Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 3708

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Flora: Vallzales-stiftelsen
  Flora: Vallzales-stiftelsen
  210 SEK

  ”Vallzales” är en fartfylld spänningsroman med inspiration från författarens erfarenheter av underrättelsearbete. Det är den andra delen i serien om Flora.

  Läs mer
 2. Kristallflickan
  Kristallflickan
  210 SEK

  Det lilla barnets utsatthet och ångest vävs samman med den vuxna kvinnans drömmar och livsval. En bitterljuv berättelse om att möta livets motgångar och gå vidare.

  Läs mer
 3. Lockbetet
  Lockbetet
  176 SEK 220 SEK

  Under den hetaste sommaren på flera hundra år slungas Nora rakt in i hemliga kärleksförvecklingar, lögner och svek. I jakten på svar runt Bråvikens mörka vatten och Kolmårdens vilda skogar nystas ljusskygga händelser från öarna fram. Sökandet i systerns fotspår omkullkastar vem Nora kan lita på och mynnar ut i en jakt på liv och död.

  Läs mer
 4. För våra hjärtans skull
  För våra hjärtans skull
  144 SEK 180 SEK

  Vintern 2010, min son Morgan har svårt att andas. Det är RS-virus och ambulans till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

  ”Jag trodde du var borta, men du var kvar, att leva och andas alla dina dar.”

  Så slutar den dikt som gjorde att jag började älska att skriva. Jag läste den på Morgans dop. Alla blev rörda och några grät. Sedan dess har jag skrivit cirka 500 dikter. I denna bok får du ta del av ett 40-tal av dessa, väl utvalda.

  Min önskan är att beröra, upplysa och väcka tankar. Jag hoppas att denna bok kan ge dig en inre resa och förgylla ditt liv.

  Läs mer
 5. Dofterna tar jag med mig
  Dofterna tar jag med mig
  176 SEK 220 SEK

  Från ett grått, doftande hem i kaos och lycka i Glasgow hamnar en flicka i Göteborg. Ensam och oförstående samtidigt som hon häpnar över den nya stadens tystnad och renhet där människorna sveper förbi henne: strålande, blonda, vackra och tysta.

  Läs mer
 6. Ilidia
  Ilidia
  176 SEK 220 SEK

  Dimitrie Gramas Ilidia är korta berättelser om efterkrigstidens Rumänien. De utspelar sig i sydvästra Transylvanien där författaren tillbringade sina sommarlov som barn och beskriver livet ur ett barns perspektiv, samt övergången från ett fritt land till en kommunistisk diktatur.

  Läs mer
 7. Robot Roj och Trollet
  Robot Roj och Trollet
  136 SEK 170 SEK

  En saga på rim om glada Robot Roj,
  Som gillar både bus och bad och skoj.


  Men plötsligt en dag ett litet Troll smyger sig på,
  Vad är det som händer med Robot Roj då?


  Vill inte lattja eller lämna rummet nån mer,
  Allt känns bara läskigt och rädslorna blir fler.


  Vågar Roj att lämna huset och åter ta sig ut?
  Det kommer du att veta när du läst sagans slut.


  En bok för barn om att känna sig rädd och om att vara modig.

  Läs mer
 8. Den hemliga elden
  Den hemliga elden
  176 SEK 220 SEK

  Gabriel och John ger sig ut på sin resa för att samla in material till sin kommande bok ”I kontakt med den inre världen”.  Med sin Volkswagenbuss reser de till Chaves i norra Portugal och träffar astrologen Matteus vars kunskap får Gabriel att häpna när han beskriver hans inre personlighet utifrån hans födelsedatum. Färden går vidare till Santiago do Compostela och världens ända i Kap Finistere. Bussen kör vidare till katarernas borg Montségur nära staden Carcassonne i Frankrike. Där får de i sin hand nyöversatta dokument från 1200-talet av André som beskriver förföljelserna och inkvisitionen av katarerna. De beger sig senare utmed Canal de Midis lugna vatten mot atlantkusten och besöker under resan olika konstnärer som Gabriel kommer att samarbeta med i sitt nya galleri på Algarvekusten.

  I staden Cognac är det Sophie som inviger dem i alkemins och kristallernas hemligheter.

  John får förfärande nyheter ifrån Sevilla och kastar sig på första tillgängliga flygplan för att snabbt komma tillbaka till Sevilla.

  Gabriel avslutar resan hemma hos mystikern Ciro där Sara väntar otåligt på honom.

   

  ”Den hemliga elden” är ytterligare en härlig feelgood-roman om Gabriel och hans mittlivs transformation. Det är en berättelse om de innersta tankarna vi alla har om andlighet, kärlek och sensualitet. Genom boken får du ta del av södra Europas fantastiska natur, dofter och smaker.

  Läs mer
 9. Soldaterna från Regna - 1682 - 1901
  Soldaterna från Regna - 1682 - 1901
  220 SEK

  När Karl XI införde "Nya indelningsverket" 1682 delades Regna socken in i 16 rotar som skulle hålla med varsin soldat eller ryttare. Vilka var de, dessa 250 män som under drygt 200 års tid tjänstgjorde som husarer och soldater för Regna socken? Med namn som Ajax, Drake, Dufva, Flint, Hector, Rolf och Viking för att bara nämna några.  Omkring 60 av soldaterna dog eller försvann under krig och fälttåg. I den här boken får du läsa om dessa män, rote för rote och soldat för soldat. 

  Läs mer
 10. Färgpennor vaknar till liv
  Färgpennor vaknar till liv
  136 SEK 170 SEK
  Ásdís bor hos sina morföräldrar på Seyðisfjörður som ligger vid Islands östra fjordar. De bor på en grön sluttning. Där finns ett vackert vitt betonghus med rött tak. Deras trädgård är vacker och doften av blommorna omger dem under varma sommardagar. Ásdís har bott hos sin mormor och morfar sedan hon var fem år när hennes föräldrar, Von och Guðmundur, åkte på en resa till Montpellier i Frankrike. De skulle vara borta i två veckor, men resan tog en oväntad vändning när de försvann spårlöst. Ingen har hört av dem sedan dess.
   
   
  María och Kjartan, Vons föräldrar, har levt i hopp om att deras dotter och svärson en dag ska återvända hem. Berättelsen är väldigt spännande och vacker eftersom Ásdís och hennes mormor María ger sig i väg på ett stort äventyr med hjälp av livfulla träfärgpennor och en fjärilsnalle. En saga som passar för barn i åldern 6–10 år. 
  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 3708

per sida
Sätt fallande sortering