Filosofi och religion

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 225

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Historier i utveckling
  Historier i utveckling
  139 SEK

  I denna min fjärde bok så fortsätter jag att ge ut gamla texter från min avsomnade blogg Tempus Fugit, som var aktiv mellan 2006 och 2015, ungefär, dock genomarbetat och med lite nya tillägg. Den här gången så handlar texterna bl.a. om kemi, biokemi, biologi, ekologi, neurologi, artificiell intelligens och lite annat. Jag imbillar mej att jag ser en röd tråd och du skulle vara snäll och du sa att du också ser den. 

   

  Läs mer
 2. Jag är Världen
  Jag är Världen
  169 SEK

  Vad är det som får dig framåt i livet?
  Hur kommer det sig att du vaknar varje morgon,
  går upp och tar dig an dagen?
  Drivkraften
  Själens tempel
  Det brinner fritt
  Varje låga, dansar
  Glänser i mitt pansar
  Krigaren i mig
  När bestämmer du dig?
  Varför fullföljer du ej?

  Om du vill något, finns inte tvekan i dit sinne
  Om du vill något får du kämpa, stånga dig blodig,

  för inget kommer gratis!
  Res på dig, ja det gör ont.
  Tveka inte, enda sättet för dig
  att förlora är att sluta.

  Läs mer
 3. Buddha på ren svenska. Konsten att praktisera Buddhas lära utan att vara Buddhist.
  Buddha på ren svenska. Konsten att praktisera Buddhas lära utan att vara Buddhist.
  176 SEK 220 SEK

  Det här är en bok för dig som gillar Buddha. Buddhas lära är inte religiös på något vis. Buddhas lära handlar bara om att bli en god människa och få stopp på det egna lidandet. För att få stopp på ditt lidande så får du här lära dig Buddhas teori om hur naturens lagar fungerar inom oss själva och du får även olika praktiska verktyg för att stärka ditt inre liv.  Med Buddhas lära erbjuds du ett helt nytt sätt att betrakta dig själv på. Du lär dig att nå bortom det mentala tjattret i huvudet och mer komma ner i kroppens och i medvetandets verklighet. Du får helt enkelt lära känna din egen inre, sanna mänskliga natur om vad du är som människa inte vem du vill, önskar eller tror att du är som människa.

   

  Du kommer att få lära dig observera relationen mellan din kropp och ditt sinne, hur de konstant integrerar med varandra. Du kommer att få lära dig om hur ditt eget lidande skapas inom kroppens och sinnets interaktion i vardagen. Förstå man inte vad roten är till sitt eget lidande så kan man inte heller göra något åt sitt lidande. I den här boken kommer du få både teorier och de praktiska verktyg som du behöver för att skapa en djup positiv förändring i ditt liv.

  Läs mer
 4. En förklarad sanning
  En förklarad sanning
  151 SEK 189 SEK

  Du bär säkert på existentiella frågor. I denna bok hittar du svaren. Livets mysterier och gåtor avslöjas, den ena efter den andra.

  Läs mer
 5. Naturen - en spegling av Guds röst
  Naturen - en spegling av Guds röst
  159 SEK

  De svårigheter människan möter på livets väg har gjort att människan, såsom författaren Stina Rova själv, sökt Guds vägledning i olika livssituationer.

  Hon upptäckte hur lätt det är att göra fel i livets vägskäl.
  Att höra Guds röst har inte varit en självklarhet utan det har krävts mycket eftertanke och studier i Guds ord för att hamna rätt. Med åren upptäckte hon att Guds röst ofta kommer från naturen, och det gav upphov till denna bok.

  Som inre meningar började texterna födas ibland före en händelse och ibland under händelsens gång.
  Texterna har gett tröst och förståelse av situationen som råder.

  Detta med att tolka en andlig vägledning från naturlagarna är inget nytt i biblisk historia. Jesus använde ofta naturen för att få folket att förstå hans förkunnelse.

  Stina Rova är idag pensionerad grundskolelärare. Sedan trettioårsåldern har hon varit engagerad i Pajala pingstkyrka.

  Läs mer
 6. Magra rankor och andra dikter om Malung
  Magra rankor och andra dikter om Malung
  169 SEK

  Magra rankor och dikter om Malung är en foto- och diktbok om Malung som betraktar bygdens utveckling från ett fattigt bondesamhälle till gårdagens industriboom och dagens alltmer krystade tillväxtnorm. Naturen som omger bygden är i stor förändring och de berättelser som finns om platser och byggnader bleknar.

  Dessa betraktelser har bokens författare Bente Mellquist Danielson funderat kring, vilket resulterat i denna foto- och diktsamling. Hon är till vardags gymnasielärare och bosatt i Malung.

  Läs mer
 7. Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
  Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
  176 SEK 220 SEK

  Handlar allting om din identitet – vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu?


  Och framför allt – måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter?


  Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör – och mindre åt vilka vi är?


  Denna bok handlar om bildning. Bildning förutsätter att vi slutar ha oss själva som måttstock. Bildning förutsätter att vi frigör oss från självupptaget tänkande, ängslighet, präktighet, åsiktspaket, flockbeteende, dogmer och enkla svar. Bildning handlar om att vara nyfiken, att självständigt ställa frågor och försöka förstå hela universum i alla dess beståndsdelar. Och att dessutom ha roligt på vägen.

  Läs mer
 8. Livsåskådning och värderingar
  Livsåskådning och värderingar
  169 SEK

  Boken vänder sig till alla som är intresserade av livsåskådning.
  Den är särskilt avsedd för högskoleutbildningar för kontaktyrken som vårdpersonal, socionomer, lärare, poliser, diakoner med flera.
  Denna bok är även lämplig som bredvidläsning i gymnasieskolan i ämnena filosofi och religion.

   

  Läs mer
 9. Visdomshinder och visdomsnycklar - 24 saker att ha koll på om du vill vara klok
  Visdomshinder och visdomsnycklar - 24 saker att ha koll på om du vill vara klok
  195 SEK

  I denna tankeväckande bok visar författaren hur filosofins tankestoff och metoder kan hjälpa oss att orientera oss i vardagen. Detta är hennes andra bok om hur filosofi inte bara är en akademisk angelägenhet, utan i högsta grad något som kan och bör praktiseras i livet. 

   

  Läs mer
 10. P13 och the one Eye. Pyramidens fall och uppvaknandet
  P13 och the one Eye. Pyramidens fall och uppvaknandet
  189 SEK

  P 13 blev väckt av den redan sedan länge invanda frekvensen i höger öra. Han
  vet att det bara är att göra som de önskar. Han tar sig upp och går till läsplattan
  som scannar av hans ögon och morgonregistreringen är klar för nu. Tänk att
  han aldrig vänjer sig vid detta, som han fortfarande ser som ett övergrepp.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 225

Sida
per sida
Sätt fallande sortering