Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1957

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Anna och Fredrik
  Anna och Fredrik
  189 SEK

  Anna och Fredrik är en relations- och feelgoodroman med en dramatisk tvist. Det är en berättelse om kärlekens utmaningar, omvälvande stormar och att söka efter vad som känns rätt.

  Läs mer
 2. Älven
  Älven
  176 SEK 220 SEK

  Under en vandring i norska fjällen påminns den svartsynta Fanny om sitt behov att sträva mot en mer uråldrig människonatur. Med dystopisk blick ser hon hur människorna runt omkring blir mer och mer insvepta i teknologisk fluff och nya uppfinningar. Hon lider av det inrutade och mekaniska i arbetslivet som aldrig lyckas kittla hennes ursprungliga begär.

  Läs mer
 3. Blåst
  Blåst
  176 SEK 220 SEK

  Allt börjar med tre positiva saker för Pia Fredriksson, som har beslutat sig för att släppa sargen och satsa på livet. En befordran hamnar inom räckhåll, pengarna flyter in och hon blir förälskad i en amerikansk soldat via Messenger. 

  Läs mer
 4. Kråkkungen
  Kråkkungen
  176 SEK 220 SEK

  I en dunge inte långt ifrån byn där människorna sliter och långsamt svälter, håller kråkorna möte om deras framtid. Flocken är orolig; kungen behöver föröka sig denna häckningsperiod och det är av yttersta vikt att de skapar en ny krona som han kan bära på sitt huvud. 

   

  Läs mer
 5. KRITISK MASSA Hundberget
  KRITISK MASSA Hundberget
  176 SEK 220 SEK

  Sjuksköterskan Stina är fortfarande stöddig. Polisen säger att hon är knäpp, till och med när någon bryter sig in i hennes lägenhet. Tove är en tuffing, fast hon flyr sitt eget svek. Kanske kan hon hjälpa Stina. Hon börjar med att bjuda på whisky och slagsmål.

  Läs mer
 6. Flykten från mörkret
  Flykten från mörkret
  159 SEK 199 SEK

  Allt kommer att bli mörkt. Ingen vet exakt när, men det kommer att ske snart. Under flera år har forskarna mottagit mystiska radiovågor från avlägsna stjärnor. När en solliknande stjärna oförklarligt försvinner förändras allt. Mycket tyder på att solens bränsle är slut långt tidigare än forskarna trott. Nyheten får det trygga samhället att rasa samman. När det står klart att bara utvalda människor kan räddas måste vanliga invånare göra allt för att överleva.

  Läs mer
 7. Erik
  Erik
  183 SEK 229 SEK

  I en tragisk olycka 1914, försvinner nybyggarsonen Erik i Umeälven. Familjen sörjer i tron att Erik drunknat, ovetande att han nyss påbörjat sin vandring mot Norge. Och mot havet.

  Läs mer
 8. Ljus över sundet
  Ljus över sundet
  176 SEK 220 SEK

  Köpenhamn, 1943. Olaf har precis blivit legitimerad läkare när han av en slump kastas in i motståndsrörelsen. När han hittar den skottskadade engelsmannen kan han nämligen inte låta bli att hjälpa honom, han har svurit att rädda liv, väl medveten om att mannen är en fiende mot de som har kontroll i landet.

  Läs mer
 9. Ödets älv : en västerbottensroman
  Ödets älv : en västerbottensroman
  199 SEK
  Hur mycket går egentligen att få reda på om en nyckels
  historia och hur långt bak i tiden kan man nå?
   
  När Eliana under semesterns första dag finner en handstor rostig nyckel i Umeälven, visar det sig att nyckeln både är säregen och märklig.
  Hon blir besatt av att få veta varifrån den kommer och vem som en gång tappade den. Under sitt sökande efter ledtrådar möter hon ett flertal personer som gör ett starkt intryck på henne. Genom nyckeln flätas deras öden samman och påverkar också hennes framtid.
   
  Ödets älv är en roman där vi får ta del av dramatiska livsöden och vi får en inblick i de bitvis mycket hårda villkor som rådde i Västerbotten från 1700-talet och framåt.
   
  Eva Westergren är universitetsadjunkt och bosatt i Umeå.
  Boken Ödets älv är hennes debutroman.
  Läs mer
 10. Lilla fågel
  Lilla fågel
  176 SEK 220 SEK

  Allt förändras när Silvas hus brinner ner. Fyra år gammal har hon ett perfekt liv. Hon har en mamma som älskar henne, två syskon som avgudar henne och hon får till och med tårta när hon fyller år!

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1957

Sida
per sida
Sätt fallande sortering