Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 3174

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Naturens drottning
  Naturens drottning
  176 SEK 220 SEK

  När Astrid är sex år tömmer hon spargrisen och rymmer till Köpenhamn. Hon känner sig undanskuffad av livet och funderar varje kväll på varför hennes mamma alltid låser in sig i sovrummet. Så ofta hon kan flyr hon till sin farfar på landet som är den enda hon litar på.


  När Astrid många år senare arbetar som naturvetenskaplig forskare hittar hon sin bortgångne farfars undangömda dokument. Innehållet får henne att ifrågasätta tillvarons grundvalar. Övertygad om att hon är en stor upptäckt på spåren kastar sig Astrid ut i det okända på jakt efter sanningen.


  Naturens Drottning är en spänningsroman om kvinnlig frigörelse, mäns våld mot kvinnor, vetenskap och hopp. Det är en historia om den inre styrka som krävs för att slåss för en bättre värld.

  Läs mer
 2. minaNYCKLAR Vänskap, kärlek och passion PARRELATIONER
  minaNYCKLAR Vänskap, kärlek och passion PARRELATIONER
  295 SEK

  Här är nycklarna som jag önskar att vi hade haft lite tidigare i vårt äktenskap. De öppnade dörrar som gav oss högre medvetenhet, större förståelse och respekt för oss själva och varandra. Det här är nycklar som har gett oss bekvämare och roligare vardagar tillsammans.

  Läs mer
 3. Flyga högre än himlen
  Flyga högre än himlen
  269 SEK

  Flyga högre än himlen är en spänningsroman med starka inslag av romantik. Det är en berättelse full av starka känslor i form av såväl längtan, passion och kärlek som av konflikter och hat, rädsla, förtvivlan och sorg. Handlingen spänner över flera karak-tärers livsöden. Men framförallt är detta berättelsen om den annorlunda unga kvinnan Jenny som blir förälskad i Alexander. Det är den omvälvande relationen mellan dem som går som en röd tråd genom boken, innefattande Jennys förälskelse i Alexander, incidenten som leder till att han gör henne illa och den förtvivlan, rädsla och hat som leder till hennes vanvett.

  Läs mer
 4. Håll honom hårt
  Håll honom hårt
  151 SEK 189 SEK

  Freja drömde inte om att bli änka vid trettioett. Speciellt inte en som hasar omkring i hängselbyxor och vars sociala liv är reducerat till att tvinga i sig oätlig sockerkaka när hon fikar med det trevliga äldre grannparet. Men, om man ska tänka positivt så är fördelen med tillvaron att ingen kan såra henne när hon knappt går utanför tomten.

  Läs mer
 5. Valfrihetens psykologi
  Valfrihetens psykologi
  176 SEK 220 SEK

  I denna bok ställs frågan om valfrihet leder till att människor väljer fel eller rätt. Miljöförstörelsen, klimatförändringen, överviktsepidemin, skatteflykten och bi­dragsfusket är allvarliga samhällsproblem som ovillkorlig valfrihet inte verkar lösa. Lösningarna kan dock inte heller vara att genom alltför långtgående statliga ingripanden minska valfriheten eftersom den önskas av många.

   

  Boken behandlar hur kunskaper från psykologisk forskning kan hjälpa politiker och medborgare till en annan syn på åtgärder som inte begränsar valfriheten men begränsar möjligheten att välja fel. Det är ofta omständigheter vid valet som leder till att det blir fel val och som därför behöver förändras. Vilka dessa omständigheter är behandlas.

   

  Slutsatsen är att ge all information är sällan lösningen − rätt information måste ges på rätt sätt vid rätt tidpunkt. Förändringar av samhället mot en ökad samstäm­mighet om vad som är bra för medborgarna att välja, idag såväl som i framtiden, är också viktiga och ställer krav på en samhällsdebatt med det som tydligare fokus.

  Läs mer
 6. Buddha på ren svenska. Konsten att praktisera Buddhas lära utan att vara Buddhist.
  Buddha på ren svenska. Konsten att praktisera Buddhas lära utan att vara Buddhist.
  176 SEK 220 SEK

  Det här är en bok för dig som gillar Buddha. Buddhas lära är inte religiös på något vis. Buddhas lära handlar bara om att bli en god människa och få stopp på det egna lidandet. För att få stopp på ditt lidande så får du här lära dig Buddhas teori om hur naturens lagar fungerar inom oss själva och du får även olika praktiska verktyg för att stärka ditt inre liv.  Med Buddhas lära erbjuds du ett helt nytt sätt att betrakta dig själv på. Du lär dig att nå bortom det mentala tjattret i huvudet och mer komma ner i kroppens och i medvetandets verklighet. Du får helt enkelt lära känna din egen inre, sanna mänskliga natur om vad du är som människa inte vem du vill, önskar eller tror att du är som människa.

   

  Du kommer att få lära dig observera relationen mellan din kropp och ditt sinne, hur de konstant integrerar med varandra. Du kommer att få lära dig om hur ditt eget lidande skapas inom kroppens och sinnets interaktion i vardagen. Förstå man inte vad roten är till sitt eget lidande så kan man inte heller göra något åt sitt lidande. I den här boken kommer du få både teorier och de praktiska verktyg som du behöver för att skapa en djup positiv förändring i ditt liv.

  Läs mer
 7. SÖNDERFALL Hundberget
  SÖNDERFALL Hundberget
  183 SEK 229 SEK

  Filip gillade rock och bärs. Nu är han död. Albert är som folk är mest, frånskild och lite för snäll. Nu har han hittat ett lik. Och en geigermätare.

  Läs mer
 8. ABC, så det så!
  ABC, så det så!
  95 SEK 119 SEK

  Kluriga djur och finurliga figurer... 

  Läs mer
 9. Miranda fyller 1
  Miranda fyller 1
  95 SEK 119 SEK

  Hela sitt liv har Miranda varit 0 år. Men idag fyller Miranda 1 år! En bilderbok för de allra minsta om allas vår favoritdag: födelsedagen!

  Läs mer
 10. En förklarad sanning
  En förklarad sanning
  151 SEK 189 SEK

  Du bär säkert på existentiella frågor. I denna bok hittar du svaren. Livets mysterier och gåtor avslöjas, den ena efter den andra.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 3174

per sida
Sätt fallande sortering