Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Ett samhälles svek
  Ett samhälles svek
  189 SEK

  Helga föds 1912 på en enkel sjukstuga i ett litet skogssamhälle i södra Norrland. Hon växer upp i en ödebygd ett par mil utanför samhället. Familjen lever av skogen och ett småjordbruk. Hon har en längtan till ett liv vari hennes närmast filosofiska närhet till
  djur och natur lever starkt. Från sin inre utsikt anar Helga orden som kan bära henne framåt. Ord som hon vill vårda, och utveckla. I ensamheten vilar hennes sällsamma inre ton. Den hon vill lyssna till invid källans omslutna. Den hon bär in i ålderdomens skymning.

  Läs mer
 2. Fröken och jag mot klabbet
  Fröken och jag mot klabbet
  176 SEK 220 SEK

  Lisa och Kattis är inne på sluttampen av lärarutbildningen i Kalmar när de blir vittne till ett inbrott på skolan. Tjuvarna kommer undan men dyker upp senare och Lisa känner igen den ene. Hur ska de få fast dem?

  Läs mer
 3. Betraktelser Ingela Bernhardsson
  Betraktelser Ingela Bernhardsson
  176 SEK 220 SEK

  Jag vill att du ska känna igen dig, hitta paralleller med dina erfarenheter, tankar och känslor. Att du ska se vardagen både från och ur ett annat perspektiv. Kanske kommer du att upptäcka nya vinklar och vrår i det som är livet och våra steg tillsammans under en tid.

  Läs mer
 4. Färjan
  Färjan
  176 SEK 220 SEK

  FÄRJAN är en fängslande odyssé genom livets strider och segrar, en berättelse om överlevnad och sökandet efter mening.

  Läs mer
 5. Kvävd
  Kvävd
  176 SEK 220 SEK

  Sara växte upp i en värld som idag känns obegriplig. På trettiotalet, när Sara var ung, tilltalades många inom den intellektuella eliten av Hitlers avgrundsfilosofi. Då fanns det kvinnor i det fina borgerskapet som kunde känna en erotisk dragning till en man som Hitler, en man som bara älskade sin egen löjligt uppblåsta självbild.
  Då, liksom nu, var människor rädda för varandra. De som var nationellt sinnade var oroliga för vad arbetarklassen kunde ta sig till om de försökte skapa det klasslösa samhället. Män fruktade vad som skulle kunna hända om kvinnor fick samma möjlighet som de själva att förverkliga sig. Européer, som trodde att de var civiliserade, oroade sig över vad som skulle kunna hända om andra, som de kallade primitiva folk, i framtiden skulle komma att ta över världen.
  I det längsta hade Viktor avhållit sig från att berätta om Saras liv. Han hade i det längsta försökt förtränga den pinsamma historien om denna kvinna, som länge inbillat honom att hon var hans egen mor.

  Läs mer
 6. Den perfekta vågen
  Den perfekta vågen
  176 SEK 220 SEK

  Vad gör man när livet man byggt upp plötsligt rycks under fötterna på en?
  Emma vet inte svaret. Men hon vet att hon hellre flyr från sina problem än att reda upp trasslet till liv i Kalmar. Det liv som hon nu insett var mer hennes sambo Johans än hennes egna.

  Läs mer
 7. Leva
  Leva
  229 SEK

  De fyra systrarna sätter av med nattens mörker som skydd. Fast om det är något skydd från farorna i denna värld är en fråga värd att fundera över. Deras mor ville inte att de skulle ge sig av och vad deras pappa tyckte om det kunde de bara spekulera i. Men det var just det de tänkte ta reda på, vad var det deras pappa tyckte och tänkte? Genom sökandet efter honom får flickorna träffa på både en och annan. Någon underlig, en del hjälplösa och givetvis några som bara ställer till med problem. Det är en ny värld som ligger framför flickorna, mycket att utforska, att lära sig och flera tuffa beslut. Världen där strömmen försvann och aldrig kom tillbaka...

  Läs mer
 8. Vindkraftsparken
  Vindkraftsparken
  176 SEK 220 SEK

  Mellanhogna är ett lugnt samhälle som ligger långt från stadens buller. En plats med djupa, nyckfulla myrar och täta, tysta skogar. Den drömlikt vackra platsen lockar till sig människor av alla slag; rika stadsmänniskor i desperat behov av återhämtning i naturens fristad, naturdyrkare och miljökämpar. Där finns också inbitna bybor som vill bevara sin hembygd precis som den är.

  Läs mer
 9. Glidaren
  Glidaren
  176 SEK 220 SEK

  Vem vill inte vara en glidare? Oscar anser sig vara en stjärna inom affärsvärlden och glidandets kung i storstaden. Han undviker effektivt att anstränga sig på jobbet, precis som han undviker att gå in i fasta relationer med någon av de många kvinnor som finns i hans liv. Men även för en mästerglidare kan det uppstå bekymmer med sådant som har med hjärtat att göra. Glidaren är en humoristisk utvecklingsroman med ett allvar under ytan, en beskrivning av en självsäker ung mans sökande sedan hans glidartillvaro plötsligt skakats om i grunden.

  Läs mer
 10. Du, jag och världen
  Du, jag och världen
  176 SEK 220 SEK

  I denna diktsamling bjuds du in till en upptäcktsfärd i varandets nyanserade värld. En oförutsägbar resa genom lek och allvar, vardag och djup och med humorn som en trogen
  följeslagare. Du får färdas från tidlösa tankar till trivialiteter. Mellan eviga element, elände och ekon av hjärtats skatter.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering