Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Girighet
  Girighet
  176 SEK 220 SEK

  Bakom de eleganta fasaderna av internationell säkerhet och vapenhandel döljer sig en hänsynslös strävan efter makt och rikedom.

  Följ med på en farlig resa genom “Operation Wildfire”, där två före detta CIA-agenter, drivna av hänsynslös girighet, planerar en serie förödande terroristattacker. Deras mål? Att skapa globalt kaos och öka vapenefterfrågan för egen vinning. När ambassader sprängs och en massiv attack hotar att kasta USA in i inbördeskrig, blir vicepresident Kamala Harris landets räddning. En kamp mellan makt, hjältar och skurkar vävs samman i denna omisskännligt intensiva berättelse, där Europols antiterroriststyrka kämpar för att avslöja och stoppa de giriga hjärnorna bakom “Operation Wildfire”.

  Girighet är en nervkittlande spänningsroman som tar dig på en resa i en värld av skrupellösa intriger och korruption.

  Läs mer
 2. Dunkelt
  Dunkelt
  160 SEK 200 SEK

  Saga lämnas av sina föräldrar hos mormor och morfar långt ute på landet några år innan skolan börjar. Även senare under skolloven vistas hon hos dem. Vad som utspelar sig där förblir under många år i dunkel.

  Läs mer
 3. Fille och den flygande tunnan
  Fille och den flygande tunnan
  136 SEK 170 SEK

  Tänk dig att ha en magisk tunna som kan ta dig till en annan värld i en annan tid. Just en sådan tunna hittar Fille hos sin tokroliga farbror Anton.

  Läs mer
 4. Ryska posten
  Ryska posten
  176 SEK 220 SEK

  I ett kärlekslöst äktenskap och längtande bort från sitt tråkiga liv, stöter Svetlana på ett ödesmättat brev från svenska Ingrid. Denna enkla brevväxling blir startskottet för en otrolig transformation i Svetlanas liv. Genom sina brev till varandra lär de sig om varandras världar och skapar en stark och outplånlig vänskap.

  Läs mer
 5. Trollbunden i Järnrike
  Trollbunden i Järnrike
  280 SEK

  Berättelsen kretsar kring Peder, en ung mans osannolika klass- och bildningsresa. Tiden är senare delen av 1800-talet. Det börjar på västkusten då Peder auktioneras bort på en så kallad ”fattigauktion” efter att hans far, som varit fiskare, slukats
  av havets käftar och modern inte kunde försörja barnen. Peder bestämde sig, inte minst på grund av fosterpappan, att så snart som möjligt lämna ön där
  hans fosterföräldrar bodde. Via en ambulerande folkskollärare börjar Peder sin bildningsresa som får honom inse att världen är stor medan hans egen värld var väldigt liten.

   

  Läs mer
 6. Allt det där som gör livet värt att leva
  Allt det där som gör livet värt att leva
  199 SEK

  OM DET VAR NÅGOT HON INTE TRODDE ATT HON SKULLE FÅ UPPLEVA PÅ ÄLDRE DAR, SÅ VAR DET NOG DETTA.

  Läs mer
 7. Utopins fem flickor
  Utopins fem flickor
  176 SEK 220 SEK

  Utopins Fem Flickor är en mångsidig och känslomässigt rik diktsamling som innehåller 27
  dikter och 3 korta prosatexter. Genom att utforska flera teman och aspekter av livet, från insomni och kvinnliga gestalter till kärlek, personliga utmaningar och glada minnen, skapar författaren en bred palett av känslor för läsaren att uppleva.

  Läs mer
 8. Annars är man ingen människa
  Annars är man ingen människa
  189 SEK

  Hur förlorade vi vår inre röst? Frågan ställs av forskare och författare som söker efter samvetets plats i filosofin och konsten. I den här skrönan vänder jag blicken åt ett annat håll, till samvetets plats i vardagliga relationer människor emellan.

  Läs mer
 9. Mannen med nio liv - mordet på en rockikon av Benjamin Falk
  Mannen med nio liv - mordet på en rockikon av Benjamin Falk
  169 SEK

  Det är julafton och Henry King har bjudit in sin utvalda familj till sitt palatsliknande gods Villa Rex på Lidingö. Efter en överdådig lunchbuffé deklarerar den åldrade rockikonen att det finns ett nytt testamente. Morgonen därpå hittas han mystiskt död och alla gäster som sovit över blir misstänkta.

  En av dem är amatördeckaren Lizzie Andersson som ännu en gång råkar vara på samma plats där en ikon under dramatiska omständigheter dör. Ett halvår tidigare löste hon tillsammans med sin vapendragare Franz Brask och kriminalreporter Zelma Zulu mordet på klimatpolitikern Vilgot Svantesson, vilket ledde till att de startade Ikon Detektivbyrå.

  För att rentvå Lizzie startar deckartrion en mordutredning parallellt med polisen. Snart står det klart att rockstjärnans komplexa livsstil med metoo-anklagelser och ett snårigt privatliv bara är toppen på ett isberg. Det finns lika många mordmotiv som en katt har liv, och som bekant har en katt bara nio liv ...

  "Mannen med nio liv - mordet på en rockikon" är den andra pusseldeckaren i Benjamin Falks Ikontrilogi, skriven i en svartsarkastisk stil han döpt till "Piquant Noir".

  Läs mer
 10. Sagan om Ylverna - Gorms återkomst
  Sagan om Ylverna - Gorms återkomst
  176 SEK 220 SEK

  Vera växte upp med en historia om en mamma som gick bort vid hennes födelse. En uppgift i skolan, där eleverna ska skriva om någon de ser upp till, får henne att fundera över sin mamma. Senare, hemma, upptäcker hon en annons för en släktforskningssida. Detta blir startskottet för hennes egen sökning efter information om sin mamma. Varför är hennes pappa så tyst om det förflutna? Vad döljer han?

  Ett oväntat vredesutbrott avslöjar oroväckande krafter inom Vera, vilket tvingar hennes pappa att avslöja en hisnande sanning: historierna om ylverna, ett mystiskt folk från en annan värld, är sanna, och Veras mamma är en av dem, fortfarande vid liv.

  Tillsammans beger sig Vera och hennes pappa till ylvernas rike. Denna magiska plats, som först framstår som ett paradis, gömmer dock en mörk skugga – Veras morbror Gorm. Efter sexton års exil är han tillbaka, fast besluten att hålla människor borta från ylverna till varje pris. Vera finner sig snart i centrum av en strid som hotar både hennes eget och ylvernas öde. Kan hon lära sig att kontrollera sina krafter i tid för att rädda dem hon älskar?

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2356

per sida
Sätt fallande sortering