Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 4094

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Sagan om Ylverna - Gorms återkomst
    Sagan om Ylverna - Gorms återkomst
    176 SEK 220 SEK

    Vera växte upp med en historia om en mamma som gick bort vid hennes födelse. En uppgift i skolan, där eleverna ska skriva om någon de ser upp till, får henne att fundera över sin mamma. Senare, hemma, upptäcker hon en annons för en släktforskningssida. Detta blir startskottet för hennes egen sökning efter information om sin mamma. Varför är hennes pappa så tyst om det förflutna? Vad döljer han?

    Ett oväntat vredesutbrott avslöjar oroväckande krafter inom Vera, vilket tvingar hennes pappa att avslöja en hisnande sanning: historierna om ylverna, ett mystiskt folk från en annan värld, är sanna, och Veras mamma är en av dem, fortfarande vid liv.

    Tillsammans beger sig Vera och hennes pappa till ylvernas rike. Denna magiska plats, som först framstår som ett paradis, gömmer dock en mörk skugga – Veras morbror Gorm. Efter sexton års exil är han tillbaka, fast besluten att hålla människor borta från ylverna till varje pris. Vera finner sig snart i centrum av en strid som hotar både hennes eget och ylvernas öde. Kan hon lära sig att kontrollera sina krafter i tid för att rädda dem hon älskar?

    Läs mer
  2. Dagbok och personliga betraktelser över Rysslands krig mot Ukraina
    Dagbok och personliga betraktelser över Rysslands krig mot Ukraina
    176 SEK 220 SEK

    I denna gripande dagbok skildras en rysk kvinnas inre kamp och reflektioner under Rysslands krig mot Ukraina. Bosatt i Sverige i nästan tre decennier, delar hon med sig av sina djupaste känslor – förtvivlan, sorg, ilska och skam. Det är en rå och ärlig berättelse om hennes själ som konfronteras med tusentals hatkommentarer, känslan av att vara sviken av ryska vänner och släktingar, och en ständig frustration över ett folks tysta godkännande av kriget.

    Denna bok är inte bara en dagbok; det är en kvinnas resa genom ett års tumult, där hon granskar sitt förflutna, nuvarande och framtida förhållande till sitt ursprungsland, Ryssland.
    Hennes texter har väckt uppmärksamhet från Sveriges Radio Gävleborg och Svenska Dagbladet, och hennes gripande beslut att bryta med Ryssland har berört många.

    Dagbok och personliga betraktelser över Rysslands krig mot Ukraina är en stark och tankeväckande skildring av krigets mänskliga konsekvenser, sett från en unik och personlig vinkel.

    Läs mer
  3. Hon som hatade
    Hon som hatade
    219 SEK

    "Hon som hatade" är en psykologisk thriller som tar läsarna på en emotionell resa genom passion, oväntade allianser och personliga konflikter.

    Läs mer
  4. Priset för ett barn
    Priset för ett barn
    176 SEK 220 SEK

    Allt Anja önskar sig är ett barn. Ett barn att bära i sin mage och att älska så det gör ont. Anja vet att hon skulle älska varenda sekund som mamma. Hon längtar så hon nästan går itu efter ett barn som vill vara nära, som trotsigt putar med munnen och kallar henne dum, och vars ögon lyser vackrare än en stjärna på himlen. Hon vill bilda familj med sin Emil. De har försökt i många år men än så länge har det endast resulterat i minustecken på graviditetsstickan, skav i relationen och ett smärtsamt missfall.

    Läs mer
  5. Vågspel
    Vågspel
    176 SEK 220 SEK

    I Vågspel följer vi Colin, en ung man som lämnar sitt liv i Luleå för att utforska sina rötter i Holland. Återvändande till barndomsminnena, blir Colin indragen i en virvlande kärlekshistoria när han möter Nora, en flicka med ett smärtsamt förflutet. Deras öden flätas samman i en berättelse som navigerar mellan kärlek, svek och hopp.

    Nora, plågad av minnen från ett tidigare våldsamt förhållande, kämpar med att bryta fri från sitt mörka förflutna. Under tiden finner Colin tröst och oväntad närhet hos Noras bästa väninna, Daisy, som döljer egna hemligheter och känner skuld för att inte ha kunnat hjälpa Nora.

    Vågspel är en gripande roman som kombinerar element av psykologisk thriller med en djupdykning i det komplexa känslolandskapet hos unga vuxna. Denna berättelse utforskar kärlekens och vänskapens gränser, och hur långt vi är beredda att gå för att rädda de vi älskar.

