Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Odjuret
  Odjuret
  176 SEK 220 SEK

  I skuggan av Coronapandemin i Paris städar den lilla familjen ur sin våning inför en flytt till en mindre lägenhet utanför stadens centrum. Då hittar tonårssonen Marcel en låda på vinden som visar sig innehålla en del brev och dokument från 1800-talets början.

  Läs mer
 2. Resan till Thamalindo
  Resan till Thamalindo
  176 SEK 220 SEK

  Resan till Thamalindo tar dig med på en fängslande resa genom hjärtat av Sydostasien med bästa vännerna Sanna och Ida. När Idas värld kollapsar efter en oväntad separation, tar Sanna initiativet till en livsomvälvande idé – att lämna det bekanta bakom sig och utforska världen tillsammans. Trots Idas initiala tveksamhet lämnar de tryggheten för en äventyrlig resa.

  Läs mer
 3. Ett minne blott
  Ett minne blott
  176 SEK 220 SEK

  I Linn Samuelssons gripande spänningsroman Ett minne blott vävs ett nät av öden samman i skuggan av ett mystiskt försvinnande.

  Svea verkar leva ett liv i harmoni, men fasaden rämnar efter ett oväntat fynd på en loppmarknad. Hon faller ihop och räddas av den mystiska Miliam. Deras möte tänder en gnista som hotar att uppsluka hennes nuvarande förhållande.

  Samtidigt brottas Sveas syster, Lily, med sorgen efter sin försvunna bästa vän Iris. När ännu en ung kvinna försvinner väcks tunga minnen till liv. Iris pappa misstänker vem som är skyldig och svär att brottet denna gång inte ska få förbli ostraffat.

  I bakgrunden gör pojken Johannes allt som står i hans makt för att skydda sin lillebror mot våldet som han själv utsätts för. Och på sjukhuset ruvar en kvinna på en mörk hämndplan mot mannen hon hatar.

  ETT MINNE BLOTT är en mästerlig berättelse om kärlek, förlust och hämnd, där varje karaktärs val får konsekvenser som ekar genom hela romanen. Den påminner oss om att en enda händelse i kaoset av mänskliga relationer kan förändra allt.

  Läs mer
 4. Gropen
  Gropen
  176 SEK 220 SEK

  I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord, där fyra utländska gästarbetare lockats till Sverige med löften om

  Läs mer
 5. Hus till salu
  Hus till salu
  176 SEK 220 SEK

  När syrenerna doftar och våren står i full blom ramlar Rebecka in i trädgården till sitt drömhus under en hundpromenad. Hon blir genast förtrollad, det är kärlek vid första ögonkastet. När hon får veta att den tidigare ägaren, en briljant vetenskapsman och uppfinnare nyligen avlidit och att huset är till salu, slår hon till utan en sekunds tvekan, bakom ryggen på sin familj.

  Husets själfulla väggar viskar historier och dess skavanker och spår berättar om mysterier från det förflutna. Rebecka dras till uppfinnarens övergivna experiment, de spännande böckerna, de detaljerade skisserna och upptäcker en värld hon aldrig kunnat föreställa sig. Snart befinner hon sig i centrum av en osannolik urgammal historia, där husets dolda hemligheter väcker krafter från svunna tider till liv.

  Hus till salu är en småputtrande feelgoodroman som väver in element av fantasy och det ockulta tillsammans med vardagens knepiga utmaningar. Det är också rivstarten på Rebeckas färd in i det okända där varje upptäckt leder henne djupare in i ett spännande och riskfyllt
  äventyr.

  Läs mer
 6. Fanjunkaren
  Fanjunkaren
  189 SEK

  Uppväxt under de enklaste förhållanden har Arvid Johnsson skapat sig en tillvaro som underofficer vid Jönköpings regemente; en man som finner sig gott i en miljö med ordning och fast disciplin. Men det är svåra tider i landet och i försvaret och när hans regemente läggs ned förflyttas han med sin familj till Norrland, där hans enkla och principfasta synsätt ställs inför nya och oväntade prövningar, inte minst när tjänsten tar honom till Lunde i Ådalen i maj 1931, där soldater öppnar eld mot demonstrerande arbetare, och några år senare till Saarprovinsen i Adolf Hitlers Tyskland.

  En verklighetsskildring i romanform om umbäranden och plikt, ledarskap och yrkesstolthet. Mats Welff är före detta general i armén och ledamot av Kungl Krigsvetenskapsakademien. Han har tidigare gett ut romane ”Krigsförbrytaren” (2021) och ”Det hemliga kriget”, en del av Bokoramas bokserie om andra världskriget (1982). Han bor i Åhus med hustru Birgitta.

  Läs mer
 7. Vinterblod
  Vinterblod
  176 SEK 220 SEK

  Vinterblod är en fascinerande berättelse om kärlek, identitet och överlevnad, där det övernaturliga möter det verkliga. Följ med Lasse och Paulina i deras jakt på sanningen, där historiens eko och nutidens konflikter vävs samman i en oförglömlig resa genom Norrbottens

  Läs mer
 8. Vindpojken
  Vindpojken
  176 SEK 220 SEK

  Vindpojken tar med dig på en nervkittlande resa in i det kalla hjärtat av Norrlands inland, där Malin Bergman, en ambitiös journalist med passion för vindkraftverk, finner sig förlorad i en virvel av mörka hemligheter.

  Läs mer
 9. Vem faan bryr sig om Åke?
  Vem faan bryr sig om Åke?
  176 SEK 220 SEK

  Vem fan bryr sig om Åke? är en tragikomisk berättelse fylld av skratt och djup. Den belyser livet före och efter MS med en unik blandning av humor och känslostorm.

  Läs mer
 10. Själ
  Själ
  176 SEK 220 SEK

  Långsamt vaknar jag upp. Små fragment av tankar glimmar till innan det svartnar igen. Blink, blink, svart, blink. Som en fyr på en kobbe längst ut i havsbandet en dimmig natt. Hur länge det hållit på har jag ingen aning om, när lampan plötsligt tänds i ett kontinuerligt, om än inte stadigt, sken. Var i helvete är jag?

  Tim är en android som år 2139 flyttar till Stockholm för att möjliggöra ett liv tillsammans med sin flickvän Louise. Men inte ens i Norden är samhället redo för blandade förhållanden och de jagas av polisen. Drygt hundra år tidigare blir Eva den första människan med avancerade implantat. Och när hon väl börjat varken kan eller vill hon sluta. Är hon till sist mänsklig?

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering