Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1600

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Reseledaren
  Reseledaren
  179 SEK

  Varför stannade vi här mitt ute i ödemarken? ”Problem..?” frågade jag busschauffören. ”No problem!” svarade han med ett ansträngt leende och styrde in bussen mot vägkanten där vi blev stående med ett ryck.

  Läs mer
 2. Kall fred
  Kall fred
  189 SEK

  Kall fred är en fristående fortsättning på Krig och världsbrand, som utkom på detta förlag 2013. DC-3:ans
  nedskjutning över Östersjön av sovjetiskt jaktflyg den 13 juni 1952 skapade oväntade händelseförlopp. I Kall fred skildras ett fingerat scenario om hur den svenske flygvapenchefen Bengt Nord i sökningen efter DC-3:an själv blir nedskjuten och tagen till fånga av ryssen och förd till det illa beryktade fängelset Karosta utanför Liepaja, Lettland. Den svenska säkerhetstjänsten initierar en fritagning av flygvapenchefen som mot alla odds till slut lyckas. Martin Falk knuten till T-byrån under Militärkommandostaben i Stockholm leder uppdraget. Till ovärderlig hjälp har han den baltiska motståndsrörelsen, Skogsbröderna.
  I berättelsen växer också en tydlig spricka fram mellan de krafter hemma i Sverige som vill se direkta initiativ och de som förordar diplomatiska förhandlingar med Sovjet.
  Det Kalla kriget är sedan länge slut. Sovjetunionen finns inte längre, men andra maktkonstellationer i Öster har tagit ledningen. Med andra ord: Kall fred består.

  Läs mer
 3. Märkliga händelser från Hälsingland
  Märkliga händelser från Hälsingland
  189 SEK

  Hälsingland är ett sägenomspunnet landskap. Många är de berättelser om oförklarliga saker och märkliga händelser runt om i landskapet som folk hört talas om eller varit med om själva. Här är några som jag själv varit med om eller som har berättats för mig. Hur reagerar man när det oförklarliga drabbar en själv? Vill man söka en naturlig förklaring till händelsen, eller fruktar man att ha drabbats av sinnesförvirring? För min egen del höll jag mest tyst för ingen skulle tro att jag var konstig.

  Läs mer
 4. DÄR SYRENER DOFTAR
  DÄR SYRENER DOFTAR
  189 SEK

  Detta är min tredje skrivna bok Där syrener doftar. Det är ingen rak berättelse och den har egentligen ingen handling. Eventuella recensenter kan tycka den vara spretig och rörig. 

  Läs mer
 5. Örnögon
  Örnögon
  189 SEK

  Skogen är vårt hem skrev Bo Setterlind.
  Det hemmet finns inte längre.
  Timmerbilar kör förbi huset dag och natt.
  År ut och år in.

  Läs mer
 6. Hämnden
  Hämnden
  119 SEK

  Vem kan man lita på och vem går över lik för att få sin vilja igenom? Med hämnd som enda mål dras vi in i handlingen till Mannen utan ansikte på ett omtumlande sätt.

  Läs mer
 7. Saker under huden ; Det här är inte en bok
  Saker under huden ; Det här är inte en bok
  99 SEK

  Samlingsvolym: Saker under huden/Det här är inte en bok. Första upplagan av Saker under huden utkom 1998 på Norstedts. Första upplagan av Det här är inte en bok utkom 2001 på Norstedts.

  Läs mer
 8. Andra resan till Folkestone
  Andra resan till Folkestone
  99 SEK

  Andra resan till Folkestone handlar om fjortonåriga Nina som reser till England en sommar på sextiotalet för att bli av med oskulden och... lära sig språket. Lyhört och med mycket humor och värme berättar Åsa Moberg i sin debutroman från 1981 om det sexuella uppvaknandet och den spirande politiska medvetenheten.

  Läs mer
 9. Sågningar
  Sågningar
  149 SEK

  Sågningar berättar om några av de värsta, bästa och konstigaste sågningarna som drabbat svenska filmmakare, författare och underhållare. August Strindberg, Selma Lagerlöf, Ingmar Bergman och Hasse & Tage alla har de blivit tillplattade i recensioner. De är inte ensamma. Karl Gerhards första revy beskrevs som genuin smörja , Astrid Lindgren påstods skriva fantasilöst , Lars Noréns första pjäs avfärdades som trams . Nu levande författare som Alex Schulman och Linda Skugge berörs också, du får det bästa av det värsta över ett sekel. 

  Läs mer
 10. Vi som älskade och hatade så
  Vi som älskade och hatade så
  179 SEK

  Paret som vi har lärt känna i de två tidigare delarna av den fristående trilogin, Hanna och Göran, kommer äntligen att korsa varandras vägar i den tredje och avslutande delen.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1600

Sida
per sida
Sätt fallande sortering