Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2348

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Färjan
    Färjan
    176 SEK 220 SEK

    FÄRJAN är en fängslande odyssé genom livets strider och segrar, en berättelse om överlevnad och sökandet efter mening.

    Läs mer
  2. Kvävd
    Kvävd
    176 SEK 220 SEK

    Sara växte upp i en värld som idag känns obegriplig. På trettiotalet, när Sara var ung, tilltalades många inom den intellektuella eliten av Hitlers avgrundsfilosofi. Då fanns det kvinnor i det fina borgerskapet som kunde känna en erotisk dragning till en man som Hitler, en man som bara älskade sin egen löjligt uppblåsta självbild.
    Då, liksom nu, var människor rädda för varandra. De som var nationellt sinnade var oroliga för vad arbetarklassen kunde ta sig till om de försökte skapa det klasslösa samhället. Män fruktade vad som skulle kunna hända om kvinnor fick samma möjlighet som de själva att förverkliga sig. Européer, som trodde att de var civiliserade, oroade sig över vad som skulle kunna hända om andra, som de kallade primitiva folk, i framtiden skulle komma att ta över världen.
    I det längsta hade Viktor avhållit sig från att berätta om Saras liv. Han hade i det längsta försökt förtränga den pinsamma historien om denna kvinna, som länge inbillat honom att hon var hans egen mor.

    Läs mer
  3. Den perfekta vågen
    Den perfekta vågen
    176 SEK 220 SEK

    Vad gör man när livet man byggt upp plötsligt rycks under fötterna på en?
    Emma vet inte svaret. Men hon vet att hon hellre flyr från sina problem än att reda upp trasslet till liv i Kalmar. Det liv som hon nu insett var mer hennes sambo Johans än hennes egna.

    Läs mer
  4. Leva
    Leva
    229 SEK

    De fyra systrarna sätter av med nattens mörker som skydd. Fast om det är något skydd från farorna i denna värld är en fråga värd att fundera över. Deras mor ville inte att de skulle ge sig av och vad deras pappa tyckte om det kunde de bara spekulera i. Men det var just det de tänkte ta reda på, vad var det deras pappa tyckte och tänkte? Genom sökandet efter honom får flickorna träffa på både en och annan. Någon underlig, en del hjälplösa och givetvis några som bara ställer till med problem. Det är en ny värld som ligger framför flickorna, mycket att utforska, att lära sig och flera tuffa beslut. Världen där strömmen försvann och aldrig kom tillbaka...

    Läs mer
  5. Vindkraftsparken
    Vindkraftsparken
    176 SEK 220 SEK

    Mellanhogna är ett lugnt samhälle som ligger långt från stadens buller. En plats med djupa, nyckfulla myrar och täta, tysta skogar. Den drömlikt vackra platsen lockar till sig människor av alla slag; rika stadsmänniskor i desperat behov av återhämtning i naturens fristad, naturdyrkare och miljökämpar. Där finns också inbitna bybor som vill bevara sin hembygd precis som den är.

    Läs mer
  6. Glidaren
    Glidaren
    176 SEK 220 SEK

    Vem vill inte vara en glidare? Oscar anser sig vara en stjärna inom affärsvärlden och glidandets kung i storstaden. Han undviker effektivt att anstränga sig på jobbet, precis som han undviker att gå in i fasta relationer med någon av de många kvinnor som finns i hans liv. Men även för en mästerglidare kan det uppstå bekymmer med sådant som har med hjärtat att göra. Glidaren är en humoristisk utvecklingsroman med ett allvar under ytan, en beskrivning av en självsäker ung mans sökande sedan hans glidartillvaro plötsligt skakats om i grunden.

    Läs mer
  7. Du, jag och världen
    Du, jag och världen
    176 SEK 220 SEK

    I denna diktsamling bjuds du in till en upptäcktsfärd i varandets nyanserade värld. En oförutsägbar resa genom lek och allvar, vardag och djup och med humorn som en trogen
    följeslagare. Du får färdas från tidlösa tankar till trivialiteter. Mellan eviga element, elände och ekon av hjärtats skatter.

    Läs mer
  8. Näverkonten
    Näverkonten
    220 SEK

    Fulla av drömmar har Ella och Mickel byggt sitt hem i Luspaniemi. Ensamheten och kampen om överlevnad tär på krafterna. Pigan Britta kommer till huset och med henne glädjen. Livet blir lättare att leva. Men med pigan kommer också frestelserna.
    En kväll i september 1834 försvinner Ella och hittas drunknat några dagar senare.

    Läs mer
  9. De som har
    De som har
    210 SEK

    I den spännande avslutningen av Ingrid Wenström Lunds trilogi, ”De som har”, möter vi åter Annki och Marie, två väninnor vars liv är präglade av mod, förlust och återhämtning.

    Läs mer
  10. Hon som ser och andra noveller
    Hon som ser och andra noveller
    176 SEK 220 SEK

    Novellsamling med skräcktema som har något för alla - här får vi följa både människor med övernaturliga gåvor, skräckingivande varelser från ett dimhöljt förflutet, dödas andar som bundits fast i de levandes värld på grund av oavslutade affärer och även vanligt folk som du och jag som plötsligt befinner sig i situationer skapade av det oförklarliga som ligger och lurar i skuggorna vi inte vill kännas av. Följ med och läs om du vågar…

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2348

per sida
Sätt fallande sortering