Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 3510

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Versailles – Stockholm Marie-Antoinettes och Axel von Fersens kärleksäventyr
  Versailles – Stockholm Marie-Antoinettes och Axel von Fersens kärleksäventyr
  199 SEK
  Tänk om Marie-Antoinette och Axel skulle kunna resa i tiden.
  Då skulle de kanske kunna dyka upp på din historielektion, tala ungefär som ungdomar gör idag och berätta om sin platoniska kärlek.
   
  Blir du nyfiken? Öppna den här speciella målarboken så får du veta mer om Nordens tjejtjusare och den charmerande drottningen Marie-Antoinettes flört och lite mer om deras turbulenta tid på jorden.
  Och du, passa på att finslipa din konstnärliga förmåga medan du vandrar på 1700-talets gator och färglägg illustrationerna i dina favoritfärger. Nu kör vi!
  Läs mer
 2. En liten handbok i uppstigningens tid
  En liten handbok i uppstigningens tid
  176 SEK 220 SEK
  Vi lever i en tumultvärld som eskalerar för varje dag. Det känns som om vi inte hinner med i allt nyhetsflöde som omger oss och vi kan känna oss vilsna i en alltmer brutal verklighet.
   
  Det som pågår just nu är ett paradigmskifte och det måste röra på sig på alla plan för att komma till en förändring. När det ser som mörkast ut så vet man att det kommer att vända och bli bättre. Genom historiens tid har vi fått veta att förändring sker genom att det eskalerar för att nå en brytpunkt då
  det sedan kollapsar och ger plats för en ny era. Vi står mitt uppe i den.
   
  När vi har bearbetat oss själva är vi redo för den nya plattformen där vi kan vara med och bygga den värld vi vill se tillsammans och för oss själva, men också för våra barn och barnbarn och deras barn. Vi skapar med tankens kraft och agerar utifrån vårt medvetande.
   
  Vilken framtid önskar du se? Vad kan du bidra med? Vad känns rätt för dig?
   
  Jag vill ge dig en liten hjälp att upptäcka din inre styrka för att du själv ska kunna skapa det du vill se och uppleva. Det börjar alltid inifrån. Människan har så enormt mycket skaparkraft. Det är dags att ta fram den nu!
  Läs mer
 3. Freja och Odins kamp
  Freja och Odins kamp
  176 SEK 220 SEK

  Människor har påverkat naturen och klimatet de senaste 100 åren men inte riktigt förstått hur mycket påverkan som skett. De fornnordiska gudarna Freja och Odin, samt andra väsen från den nordiska mytologin, undersöker förhållandena på jorden och kommer snabbt till insikten att det står riktigt illa till. Utan en förändring i attityder och beteende riskerar jorden att gå under.

  Läs mer
 4. Bergakungens son
  Bergakungens son
  176 SEK 220 SEK

  När småbarnspappan Johan kommer hem och hittar sin hustru i säng med en annan man faller hela det perfekta förortsliv som de har byggt upp samman. Han sätter sig i bilen och kör, och efter några timmar befinner han sig på en plats där han för tjugo år sedan svor att aldrig mer sätta sin fot.

  Läs mer
 5. Den längsta dagen
  Den längsta dagen
  176 SEK 220 SEK

  De sa inte så mycket. Inte vad Elio i efterhand kunde minnas i alla fall. Kanske sa de ”Ses snart!” eller ”Vi hörs!”, precis så där som nära vänner kan göra när de skiljs åt för en inte allt för lång tid. Kanske önskade de varandra lycka till i den stundande undergången (om det var dit det barkade).

  Eller kanske sa de bara ”Hej då!”. För vad säger man egentligen till någon som man kanske aldrig ser igen?

   

  Läs mer
 6. Platt
  Platt
  136 SEK 170 SEK
  Läkare varnar för att de som inte vill rekonstruera bröst efter bröstcancer kommer att bli deprimerade, få psykosociala störningar och sexuella problem. Symmetri är viktigt, men får bara uppnås genom att en ny bröstform byggs upp, inte genom att det kvarvarande bröstet tas bort. De som ifrågasätter och hellre vill bli platta möts av ett massivt motstånd. De får höra att de är i chock och inte vet sitt eget bästa.
   
  Vad är det som är viktigt egentligen? Är det att motsvara förväntningarna på att alla kvinnor ska se ut att ha två bröst, eller är det att må bra och att själv få välja hur ens kropp ska se ut efter cancer? Är det över huvud taget rimligt att andra människor ska berätta för dig hur du måste se ut för att må bra eller för att andra människor inte ska känna obehag när de tittar på dig?
   
  Platt, lycklig och kvinna, går det? Ja, tveklöst! Vi behöver inte gå på myten eller ansluta oss till den snäva hittepånormen som samhället försöker pressa in oss i, inte om vi inte vill!
   
  I den här boken berättar 15 kvinnor om kampen de fört för att få bestämma över sin egen kropp efter bröstcancer, och om sina egna upplevelser av att leva med färre än två bröst. Berättelserna illustreras av helt unika porträttbilder där kvinnorna själva fått välja precis hur de vill avbildas. För vi är unika och ska behandlas så, även i vården.
  Läs mer
 7. Änglarnas bukt
  Änglarnas bukt
  176 SEK 220 SEK

  Året är 1855. Meg, som snart ska fylla sjutton, är en vanlig engelsk flicka med stora drömmar. Med hjälp av en bekant som kommit upp sig i världen vill hon ta chansen till att finna ett bättre liv i världens huvudstad: kejsarens Paris.

  Läs mer
 8. Ulle, pappa och rävis
  Ulle, pappa och rävis
  136 SEK 170 SEK
  Det är morgon. I köket står pappa vid diskbänken och dricker kaffe. Han tittar på sin mobil.
  Ulle sitter vid bordet. Pappas ögon ser inte Ulle. Men Ulle är van. Pappa har alltid e-mail och bilder och sånt som han måste titta på i mobilen. Han har möten och meddelanden och samtal som är väldigt, väldigt viktiga. Det vet Ulle. Bredvid Ulle sitter Rävis.
   
  Det är en gosedjursräv. Hon fick den när hon var alldeles nyfödd. Då var de lika stora, men nu är Ulle större.
   
  Ulles räv får inte följa med till förskolan. Leksaker ska stanna hemma, säger pappa. Men när pappa inte ser så smyger Ulle ner Rävis i sin ryggsäck. Idag ska han få vara med på förskolan.
   
   
  Den här boken vill porträttera ett barn av idag. Men också en förälder av idag. En förälder som i sin iver att effektivisera vardagen blir otillgänglig för barnet. I boken får pappa och Ulle chansen till en omstart, och en tankeställare.
  Läs mer
 9. Hipster Hill
  Hipster Hill
  210 SEK

  När Julian Skott flyttar in förändras allt. Den världsvane "hipstern" gör grandios entré i kvarteret där en grupp livskrisande grannar tar sig an medelåldern.

  Vem är han? Varför är han här? Och vad är det egentligen som händer bakom lyckta dörrar där uppe på kullen?

  Läs mer
 10. Ett rikt inre liv
  Ett rikt inre liv
  210 SEK

  När författaren Daniela drabbas av skrivkramp och inte lyckas blåsa liv i sin roman får hon panik. Hennes bokförläggare flåsar henne i nacken och kräver att hon färdigställer manuset alternativt betalar tillbaka förskottet som hon dessvärre redan satt sprätt på.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 3510

per sida
Sätt fallande sortering