    Läs mer
  6. Knårren roman om en polis
    Knårren roman om en polis
    176 SEK 220 SEK

    I den lugna Bergslagsorten Norberg lever Karl Emanuel Nårreen – mer känd som Knårren bland vänner. Han är en erfaren polis och närmar sig pensionsdagen med ett liv präglat av rutiner: han fångar hembrännare, snickrar i sin verkstad och tar sina vanliga simturer. Men när pensionen bara är någon månad bort, tar Knårrrens annars förutsägbara tillvaro en oväntad vändning. Ett möte i simhallen med Eva-Lena, en stark kvinna som visar intresse för honom, vänder upp och ner på allt.

    Trots inledande tveksamhet, med tankar på sin bortgångna hustru, låter Knårren känslorna blomstra. Snart finner de sig i kärlekens virvel och beslutar sig för att gifta sig och börja ett nytt kapitel tillsammans. Men när Knårren tror att han kan lägga polislivet bakom sig, kallar plikten honom tillbaka.

    En mordgåta, som börjar med ett makabert fynd av ett skelett av några fågelskådare, drar in honom i en komplex utredning som sträcker sig ända till Thailand. Samtidigt kämpar han och Eva-Lena för att bygga en gemensam framtid.

    Läs mer
  7. Den moderna kärleken
    Den moderna kärleken
    176 SEK 220 SEK

    Upptäck kärlekens fascinerande resa genom tiderna i Den moderna kärleken av Mats Hilte.

    Läs mer
  8. Så länge vingarna bär
    Så länge vingarna bär
    176 SEK 220 SEK

    ”Alla önskar sig friheten som vingar kan ge.
    En del i form Av stora pengar,
    som sedelbunten i Apples emoji-värld.
    En del i form av försprång,
    som den. Som fostrats allmänbildad och lärd.
    Men de enda vingar som jag önskar,
    är vingar som är ögon,
    friheten i att kunna SE”.


    SÅ LÄNGE VINGARNA BÄR är en diktsamling om en ung kvinnas kamp för kärlek och respekt, samtidigt som det är en kamp om frihet och rätten att leva som andra i ett samhälle där hon inte passar normen. Desideria Jungelin har sedan tonåren skrivit dikter för att försöka beskriva den verklighet hon lever i, och som många inte kan relatera till.

    Redan som 18-åring startade hon sin författarsida på Facebook, och sedan dess har hon vid ett flertal tillfällen vunnit pris för sina dikter. År 2021 debuterade hon med novellsamlingen Överlevnadskunskap.

    Genom dikterna får vi följa med på en resa mellan åren 2018–2021, en resa som kantas av ett allt mer hårdnande samhällsklimat och en genomgående känsla av utanförskap. Men mitt bland överklaganden, domstolsförhandlingar, klimatkris och coronapandemi finns ljusglimtar i form av kärlek och vänskap.

    Sakta växer en inneboende styrka som ger hopp om möjligheten att bilda en egen gemenskap och tron på ett mer jämlikt land. Men genom hur många motgångar orkar en människa hålla tron och hoppet uppe? Och hur långt kan vingarna egentligen bära?

    Läs mer
  9. Lilla Lu och mobiltelefonen
    Lilla Lu och mobiltelefonen
    136 SEK 170 SEK

    Utforska Lilla Lu:s äventyr i ‘Lilla Lu och mobiltelefonen’. Följ den nyfikna franska bulldoggen när hon upptäcker den mystiska världen av mobiltelefoner. Genom färgglada illustrationer och hjärtevärmande text tar boken upp det moderna dilemmat med mobilanvändning och hur den påverkar relationer.

    Efter roliga och gripande händelser startar Lilla Lu och hennes vänner en vänlig protest för att uppmana både barn och vuxna att lyfta blicken från sina mobiler och istället ägna tid åt varandra. ‘Lilla Lu och mobiltelefonen’ är en inspirerande berättelse om gemenskap, upptäckt och vikten av verklig närvaro. En läsupplevelse för både små och stora hjärtan som väcker tankar om balansen mellan teknik och verklig kontakt.

    Läs mer
  10. Domaldavien
    Domaldavien
    176 SEK 220 SEK

    Vi befinner oss i DOMALDAVIEN, hundratals generationer framåt i tiden. Folket som bor där har inga bekymmer. De lever för dagen, för varandra, för frihet och välmående. Artificiell intelligens ser till att alla får sina behov tillfredsställda och garanterar skydd och säkerhet.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 4094

per sida
Sätt fallande sortering