Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 2349

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Hon som ser och andra noveller
    Hon som ser och andra noveller
    176 SEK 220 SEK

    Novellsamling med skräcktema som har något för alla - här får vi följa både människor med övernaturliga gåvor, skräckingivande varelser från ett dimhöljt förflutet, dödas andar som bundits fast i de levandes värld på grund av oavslutade affärer och även vanligt folk som du och jag som plötsligt befinner sig i situationer skapade av det oförklarliga som ligger och lurar i skuggorna vi inte vill kännas av. Följ med och läs om du vågar…

    Läs mer
  2. Prästens välvilja
    Prästens välvilja
    176 SEK 220 SEK

    Vid Stora Kopparberget i Falun år 1639 snubblar den föräldralöse Emma fram i snöslasket. Magen är tom och värker av hunger. Så faller hon omkull och blir liggandes. Som i dvala ser hon sin mors huvud rulla mot marken då bödelns bila fallit. Hon ser sin far som blivit levande begravd under rasmassorna i gruvan. Hon känner ingen saknad efter de två, bara en lättnad över att de nu är borta. Men vart ska hon nu ta vägen? Hon vet att man söker efter henne! Synden är också hennes!

    Prästens välvilja är en gripande 1600-tals roman som tar läsaren med på en resa genom misär, överlevnad och kärlek, där Emma kämpar för att hitta sin plats i en värld som ständigt utmanar hennes styrka och mod. En bok som rör, upprör och inte lämnar någon oberörd.

    Läs mer
  3. Sanna Louise
    Sanna Louise
    208 SEK 260 SEK

    ”Jag fantiserade om hur du skulle ha sett ut och vilken personlighet du skulle haft. I dagdrömmen var du i femårsåldern och hade långt hår. Ett hår jag skulle fläta. I fantasin hade både du och jag växtfärgade tröjor, jeans och lädersandaler. Jag kunde se oss vandra hand i hand på en oändligt stor äng.”

    Som ensam ung kvinna föder Maria barn på Allmänna BB i Stockholm. När hon vaknar upp efteråt berättar barnmorskan att den lilla flickan har dött. Känslan av att något inte stämmer följer Maria genom livet och det livslånga osynliga föräldraskapet till barnet hon aldrig fick se. I hemlighet lever hon med en fantasibild, och i den heter dottern Sanna.

    40 år senare upptäcker läkaren Louise av en slump att hennes föräldrar har ljugit om hennes ursprung. Med hjälp av en arkivarie börjar hon nysta i sin historia. Vem är hon egentligen? Sanningen som till slut uppdagas är långt mer skrämmande än hon någonsin kunnat ana.

    Läs mer
  4. Flickor små
    Flickor små
    199 SEK

    En hyllning till kraft; ett tidsdokument, en skildring av hur vår omvärld och våra relationer formar oss till de människor vi blir. Flickor Små erbjuder en fängslande inblick i hur vänskap kan skifta genom tiden. Följ med på en oförglömlig resa genom förorternas gator, där visioner och framtidsplaner ständigt omformas i mötet med vuxenlivet och vardagens små och stora utmaningar.

    Läs mer
  5. Häxknuten
    Häxknuten
    176 SEK 220 SEK

    Vid en bäck intill skogen i Finspång år 1611 blir en ung flicka vid namn Elin brutalt våldtagen och lämnad åt sitt öde. Hennes räddning för henne djupare in i Östergötlands skogar där hon introduceras till en för henne helt ny värld. Hon lär sig att använda naturens krafter och medel och blir vad andra skulle kalla en häxa.

    Läs mer
  6. Sommaren på Storö
    Sommaren på Storö
    176 SEK 220 SEK

    Semesterförväntningarna är höga när Anna och hennes familj anländer till Storö, men Anna själv är osäker på om de kan infrias i år. Den idylliska skärgårdsön lovar lugn och avkoppling med goda vänner. Men bakom Annas leende döljer sig en hemlighet som skymmer sommarsolen.

    Läs mer
  7. När ödet får bestämma
    När ödet får bestämma
    176 SEK 220 SEK

    Året är 1875 i överklassens England, ett samhälle som präglas av överdåd, hemligheter och stram etikett. Markisens äldsta dotter, Adele Heathrow, står i färd med att gifta sig med sin trolovade, den blivande hertigen av Sandringham, som hon känt sedan barnsben. Men som den envisa och nyfikna person hon är, är Adeles önskan om ett helt annat liv - fyllt av upptäckter, äventyr och frihet - ständigt närvarande i hennes drömmar. Adeles tillvaro ställs dock på ända när vicomten Matteo Lancaster, som är en nära vän till hertigen, introduceras för henne under förlovningsfestligheterna. Helt plötsligt finner hon sig uppslukad i hans varma blick, och ödets obarmhärtiga spel gör sig påmint. En känsla som hon aldrig tidigare upplevt väcks i Adele, och livet blir aldrig mer detsamma.

    Läs mer
  8. Hon faller tungt
    Hon faller tungt
    176 SEK 220 SEK

    Hon faller tungt är ett bevis på människans inneboende styrka och överlevnadsinstinkt. Joy är en liten mellanstadietjej som utsätts för svåra trauman både i skolan och utanför. Ingen i hennes omgivning ser, ingen anar vad som pågår och ingen kommer till hjälp. Många år senare hamnar denna kvinna i en djup kris på grund av barndomens trauman. Minnet sviker, och livet faller samman när hon förlorar jobbet, sonen till socialtjänsten och hamnar i psykiatrins ekorrhjul.

     

    I Hon faller tungt berättar Joy om sina svåra övergrepp och trauman, sin väg genom psykiatrin och socialtjänsten samt avslutar med information om diagnosen hon tillslut fick, Dissociativ identitetsstörning.

    Läs mer
  9. Gå och lägg dig igen
    Gå och lägg dig igen
    176 SEK 220 SEK

    Gå och lägg dig igen är Sannas berättelse, en resa genom tid och minnen.

    Läs mer
  10. Wodahs Rorrim och änglarnas resa
    Wodahs Rorrim och änglarnas resa
    176 SEK 220 SEK

    En man med författardrömmar bestämmer sig för att skriva en bok om livet. Plötsligt befinner han sig på ett tåg utan att egentligen veta varför eller hur han hamnade där.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 2349

per sida
Sätt fallande sortering