Priser – vad kostar din bok?

null

Vi är experter och marknadsledare på hela kedjan från manus till publicerad bok. Vulkan strävar efter att leverera bra tjänster till bra priser. Vi kan erbjuda flera olika vägar för dig som behöver hjälp att ge ut din bok. Vi är inte ett tryckeri som bara trycker eller en designbyrå som bara formger.

Du bestämmer vad du vill ha – enbart tryck och eller hjälp med design och distribution med mera, priset påverkas av vad som ingår i din beställning.

I de flesta av våra bokerbjudanden ingår mycket mer än bara tryck – till exempel omslagsdesign, formgivningshjälp, sättning av inlaga och gratis e-bok, något som annars kostar dig dyra pengar. Därför kan inte paketpriserna jämföras rakt av med ett pris du får från ett tryckeri eftersom du inte får annat än tryck därifrån. Allt annat måste du göra själv eller betala någon annan att hjälpa dig med. Många kunder uppskattar att fokusera på det de är bra på och vill göra själva och låta Vulkan ta hand om resten. Du kan maila in ditt manus, vi tar vid därifrån. Allt du behöver för en lyckad bokutgivning ingår i våra bokerbjudanden. 

Beställer du vårt Författarpaket får du mycket konkurrenskraftiga priser. Inga extrautgifter för lagerhållning, distribution med mera. Vid beställning av 100 exemplar eller mer ingår Författarpaketet gratis på köpet.

Med vårt bokverktyg har du nu också möjligheten att skapa din bok gratis online! Betala inte för det du kan göra själv. Tack vare verktyget kan du hoppa över formgivare, du får full kontroll över sättning och publicering. I bokverktyget får du full kontroll från manus till färdig bok, och inte minst så ingår det gratis publicering av din e-bok.

Har du redan betalat någon för att skapa tryckfärdiga pdf-filer eller själv fixat det och enbart vill beställa tryck kan vi erbjuda ytterst konkurrenskraftiga priser för att trycka din bok. Skicka in dina filer för offert. Om du förser oss med tryckfärdiga filer så tar vi självklart inte betalt för arbetet du redan har gjort. Vi sköter kontakt med tryckeri och upphandlar bästa pris för dig!

Äpplen och bananer, jämför rätt

Observera att i Vulkans paketpriser ingår ofta mer än enbart tryck, till exempel i vårt Författarpaket. Jämför du dessa priser med priserna från ett tryckeri måste en rad kostnader läggas till för att få en rättvis jämförelse, exempelvis: formgivning, lagerhållning, distribution och marknadsföring. Vi trycker också alltid din bok med laminerat omslag utan extra kostnad, medan andra aktörer tar extra betalt för detta. En bok utan laminering skadas nämligen lätt.

Observera att prisindikatorn nedan anger priserna ifall du beställer något av Vulkans bokpaket, där en rad olika extratjänster också ingår.

Pris/Bok

1-9
10-99
100-299
300 & fler
Mest Bok för pengarna

Vad bestämmer priset på din bok?

Vulkan är Nordens bästa plats för att skapa, publicera och trycka din egen bok. Vi är ett prisvärt alternativ som erbjuder en rad anpassade lösningar för alla behov. Använder du vårt bokverktyg kan du väldigt enkelt producera även små upplagor (till och med en enda bok), samt ge ut den som print on demand ifall du önskar. Men det går också bra att beställa större upplagor via bokverktyget.

Våra priser grundas på en mängd parametrar, som till exempel: bindingstyp (hårdpärm, mjukpärm, danskt band, flexicover m.fl.), antalet exemplar, vilket format du önskar (t.ex. storpocket, författarpocket), antalet sidor, papperskvalitet och huruvida det är färgtryck eller inte.

Priset varierar därför alltid från bok till bok, alla böcker är ju unika. Exakt pris kan vi ge dig först när du skickat in dina filer/manus.

Vulkan tar heller inte ut några startavgifter och vi har inga dolda kostnader – utan det är det pris du får från oss som gäller.

Kom också ihåg att våra bokpaket innehåller många fler tjänster än enbart tryck, så du kan inte jämföra priser rakt av mot ett tryckeri eller en tjänst som erbjuder enbart tryck.

Vad tycker andra om Vulkan?

Några exempelpriser

Kom ihåg att e-bok ingår på köpet i de flesta paket om du beställer 100 böcker. Från 100 böcker kan du också beställa Författarpaketet utan extra kostnad. Detta innebär att du får hjälp med inlagan samt omslagsformgivningen, distributionen med mera. Önskar du göra jobbet själv för att få ett så lågt pris som möjligt kan du istället skapa din bok online.

Prisindikationer: Avser en bok med svartvit inlaga mellan 120 till 225 sidor. Har du en bok som är längre än så går det naturligtvis utmärkt att trycka den hos oss, likaså om den har färre än 120 sidor. Observera att dessa prisindikationer är baserade på att du beställer något av våra bokerbjudanden, det är alltså inga rena tryckpriser. Önskar du enbart trycka bok kan du få riktigt bra tryckpriser!

Mjukpärm, Vulkan minipocket, från 29 kr/st (mindre upplaga)
Mjukpärm, Vulkan minipocket, från 9 kr/st, (större upplaga)
Danskt band, tillkommer 10 kr st vid liten upplaga

E-bok: Gratis om du gör den i vårt bokverktyg, annars 1.498 kr (ingår dock på köpet i de flesta paket samt vid 100+ böcker)
Hårdpärm, från 79 kr/st (vid enstaka exemplar)
Hårdpärm, från 19 kr/st (Större upplaga)

Faktureringstid 30 dagar. Beställer du minst 300 ex blir faktureringstiden 10 dagar på halva beloppet och 90 dagar på halva beloppet.