Filosofi och religion

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 233

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. ETT ÖPPET SINNE SER MER. Upptäck tecken och utveckla din intuition och fantasi
  ETT ÖPPET SINNE SER MER. Upptäck tecken och utveckla din intuition och fantasi
  299 SEK

  Redan för 20 år sedan hade jag ett skriftligt mål och en innerlig önskan att skriva en bok om hur ”tecken” kan läsas av och påverka våra liv. 

  Läs mer
 2. Annars är man ingen människa
  Annars är man ingen människa
  189 SEK

  Hur förlorade vi vår inre röst? Frågan ställs av forskare och författare som söker efter samvetets plats i filosofin och konsten. I den här skrönan vänder jag blicken åt ett annat håll, till samvetets plats i vardagliga relationer människor emellan.

  Läs mer
 3. Historien om Jeshu ben Pantera - Den största historien av alla
  Historien om Jeshu ben Pantera - Den största historien av alla
  176 SEK 220 SEK

  Många människor har idag svårt att ta till sig kristendomen med dess mirakelutsagor, som till exempel jungfrufödsel och uppståndelse från det döda. Den här skriften söker därför förstå verkligheten bakom nya Testamentets berättelser och så att säga göra dessa begripliga för moderna människor.

  Läs mer
 4. Meditation på ren svenska - En handbok i konsten att befria sig ifrån psykisk ohälsa
  Meditation på ren svenska - En handbok i konsten att befria sig ifrån psykisk ohälsa
  176 SEK 220 SEK
  Den här boken borde du ha fått när du växte upp!
   
  Flera miljoner svenskar lider av psykisk ohälsa och ett av grundproblemet till psykisk ohälsa handlar om att när vi växte upp så var det ingen som lärde oss något om hur vi skulle hantera våra negativa tankar och negativa känslor så att vi kan skapa vår egna inre lycka.
   
  Istället lärde vi oss att hantera våra negativa känslor genom att hela tiden tränga undan och trycka ner våra jobbiga känslor med hjälp av olika aktiviteter eller substanser för inre frid, lycka och harmoni. Att söka inre frid, lycka och harmoni utanför sig själv leder för det mesta till olika former av psykisk ohälsa förr eller senare.
   
  I den här handboken så får du lära dig allt om hur du blir mästare över dina egna reaktioner, tankar och känslor. När du är mästare över dina egna reaktioner, tankar och känslor så blir du även mästare över dina egna handlingar, vilket är vägen till sann verklig inre frid, lycka och harmoni.
   

   

  Läs mer
 5. Varje halvtimme
  Varje halvtimme
  176 SEK 220 SEK

  Upptäck nycklarna till existens och framtiden i Varje Halvtimme – en fascinerande filosofisk resa genom existentialism och artificiell intelligens.

   

  Boken, med utgångspunkt i 2023, utforskar livets mening och betoningen på det nuvarande ögonblicket med ett intrikat fokus på kärnprinciperna inom existentialism. Författaren sammanflätar idéer från tolv framstående filosofer och sex författare för att skapa en kompass för den moderna människan, där varje halvtimme blir en möjlighet att forma vårt öde. Genom reflektioner och observationer guidar författaren läsaren genom livets essens.

   

  Varje Halvtimme utgör en resa mot självinsikt och en förståelse för mänsklighetens existentiella dilemman.

  Läs mer
 6. Allt blir alltid till det bästa
  Allt blir alltid till det bästa
  176 SEK 220 SEK

  Upplever du att du ibland fastnar i att överanalysera det som händer runt dig? Att dina tankar går i spinn men inte leder någonstans?

  Läs mer
 7. Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
  Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
  176 SEK 220 SEK

  Hej! Får jag vara din vän? En vän som alltid vill ditt bästa. En vän som lyssnar, finns vid din sida och guidar dig.

   

  Läs mer
 8. Vara dig trogen
  Vara dig trogen
  176 SEK 220 SEK

  Anna är lyckligt gift med Erik, uppskattad präst i den norrländska småstaden Östansjö. När människor börjar strömma till kyrkan jublar hon, men inser snart att det hela utvecklats till en äktenskaplig mardröm.

  Läs mer
 9. Närvarons magi
  Närvarons magi
  199 SEK
  Ibland kan vi vara med om närmast magiska stunder som hjälper oss att landa i total närvaro. Det kan vara på promenaden där vi upplever naturens storslagenhet eller i ett möte som efterlämnar ett djupt avtryck inombords.
  Stundens närvaro blir en påminnelse om den närvaro som finns djupt inom oss. Närvaron för oss till nuets rum, ett rum som kan öppna för mötet med oss själva, med varandra och med en större närvaro bortom ord och tankar.
  Kroppen är en fantastisk ledsagare till kunskap om detta rum, ett rum med den livskragt som bara det närvarande nuet bär, en födelseplats för det som kan ge hoppet liv. Kroppsnärvaro och kroppsburen själavård kan öppna upp för en fördjupad förståelse av oss själva, där kropp, själ och ande befinner sig i ständig samverkan. 
  Boken Närvarons magi vill ge dig som läsare en möjlighet att komma i djupare kontakt med dig själv och utforska vad som rör sig i ditt inre. Genom bokens tankar, närvaroövningar, meditationer, rörelse- och skrivövningar ges du verktyg i vardagen för att öva din egen förmåga till större närvaro och mottagande av det som är i stunden.
   
  AnneLi Amilon är präst i Svenska kyrkan.
  Hon är utbildad dansterapins grunder och legitimerad yogaterapeut. I arbetet med helande rörelse & läkande dans, terapeutisk yoga, meditation och restorativt skrivande, har insikten om kroppsnärvaro som en väg till läkande helande och upplevelse av mening fördjupats.
   
  AnneLi har tidigare skrivit böckerna Frälsarkransen Metod bok och Barn och Frälsarkransen (Verbum förlag) samt Dansa med universum (Vulkan).
  Läs mer
 10. Beroende på ren svenska. Frihet från beroende med Buddhas lära utan att vara religiös
  Beroende på ren svenska. Frihet från beroende med Buddhas lära utan att vara religiös
  176 SEK 220 SEK

  Den här boken är till för dig som är beroende, medberoende eller lider av psykisk ohälsa. Metoden bygger på Buddhas lära. Buddhas lära är inte religiös på något vis. Buddhas lära handlar bara om att bli en god människa och få stopp på sitt lidande i livet. För att få stopp på ditt lidande och beroende så får du lära dig allt om hur du själv och ditt sinne fungerar.

   

  Med Buddhas lära erbjuds du ett helt nytt sätt att betrakta dig själv på. Du lär dig att gå bortom det mentala tjattret i huvudet med alla tankar som pågår där 24x7 och du lär dig att komma ner i kroppens verklighet. Du får helt enkelt lära känna din egen inre sanna mänskliga natur, den du är som människa inte vem du vill, önskar eller tror att du är som människa.

   

  Du kommer att få lära dig om hur ditt eget lidande skapas inom dig. Förstå man inte vad roten är till sitt eget lidande så kan man inte heller göra något åt sitt lidande. I den här boken kommer du få både teorier och de praktiska verktyg som du behöver för att skapa en djup positiv förändring i ditt liv för att komma ur ditt beroende, medberoende eller psykiska ohälsa.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 233

Sida
per sida
Sätt fallande sortering