Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 359

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Näverlur, jakthorn och militärt jägarhorn : Historik, repertoar och spelskola.
  Näverlur, jakthorn och militärt jägarhorn : Historik, repertoar och spelskola.
  299 SEK

  I boken förmedlas en svensk kulturskatt som idag är tämligen okänd för många. Här sammanförs traditioner från en tid långt före vårt nuvarande sätt att kommunicera. Näverluren, jakthornet och det militära jägarhornet kan även idag användas till nytta och nöje inte enbart för en själv utan också i de mest skilda formella och informella sammanhang.

  Läs mer
 2. Svekens tid
  Svekens tid
  159 SEK

  Året är 979 e.Kr när den sjuttonåriga Markus tar värvning till viking på Björkö.

  Läs mer
 3. Illa känd
  Illa känd
  189 SEK

  Under andra halvan av 1800-talet var Uppsala en stad i snabb expansion. Folk lämnade landsbygden för ett liv i den växande staden. Några fann lycka och framgång. Andra hamnade i samhällets marginaler, sällan uppmärksammade eller dokumenterade. Tvillingarna Per och Johan Stafbom och deras familjer representerar den utsatthet och trångboddhet som var fl ertalets verklighet i dåtidens Uppsala och Uppland. Pojkarna var födda utom äktenskapet år 1834, av en mor som enligt församlingsprästen var illa känd i bygden.

  Läs mer
 4. Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd
  Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd
  149 SEK

  Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd?

  Läs mer
 5. Ödet tog över rodret
  Ödet tog över rodret
  199 SEK

  Ödet tog över rodret redan från början av de Finskavinterkrigen år 1939. Efter fredsavtalet i Finland 1944- dröjde det långt inpå 1950-talet innan allt normaliserades för befolkningen i de mest drabbade länderna inom Europa.

  Läs mer
 6. De Nordamerikanska Indianerna och Den Europeiska Kolonisationen
  De Nordamerikanska Indianerna och Den Europeiska Kolonisationen
  250 SEK

  Boken skildrar de nordamerikanska indianerna och deras ödesdigra möte med de europeiska kolonisterna från år 1500 fram till slutet av 1800-talet. Det var ett oerhört dramatiskt skede med starkt tragiska inslag som inträdde under denna epok i Nordamerikas historia.

  Läs mer
 7. Under äppelträden i Berlin
  Under äppelträden i Berlin
  189 SEK

  Den ena från Berlin. Den andra från Stockholm. Med humor och värme skildras en innerlig vänskap mellan de två kvinnorna Gry och Wilma. Samtidigt återges Berlins historia
  med avstamp i andra världskriget och senare murens fall och tiden efter - Återföreningen, vilket bidrar till att göra boken saväl historiskt  som allmängiltigt intressant.

  Läs mer
 8. De engelska inbördeskrigen 1640 – 1660 eller Karl I vs Oliver Cromwell
  De engelska inbördeskrigen 1640 – 1660 eller Karl I vs Oliver Cromwell
  189 SEK

  England slets under 1600-talet sönder av ett förödande inbördeskrig. Kriget varade 1642 – 1651 och var egentligen tre krig som dessutom involverade Skottland och Irland. Kriget var i mångt och mycket en kamp mellan parlamentet och kungen där parlamentet utmanade den absoluta kungamakten. Det kom att bli en kamp mellan kungen, Karl I och parlamentets ledare, Oliver Cromwell.

  Läs mer
 9. Den svarta ryttaren
  Den svarta ryttaren
  189 SEK

  Det är bara en sägen. Det är vad major Cronstedt vid Älunda gård säger när saken kommer på tal. Men att hans dott er Claudia Cronstedt tar sina nattliga turer har han ingen aning om. Han vet heller inte att hon vid ett av dessa tillfällen har sett den svarta ryttaren.

  Läs mer
 10. Centuries of Selfies : Portraits commissioned by Swedish kings and queens : Bilder på dem själva på uppdrag av svenska kungar och drottningar
  Centuries of Selfies : Portraits commissioned by Swedish kings and queens : Bilder på dem själva på uppdrag av svenska kungar och drottningar
  300 SEK

  Med förord av fil. dr Ulf Sundberg är boken skapad för läsare av engelska, av samma författare som allra först skrev om de svenska kungarna och drottningarna från 900-talet fram till idag på det språket. Här kan den engelska texten läsas högt, för barn och andra, utan fonetisk hinderlöpning bland plats- och personnamn som blir svåra eller omöjliga att uttala. Svensk text finns med nästan överallt ändå för den sakens skull.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 359

Sida
per sida
Sätt fallande sortering