Berätta om din bok!

Huvudpersonen i denna bok är Ronja som går i Lugnets skola i Sjöstaden. Ronja är oftast uttråkad i skolan och brukar sitta och dagdrömma på lektionerna. Historien utspelar sig därför i gränslandet mellan verklighet och hennes drömvärld. Vad som är vad blir därför också lite svårt att veta. Boken handlar om tre olika parallella världar; människovärlden, alvvärlden och riddarvärlden. Dessa olika världar nås genom olika portaler som vaktas av olika väktare. I alvernas värld är det Leonore, i riddarvärlden Benjamin och i människovärlden blir det så småningom Ronja. Britannien i riddarnas värld är invaderad av en fruktansvärd varulvsarmé med prins Vodolak i spetsen och nu hotas alvvärlden och även människovärlden att invaderas av samma armé. Det enda sättet att stoppa varulvsarmén från att invadera alvvärlden och även människovärlden är genom att förstöra den viktiga portalen som går mellan riddarvärlden och alvvärlden. Samtidigt måste man även mobilisera en stor armé av korsriddare som kan strida mot varulvsarmén som intagit kungastaden Aylesbury i riddarvärlden. Det blir ett äventyr som tar dem från Sjöstaden till Britannien i riddarnas värld, vidare till huvudsätet för korsriddarna i Paris och slutligen till den kalkstensvita pyramiden utanför kungastaden Aylesbury där deras mod sätts på prov i deras försök att förstöra portalen.

Hur kom boken till?

Det var egentligen ett sommarprojekt med min dotter som svällde och blev en bok ett år senare. Min dotter har alltid huvudet fullt av historier och efter att ha lyssnat på dessa samt att hon själv skrivit ner några av dessa så bestämde vi att försöka göra en sammanhållen historia av det hela.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

En del av historierna var färdiga medan vissa kom till eftersom vi skrev i boken.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

För min egen del så är det möjligheten att få berätta en bra historia och jag vet att min dotter tycker det är roligt att hennes historier finns i skriven form.

Skriver du på något nytt nu?

Just nu funderar vi på ifall vi ska skriva en del två i denna historia.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Det är väl det klassiska uttrycket om att skrivande är 80 procent transpiration och 20 procent inspiration. Förutom att ha en bra synopsis färdig så är det förstås viktigt att ta sig tid att sitta ner och skriva, för genom det så växer historierna, miljöerna och karaktärerna fram.

Varför ska man läsa din bok?

Med vår bok så vill vi inspirera alla barn till att inte bara berätta bra historier utan även att skriva ner dessa. Vi vill dessutom visa att det även går att ge ut dessa som en bok. Här är Vulkan Media bra då de hjälper till med väldigt mycket av de som krävs för att layouta, trycka och publicera böcker.

 Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver så jobbar jag väldigt mycket att få andra att skriva forskningspublikationer och skriver även en del sådana själv. Min dotter går i 3:e klass i Lugnets skola i Sjöstaden och har bland annat en egen youtube-kanal som heter Rebeccas Pysselstudio.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla mellan 10-90 år som är intresserade av fantasivärldar.

"Drömvärldar - de tre världarnas väktare" finnas att köpa här!