Skönlitteratur

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1717

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Daireens hemlighet
  Daireens hemlighet
  250 SEK

  Före människans tidsålder, sades demoner härska över land och hav. Med hjälp av magi och trollkraft tvingades de bort från människornas värld. Men ingen magi varar för evigt ...

  Läs mer
 2. Blommornas väg
  Blommornas väg
  189 SEK

  Lågmäld humor och eftertanke! Följ med på irrationella tankebanor bland Skogskyrkogårdens gravstenar, möt en bister verklighet vid foten av Volcán de Santa Ana och kanske fnissar du åt stereotypa könsroller.

  Läs mer
 3. Granit
  Granit
  169 SEK

  BOUPPTECKNINGEN efter mamma Ingrids bortgång visar sig vara mer än enbart formalia. Som arvinge till ett okänt skärgårdshus på en ö i Bohuslän startar Veronika sitt sökande efter svaren på de frågor som arvet för med sig. Sanningen visar sig vara väl gömd ute bland de saltstänkta klipporna i syfte att aldrig avslöjas. 

  Läs mer
 4. Eunice Eunike
  Eunice Eunike
  189 SEK

  Den svårt deprimerade Eunice flyttar hem till sina bästa vänner i London efter att det tagit slut med pojkvännen. Trots att hon misslyckats med att komma in på den anrika konstskolan drömmer hon om att bli konstnär.

  Den trettonåriga Eunike är på semester med sin familj när hennes bror försvinner. Medan hon letar efter honom i ett magiskt slott under vattnet upplever hon ett skrämmande äventyr.

  Eunice/Eunike är ett psykologiskt drama och en vuxensaga inspirerad av surrealism, grekisk mytologi och magisk realism.

  Läs mer
 5. Missgärningar
  Missgärningar
  220 SEK

  När arkivarien Emma går igenom sin gammelmoster Idas hus inför bouppteckning och arvskifte hittar hon brev och fotografier som avslöjar att Ida hade många hemligheter.  Breven leder till en okänd make, till barn som försvann 1937 och hela vägen tillbaka till ett mord som skedde 1849.

  Läs mer
 6. Miniatyrerna
  Miniatyrerna
  189 SEK

  En kväll i augusti 1947, får Henry Widman besök av Helena Söder på sitt kontor i Lanterninen i Gamla Staden i Eskilstuna. Hon berättar för honom att hon ska gifta sig med Claes Hillman, verkställande direktör för Hillmans Mekaniska Verkstad. Eftersom Henry och Helena tidigare var festfolk, ville hon berätta den glada nyheten för honom. Ett dygn senare hittas Claes Hillman död i en lägenhet på Drottninggatan. På brottsplatsen finner polisen en liten figur, en miniatyr som är en kopia av offret.

  Läs mer
 7. Se på mig
  Se på mig
  179 SEK

  Efter två år av trånande fick Felicia äntligen spendera studentnatten med Jean, hennes bästa vän. Det var en magisk natt, men ändå lämnades hon med ett krossat hjärta.

  Läs mer
 8. Jungman i brytningstid
  Jungman i brytningstid
  189 SEK

  Ungman i brytningstid är en personlig skildring av författarens uppväxt till sjöss under somrarna på pappans olika fartyg under 50 och 60 – talen. Fartygen är de sista av sitt slag i en månghundraårig tradition av kustsjöfart på Östersjön. Här berättas om seglationen, lastning och lossning i olika hamnar, om skeppare, mäklare, frakter och besättningens vardag. Vi följer också på nära håll befälhavarens ansvar och oro i det dagliga arbetet som inte sällan är nog så dramatiskt. En unik skildring av en svunnen epok inom sjöfarten.

  Läs mer
 9. Föreningens tid
  Föreningens tid
  159 SEK

  Ett år har gått sedan slaget om makten i Konstantinopel avgjordes. Väringagardet har bildats och i den stora sta - den har utrensningar skett i samband med att kejsaren försökt befästa sin position.

  Läs mer
 10. Kosmopoliten
  Kosmopoliten
  199 SEK

  Vad skulle du göra om du som nyutflyttad och fattig student plötsligt fick reda på att ett stort arv väntar?

  Jonas har precis lämnat föräldrahemmet och lever studentliv på Stockholms budgetkrogar. En dag blir han kontaktad av en kvinna som informerar honom om ett arv. Men det finns en hake...

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 1717

Sida
per sida
Sätt fallande sortering