Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 4096

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Någon kallar ditt namn
  Någon kallar ditt namn
  176 SEK 220 SEK

  Denna nervkittlande resa är mer än ett äventyr bland gudar och myter. Det är en berättelse om ansvar, mod och visdom, som ytterst handlar om ditt eget bidrag till att framtiden inte ska ta slut i morgon.

  Läs mer
 2. Diamanttjuven
  Diamanttjuven
  176 SEK 220 SEK

  Följ med prinsessan Junie och hennes lojala hund Maja på ett gnistrande äventyr när slottets dyrbara diamanter plötsligt försvinner.

  Läs mer
 3. Dunkelt
  Dunkelt
  160 SEK 200 SEK

  Saga lämnas av sina föräldrar hos mormor och morfar långt ute på landet några år innan skolan börjar. Även senare under skolloven vistas hon hos dem. Vad som utspelar sig där förblir under många år i dunkel.

  Läs mer
 4. Ryska posten
  Ryska posten
  176 SEK 220 SEK

  I ett kärlekslöst äktenskap och längtande bort från sitt tråkiga liv, stöter Svetlana på ett ödesmättat brev från svenska Ingrid. Denna enkla brevväxling blir startskottet för en otrolig transformation i Svetlanas liv. Genom sina brev till varandra lär de sig om varandras världar och skapar en stark och outplånlig vänskap.

  Läs mer
 5. Trollbunden i Järnrike
  Trollbunden i Järnrike
  280 SEK

  Berättelsen kretsar kring Peder, en ung mans osannolika klass- och bildningsresa. Tiden är senare delen av 1800-talet. Det börjar på västkusten då Peder auktioneras bort på en så kallad ”fattigauktion” efter att hans far, som varit fiskare, slukats
  av havets käftar och modern inte kunde försörja barnen. Peder bestämde sig, inte minst på grund av fosterpappan, att så snart som möjligt lämna ön där
  hans fosterföräldrar bodde. Via en ambulerande folkskollärare börjar Peder sin bildningsresa som får honom inse att världen är stor medan hans egen värld var väldigt liten.

   

  Läs mer
 6. Är det så? Nya tankar om ord och språk
  Är det så? Nya tankar om ord och språk
  200 SEK

  Vad händer egentligen med vart?

  Varför heter Messi Messi?

  Vad hände egentligen vid Göta älv på 500- talet?

  Vilken dialekt är fulast?

  Läs mer
 7. Solgränd - ljus och mörker
  Solgränd - ljus och mörker
  176 SEK 220 SEK

  Välkommen till Solgränd, en gata där fasaderna är vackra, men där en hemlighet döljer sig bakom varje dörr.

  I denna gripande roman möter vi fyra familjer som nyligen flyttat in på samma gata. Varje familj bär på hemligheter som hotar att spränga deras till synes idylliska liv. Anna kämpar med ett alkoholberoende som hon inte kan erkänna för sig själv. Fredrik brottas med sin sexuella identitet, fast i en fasad av ett traditionellt familjeliv. Märta ristar in en ny initial för varje erövring, medan Sara, polisen, lever under kontrollen av sin dominerande man.

  Läs mer
 8. Allt det där som gör livet värt att leva
  Allt det där som gör livet värt att leva
  199 SEK

  OM DET VAR NÅGOT HON INTE TRODDE ATT HON SKULLE FÅ UPPLEVA PÅ ÄLDRE DAR, SÅ VAR DET NOG DETTA.

  Läs mer
 9. Utopins fem flickor
  Utopins fem flickor
  176 SEK 220 SEK

  Utopins Fem Flickor är en mångsidig och känslomässigt rik diktsamling som innehåller 27
  dikter och 3 korta prosatexter. Genom att utforska flera teman och aspekter av livet, från insomni och kvinnliga gestalter till kärlek, personliga utmaningar och glada minnen, skapar författaren en bred palett av känslor för läsaren att uppleva.

  Läs mer
 10. Världens bästa mamma
  Världens bästa mamma
  176 SEK 220 SEK

  Världens bästa mamma handlar om Lotta. Hon fyller snart 60 och lever i Portugal tillsammans med sin man Pål och deras hund Bosse, där de driver ett Airbnb. Lotta lider av svår komplex PTSD (C-PTDS), och går i behandling över telefon med svenska terapeuten Otto. Flera gånger om dagen drabbas hon av emotionella flashbacks, och berättelsen varvar mellan nutid och dåtid.

  Läsaren får ta del av Lottas barndom, tonår, hennes liv som ung vuxen, nygift och ung mamma, från skilsmässan från hennes första man, och tiden efter det, när tre av hennes fem barn sa upp kontakten med henne.

  Som barn blev Lotta fysiskt och psykiskt misshandlad av sin narcissistiska, manipulativa mamma, något som satt djupa spår i Lotta och påverkat hela hennes liv, både kroppsligt och mentalt. Hon får svåra problem med magen och maten och drabbas av anorexi. Hon har svårt att hantera sina känslor och känner sig alltid rädd för att bli övergiven.

  Trots att hon lovat sig själv att aldrig bli som sin egen mamma och istället vara världens bästa mamma åt sina egna barn, begår hon – som alla föräldrar – misstag. Nu tvingas hon leva med kanske en av de största sorgerna, och definitivt den mest tabubelagda – att bli bortvald som mamma.

  I boken försöker Lotta leva med den här sorgen och förlåta sig själv, samtidigt som hon försöker bearbeta alla traumatiska minnen.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 4096

per sida
Sätt fallande sortering