli har efter drygt tio år i Pittsburgh med man och barn äntligen flyttat tillbaka till sitt älskade Kalifornien och återknutit kontakten med väninnorna i Malibu. Bakom sig har hon lämnat ett långt äktenskap, som hon först i efterhand förstår har inneburit psykisk misshandel för henne.

  Läs mer
 8. Två systrar
  Två systrar
  176 SEK 220 SEK

  26 döda kroppar ligger dolda under vita linnelakan som alltmer färgas röda av blod. Ett terrordåd för över 20 år sedan utplånar en hel bondby på Sri Lanka med alla dess invånare. Nästintill.

  Tvååriga Thasara överlever, samtidigt som försynen gör att hennes treåriga storasyster Niluka inte är där. De båda systrarna, rotlösa ensamvargar, växer upp i famlande osäkerhet i Sverige respektive Frankrike, bortadopterade utan att känna till varandras existens.

  Läs mer
 9. Meridianer
  Meridianer
  176 SEK 220 SEK

  ”Vi ska göra allt det där lättsinniga, Pauline. Men först vill jag att du ska veta att olyckan på Korsika, den slog rakt in i våra liv långt senare, som en fördröjd rikoschett.”

   

  Sommaren 2016 befinner sig Marsha i sydvästra Frankrike, hemma hos sin mans bror. Terrorattentatet i Nice och den tryckande värmen genomsyrar nyhetsrapporteringen men Marsha är mer upptagen av att försöka hitta tillbaka till sig själv, och tilliten till livet, efter att nästan ha förlorat sin man Marc några år tidigare. Något som kanske inte behövt hända om makens familj inte hade tystat ett annat trauma, i brödernas barndom.

   

  ”Ett skott i en annan tid. Ett efterskalv.”

  Ingen av de levande verkar förstå hennes besatthet av att bryta tystnaden. Men i svågerns förråd, bakom en scooter och ett trasigt tvättställ, väntar svärmodern Pauline. Sedan fyrtio år tillbaka.

  I en urna.

  Hon, om någon, borde väl veta vad som verkligen hände på Korsika 1975?

   

  ”Meridianer” är en fängslande berättelse om hur forna generationers val klingar in i nästa. En roman om kärlek, systraskap och ytterst – hur en bruten tystnad kan leda till försoning och acceptans.

  Läs mer
 10. Hemlig fågel från Harstena
  Hemlig fågel från Harstena
  189 SEK

  På Harstena pågår undervisning i den ambulerande skolan.
  Året är 1895 och ett av skolbarnen är Vilhelm Magnusson.
  Vilhelm är nio år och kommer ett drygt decennium senare att lämna denna sin uppväxtö i Gryts skärgård. Han ska komma att göra en spikrak karriär inom polisen. En karriär som ska leda honom in i den hemliga säkerhetspolis som inrättas i orostiderna i upptakten till Andra världskriget.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2313

Sida
per sida
Sätt fallande sortering