Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 91-100 av 4082

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Hon faller tungt
    Hon faller tungt
    176 SEK 220 SEK

    Hon faller tungt är ett bevis på människans inneboende styrka och överlevnadsinstinkt. Joy är en liten mellanstadietjej som utsätts för svåra trauman både i skolan och utanför. Ingen i hennes omgivning ser, ingen anar vad som pågår och ingen kommer till hjälp. Många år senare hamnar denna kvinna i en djup kris på grund av barndomens trauman. Minnet sviker, och livet faller samman när hon förlorar jobbet, sonen till socialtjänsten och hamnar i psykiatrins ekorrhjul.

     

    I Hon faller tungt berättar Joy om sina svåra övergrepp och trauman, sin väg genom psykiatrin och socialtjänsten samt avslutar med information om diagnosen hon tillslut fick, Dissociativ identitetsstörning.

    Läs mer
  2. Jag har ätit diskmedel
    Jag har ätit diskmedel
    140 SEK

    Mitt kära barnbarn Hugo Andér har givit mig härliga portioner av kroppslig energi och skratt under hans första tio år 2014–2024.

    I den här skriften presenteras ett axplock av uttrycken för hans livsaptit, sprakande lekfullhet och språkliga fantasi.

    Hugos mamma Li Andér har tagit de allra flesta av skriftens foton.

    Den tillägnas alldeles självklart Hugo.

    Läs mer
  3. Sagan om kung Ivar Iverhjärta
    Sagan om kung Ivar Iverhjärta
    176 SEK 220 SEK

    Prins Ivar är en mästare på att skydda andra från faror. Han kan också spela gitarr på ett sätt som når djupt in i människors hjärtan.

    Läs mer
  4. Dolt bakom diagnosen
    Dolt bakom diagnosen
    176 SEK 220 SEK

    Genom att dela med sig av sin hjärtskärande uppväxt i en miljö präglad av alkohol, mobbning och våld avslöjar författaren det verkliga traumats inverkan på sitt liv. Trots att hon stämplades med en ADD-diagnos som tonåring visste Louise att det egentligen var hjälp för att bearbeta sitt smärtsamma förflutna som hon behövde.

    Läs mer
  5. Gå och lägg dig igen
    Gå och lägg dig igen
    176 SEK 220 SEK

    Gå och lägg dig igen är Sannas berättelse, en resa genom tid och minnen.

    Läs mer
  6. Wodahs Rorrim och änglarnas resa
    Wodahs Rorrim och änglarnas resa
    176 SEK 220 SEK

    En man med författardrömmar bestämmer sig för att skriva en bok om livet. Plötsligt befinner han sig på ett tåg utan att egentligen veta varför eller hur han hamnade där.

    Läs mer
  7. The Kadrain family
    The Kadrain family
    250 SEK

    This is a story of wartime sufferings and heavy losses, but as a counterweight there are several joyful and humorous happenings that surely create smiles and laughs.

    Läs mer
  8. Knocking on Hell’s Door
    Knocking on Hell’s Door
    350 SEK

    How could the people who once set the standard for modern democratic society and spread knowledge and wisdom end up in an economic and humanitarian crisis that shook the very foundations of their existence?

    Läs mer
  9. Låta leva, låta dö
    Låta leva, låta dö
    176 SEK 220 SEK

    År 2012 dör en ung kvinna i samband med en kidnappning. Åtta år senare lever hennes vän, som också blev kidnappad, utagerande där sexuella förbindelser är hennes botemedel mot ångesten efter traumat. Hon lär känna den medelålders hundtränaren Gunilla som är något barsk men har ett stort hjärta som rymmer mer än hundar.

    Gunillas inrutade liv störs av gärningsmän som hemsöker och besöker henne, samt poliser som jagar dem och de börjar misstänka att Gunilla har en fasad som döljer en kriminell ligas verksamhet. Är det verkligen så?

    Berättelsen betraktar oblygt sorgens skepnad, vänskapens läkande makt och hundars rättframma vänlighet. Boken är genreöverskridande där mordgåtor avlöser varandra och samtidigt levs det vanliga livet för de vanliga människorna alldeles intill.

    Läs mer
  10. Bläckfisk
    Bläckfisk
    176 SEK 220 SEK

    Mamma orkar inte med mig, men bläckfisken finns alltid där. Hur kan en syster bli så bra och den andra så dålig?

     

    Bläckfisk handlar om Emelie som växer upp i Göteborg med sin mamma och syster och kämpar i motvind för att växa upp, vara normal och kanske till och med glad. Men det är svårt när hon blir inlåst på sjukhuset.

     

    När hon är tjugoett och börjar på folkhögskola blir hon kär i Yrsa och kanske är det början på något nytt, något bättre. Men hela tiden lurar bläckfisken under ytan.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 91-100 av 4082

per sida
Sätt fallande sortering