Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 1708

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Daireens hemlighet
  Daireens hemlighet
  189 SEK

  Före människans tidsålder, sades demoner härska över land och hav. Med hjälp av magi och trollkraft tvingades de bort från människornas värld. Men ingen magi varar för evigt ...

  Läs mer
 2. Biskopskulla socken
  Biskopskulla socken
  189 SEK

  Då Per-Erik skulle komma till världen i  slutet på 1930-talet, skulle barnmorskan som bodde i Råby hämtas. Men hon var redan upptagen i Långtora, så det blev Gerda från Blåsenhus som fick hjälpa honom fram. En gång när Per-Erik, åtskilliga år senare träffar Gerda så säger hon: ”Du var inte så välken du, då när jag klappade dig i arslet när du vart född!”.

  Läs mer
 3. Kvinnoled och mannamod
  Kvinnoled och mannamod
  199 SEK

  Följ med i min släktberättelse där Inga, Karna, Sissa, Johanna, Hilda och Linnea, sex generationer kvinnor i rakt nedstigande led träder fram. Boken gestaltar livet på Thorarpsgården och Södra Hoka i Asarum samt i Oskarshamn 1844 till 1962.

  Läs mer
 4. Låt hjärtat vara med
  Låt hjärtat vara med
  199 SEK

  Grete Silversköld född i en liten ort i Värmland. Hennes stora dröm att bli narkosläkare förverkligas. Vid ett besök på puben med några väninnor träffar hon karismatiske Adam Sverloc som flyttat från Ungern för att arbeta som pilot med sjuktransporter mellan Norge och Sverige. De uppslukas av varandras personligheter. När kvällen avslutas går de tätt omslingrade ut till väntande bilen. Den taxichaufför som betraktar dem I backspegeln förundras över de explosiva känslor de sprider genom atmosfären in till hans hjärta. Det gnistrar på himlen och han känner sig sorgsen I hjärtat när de vackra paret stiger ut ur bilen. Den känslan han upplever är gåtfull och han känner att något stort ska hända denna kväll.

  Läs mer
 5. De som får
  De som får
  169 SEK

  Två omvälvande saker inträffar i samband med att Annki fyller femtio år.

  Läs mer
 6. Det är bara i ditt huvud
  Det är bara i ditt huvud
  199 SEK

  ”Det är bara i ditt huvud” är en faktabaserad roman om den nya tidens problem – psykisk ohälsa.
  Tolv kapitel, tolv sjukdomar – och en vändning som väver samman allt.

  Läs mer
 7. Ett elakt barn
  Ett elakt barn
  189 SEK

  Amanda har inga kompisar. Adam älskar att rita och läsa serietidningar, men måste nu hämnas på en skolkamrat efter att en fruktansvärd händelse inträffat. Alice går i åttan och är olyckligt kär. Mamma Agathe tänker tillbaka på livet som hon inte fick och karriären som hon aldrig gjorde, och hon undrar om det är för sent att börja om. Pappa Claes bär på en hemlighet som är för tung för honom att hantera ensam.

  Ett elakt barn utspelar sig på en mindre ort i södra Sverige under en vecka i början av 1980-talet. Det är en klaustrofobisk berättelse om barndomen, tonåren och vuxenlivet, om mobbning, ensamhet, vänskap, familjeband, lojalitet och döden. Den beskriver vad det är att vara en familj, och ögonblicken när allt går sönder.

  Läs mer
 8. Anna och hennes systrar
  Anna och hennes systrar
  169 SEK

  TINA OLBY har under sitt långa engagemang i kvinnojoursrörelsen mött hundratals våldsutsatta kvinnor. Med erfarenhet och kunskap ger hon röst åt kvinnornas kamp för ett liv utan våld. De åtta gripande berättelserna speglar kvinnors utsatthet av våld och kränkningar, något som tyvärr fortfarande är verklighet för alltför många kvinnor i dagens samhälle.

  Läs mer
 9. Tärna med släckt ljus av Jessica Sjölin
  Tärna med släckt ljus av Jessica Sjölin
  249 SEK

  TÄRNA MED SLÄCKT LJUS är en autofiktiv roman i tre delar.

  Mörk materia Tilde ska snart fylla elva år. Hon har en hemlighet som gör ont. De vuxna omkring henne orkar inte vara vuxna och Tilde tror att hon hamnar på barnhem om hon berättar. I skolan vill Tilde helst vara för sig själv och ibland kan hon inte gå dit alls. Det är bara hemma hon känner sig trygg, trots att tillvaron präglas av psykisk ohälsa och missbruk. Och hemligheten växer inuti.

  Genom sprickorna Tilde är tretton och börjar på högstadiet. Där finns Alex, en lärare som drar henne in i sitt magnetfält. Han har dåligt rykte och är spännande, farlig. Han ställer sig för nära. Han säger saker som skakar universum. Tilde blir förälskad, besatt, och dras in i en vuxenvärld hon inte kan hantera.

  I hans skugga Tilde är sexton och flyttar med sin mamma från förorten till city där de ska börja ett nytt liv. Men Tilde kan inte släppa det förflutna. Hon håller på att bli kvinna och besattheten av Alex avtar inte, den ändrar bara form. Trots att han ljuger, ignorerar och förnekar henne, skaffar hon en praktikplats på sin gamla högstadieskola. Är det kärlek eller hat som gör att hon återvänder? Och är hennes mörker psykisk sjukdom?

  Läs mer
 10. Operation Valkyria
  Operation Valkyria
  195 SEK

  April 2003. Från en by utanför Tiraspol i Moldavien säljs en liten flicka av sin försupna far. Hon är det fjortonde barnet samma bordellägare köper från regionen. Flickorna förs till Tyskland där de bryts ner och anpassas för att sen skändas av ett brödraskap. Sen försvinner de…

   

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 1708

per sida
Sätt fallande sortering