Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2054

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Jagad av Christopher Hamrén
  Jagad av Christopher Hamrén
  176 SEK 220 SEK
  Johan Ingmarsson hatar sitt jobb som handläggare på koncernen Refina AB. Han tvingas ofta att jobba såväl kvällar som helger, och finner det allt svårare att upprätthålla meningsfulla relationer med familj och vänner. Arbetsuppgifterna tråkar ut honom och han utför dem med en känsla av meningslöshet. Men han behöver jobbet, så han uthärdar de långa mötena utan innehåll och mening; han fogar sig efter chefernas nyckfulla och orättvisa ledarskap och ser passivt på medan hans tillvaro begränsas steg för steg.
   
   
  Egentligen är det författare han vill bli. Jobbet som handläggare har han tagit för att han behöver det. Av samma anledning är han rädd för att förlora det. Avgrunden mellan den han är och den han vill vara blir till slut så stor att han inte står ut längre.
   

  När han bestämmer sig för att skriva om sina upplevelser upplever han slutligen en ljusning i tillvaron. Han ser en utväg, en möjlighet att bryta sig loss. Konflikten mellan det liv han lever och det liv han vill leva djupnar och når slutligen sin kulmen. 
   
  Läs mer
 2. Allt som livet ger
  Allt som livet ger
  176 SEK 220 SEK

  Elin trivs med livet i sin lilla stuga, men får oväntat en inneboende. Cilla har tagit sin tillflykt till Elin efter bråk med pojkvännen. Självklart ställer Elin upp när hennes pojkväns syster behöver stöttning, men samtidigt är hon inte helt bekväm med att dela stugan med någon annan.

  Läs mer
 3. Den amerikanska gästen
  Den amerikanska gästen
  210 SEK

  Den amerikanska gästen är en feelgoodroman om drömmar som slår in med
  värsta tänkbara tajming, och dess konsekvenser.

  Läs mer
 4. Versailles – Stockholm Marie-Antoinettes och Axel von Fersens kärleksäventyr
  Versailles – Stockholm Marie-Antoinettes och Axel von Fersens kärleksäventyr
  199 SEK
  Tänk om Marie-Antoinette och Axel skulle kunna resa i tiden.
  Då skulle de kanske kunna dyka upp på din historielektion, tala ungefär som ungdomar gör idag och berätta om sin platoniska kärlek.
   
  Blir du nyfiken? Öppna den här speciella målarboken så får du veta mer om Nordens tjejtjusare och den charmerande drottningen Marie-Antoinettes flört och lite mer om deras turbulenta tid på jorden.
  Och du, passa på att finslipa din konstnärliga förmåga medan du vandrar på 1700-talets gator och färglägg illustrationerna i dina favoritfärger. Nu kör vi!
  Läs mer
 5. En liten handbok i uppstigningens tid
  En liten handbok i uppstigningens tid
  176 SEK 220 SEK
  Vi lever i en tumultvärld som eskalerar för varje dag. Det känns som om vi inte hinner med i allt nyhetsflöde som omger oss och vi kan känna oss vilsna i en alltmer brutal verklighet.
   
  Det som pågår just nu är ett paradigmskifte och det måste röra på sig på alla plan för att komma till en förändring. När det ser som mörkast ut så vet man att det kommer att vända och bli bättre. Genom historiens tid har vi fått veta att förändring sker genom att det eskalerar för att nå en brytpunkt då
  det sedan kollapsar och ger plats för en ny era. Vi står mitt uppe i den.
   
  När vi har bearbetat oss själva är vi redo för den nya plattformen där vi kan vara med och bygga den värld vi vill se tillsammans och för oss själva, men också för våra barn och barnbarn och deras barn. Vi skapar med tankens kraft och agerar utifrån vårt medvetande.
   
  Vilken framtid önskar du se? Vad kan du bidra med? Vad känns rätt för dig?
   
  Jag vill ge dig en liten hjälp att upptäcka din inre styrka för att du själv ska kunna skapa det du vill se och uppleva. Det börjar alltid inifrån. Människan har så enormt mycket skaparkraft. Det är dags att ta fram den nu!
  Läs mer
 6. Freja och Odins kamp
  Freja och Odins kamp
  176 SEK 220 SEK

  Människor har påverkat naturen och klimatet de senaste 100 åren men inte riktigt förstått hur mycket påverkan som skett. De fornnordiska gudarna Freja och Odin, samt andra väsen från den nordiska mytologin, undersöker förhållandena på jorden och kommer snabbt till insikten att det står riktigt illa till. Utan en förändring i attityder och beteende riskerar jorden att gå under.

  Läs mer
 7. Bergakungens son
  Bergakungens son
  176 SEK 220 SEK

  När småbarnspappan Johan kommer hem och hittar sin hustru i säng med en annan man faller hela det perfekta förortsliv som de har byggt upp samman. Han sätter sig i bilen och kör, och efter några timmar befinner han sig på en plats där han för tjugo år sedan svor att aldrig mer sätta sin fot.

  Läs mer
 8. Den längsta dagen
  Den längsta dagen
  176 SEK 220 SEK

  De sa inte så mycket. Inte vad Elio i efterhand kunde minnas i alla fall. Kanske sa de ”Ses snart!” eller ”Vi hörs!”, precis så där som nära vänner kan göra när de skiljs åt för en inte allt för lång tid. Kanske önskade de varandra lycka till i den stundande undergången (om det var dit det barkade).

  Eller kanske sa de bara ”Hej då!”. För vad säger man egentligen till någon som man kanske aldrig ser igen?

   

  Läs mer
 9. Änglarnas bukt
  Änglarnas bukt
  176 SEK 220 SEK

  Året är 1855. Meg, som snart ska fylla sjutton, är en vanlig engelsk flicka med stora drömmar. Med hjälp av en bekant som kommit upp sig i världen vill hon ta chansen till att finna ett bättre liv i världens huvudstad: kejsarens Paris.

  Läs mer
 10. Hipster Hill
  Hipster Hill
  210 SEK

  När Julian Skott flyttar in förändras allt. Den världsvane "hipstern" gör grandios entré i kvarteret där en grupp livskrisande grannar tar sig an medelåldern.

  Vem är han? Varför är han här? Och vad är det egentligen som händer bakom lyckta dörrar där uppe på kullen?

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2054

per sida
Sätt fallande sortering