Filosofi och religion

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 208

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Naturfilosofi
  Naturfilosofi
  139 SEK

  Det här är inte en filosofihistoria. Men nästan. Jag har skrivit om mycket ur filosofihistorien men 
  inte allt.

  Läs mer
 2. Til døden skiller oss ad.
  Til døden skiller oss ad.
  250 SEK

  Boken skildrer et indre landskap i menneskesinnet. Kroppens ytre fasade, er ment som et beskrivende samspill mennesker imellom. De som elsker vil vite hva som formes på innsiden.

  Läs mer
 3. Paradoxernas tro
  Paradoxernas tro
  170 SEK

  De flesta i vår tid och i vår del av världen tycker att religiösa föreställningar saknar intresse på grund av alla paradoxala orimligheter. Bättre då att förlita sig på "vetenskapstron". Tvärtom hävdas här att det till synes motsägelsefulla som möter i kristen tankevärld visar sig meningsbärande. Under en snabbresa genom kyrkans idéhistoria auktualiseras paradox efter paradox. Kanske kan just paradoxerna leda till en djupare livsförståelse?

  Teol.dr Gunnar Sundin är prost hc och Lukasteurapeut.Han har verkat som sjukhuspräst, utbildare av präster och andra kyrkoarbetare, distriktspräst, domkyrkovicepastor i Uppsala samt som stiftsadjunkt för själavård bland personal i Ärkestiftet.

  Av Gunnar Sundin har tidigare utgivits "Läs bibeln med påskglasögon!" (2012), "Makten och härligheten i virtuell evighet. Amen" (2013) samt "Förundran" (2014).

   

  Läs mer
 4. D. av Speedy S. Gonzales
  D. av Speedy S. Gonzales
  149 SEK

  Du, som är intresserad av religon, matematik, fysik och tankar från rötterna, här  finner du de enklaste svaren, på de svårastes frågorna. Nämligen de hela positiva talen och ” den gamles hemlighet ”. Då är detta boken för dig.  Speedy S. Gonzales.

  Läs mer
 5. Kvantfilosofi - Vågfunktionens idéhistoria och andra texter
  Kvantfilosofi - Vågfunktionens idéhistoria och andra texter
  139 SEK

  Från 2010 till 2015 har jag lagt fram en delvis annorlunda syn på filosofi och inte minst fysik som ämnen som fortsätter att belysa varandra trots att de nuförtiden utvecklas rätt separat. Är filosofin egentligen smygvetenskap? Är fysiken egentligen smygfilosofi?

  Läs mer
 6. Människa - vem är du?
  Människa - vem är du?
  189 SEK

  MÄNNISKA – VEM ÄR DU? Frågan ställdes redan av de gamla grekerna och behöver ständigt uppdateras. Även de tio oxherdebilderna cirklar kring denna frågeställning. I denna kinesisk-japanska parabel berättas om oxherden och hans sökande efter oxen, som i den ursprungliga berättelsen motsvaras av buddhanaturen. Det är en berättelse i tio steg. I dess bredaste betydelse handlar den om en läroprocess och om kulturell, andlig och psykologisk utveckling.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 208

Sida
per sida
Sätt fallande sortering