Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 2899

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Förrädisk idyll
  Förrädisk idyll
  189 SEK

  Sofie och Peter Englund hade hittat det perfekta sommarstället, inne i djupet av Hälsingeskogarna. Sofie,vän och arbetskamrat med Lotta Danell på en av de stora dagstidningarna, skulle under sin tjänstledighet lämna huvudstaden och i stugan i skogen finna ro och inspiration till att skriva sin roman, en berättelse om sägner och folktro. Den lilla byn, Gäddede, visar sig vara befolkad av en brokig skara människor, där handlare Nilssons affär är den allmänna samlingsplatsen för utbyte av skvaller. Ett mystiskt försvinnande något år tidigare, ett kvinnolik som fjättrad hittas i sjön ger upphov till de äldres tro att det är"Den", monstret från mossarna, som förlett unga kvinnor att gå ner sig i vattnet, så som enligt folktron skett genom århundraden. Sofie Englund besväras av handlare Nilssons båda vulgära och mindre vetande söner. Hon förlorar sig dessutom in i en förrädisk verklighetsuppfattning, med stark erotisk laddning, präglad av sägnerna i byn liksom av sitt eget författande. Lotta Danell, gift med Dick, oroas av vännens förändring och rycks med i ett alltmer dramatiskt förlopp, där idyllen ruvar på mörka hot, mystik och där döden åter ska slå till. Vad är sanning och vad är fantasier?

  Läs mer
 2. En del av min sista tredjedel- spansk/svenska funderingar under ett pandemiår
  En del av min sista tredjedel- spansk/svenska funderingar under ett pandemiår
  199 SEK

  I mars 2020 blev vi – jag och sambon - ofrivilligt ”strandsatta” i vårt paradis Almuñécar i södra Spanien. En pandemi hindrade oss att åka hem till Sverige. Då visste vi inte att vår vistelse i Spanien skulle bli ett år längre än vad vi hade planerat.

  Läs mer
 3. Miniatyrerna
  Miniatyrerna
  189 SEK

  En kväll i augusti 1947, får Henry Widman besök av Helena Söder på sitt kontor i Lanterninen i Gamla Staden i Eskilstuna. Hon berättar för honom att hon ska gifta sig med Claes Hillman, verkställande direktör för Hillmans Mekaniska Verkstad. Eftersom Henry och Helena tidigare var festfolk, ville hon berätta den glada nyheten för honom. Ett dygn senare hittas Claes Hillman död i en lägenhet på Drottninggatan. På brottsplatsen finner polisen en liten figur, en miniatyr som är en kopia av offret.

  Läs mer
 4. Se på mig
  Se på mig
  179 SEK

  Efter två år av trånande fick Felicia äntligen spendera studentnatten med Jean, hennes bästa vän. Det var en magisk natt, men ändå lämnades hon med ett krossat hjärta.

  Läs mer
 5. Huset på Kebnekaise & För min egen skugga
  Huset på Kebnekaise & För min egen skugga
  189 SEK

  Michael tror att han och dottern Alex ska få två veckors lyxsemester när de blir bjudna att spendera julen i hans klients, Ronald Jason Conwells, nybyggda lyxvilla. Vistelsen i Kirunas fjällvärld förvandlas dock snart till en mardröm. Conwell försvinner spårlöst och den allvarligt lungsjuka Alex drömmer hemska mardrömmar om hur deras värd knivmördats och att Conwells vålnad förföljer henne... Även Michael och deras nya bekantskap, Conwells systerdotter Josse, upplever den ena oförklarliga och skrämmande händelsen efter den andra. Samtidigt som det verkar lura något mörkt och farligt över huset på Kebneaise går det snart upp
  för trion att de inte kan ta sig därifrån...

  Läs mer
 6. Det gamla huset - Molle tittar in
  Det gamla huset - Molle tittar in
  169 SEK
  Molle visar oss runt i den gamla Dalslandsstugan. 
  Han berättar om hur det var att bo här förr och hur det är nu som sommarbostad.
  Läs mer
 7. Kvotflyktningen
  Kvotflyktningen
  199 SEK

  Kvotflyktingen är en uppföljning av boken Svalbäddsfeber. Kan mycket väl läsas som en fristående bok.

  Läs mer
 8. Mordisk kvintett på Österlen
  Mordisk kvintett på Österlen
  140 SEK

  I Nils Mohlins senaste bok får vi följa en kvintett, som tagit lagen i egna händer.

  Läs mer
 9. Malva
  Malva
  198 SEK

  ”Malva” är en uppföljare till ”Den sjunde vågen vid Jensarna”. Den är en fortsättning på dramat om den väletablerade göte-borgsfamiljen som bär på hemligheter som kan härledas till tidigare generationer. När huvudpersonen blir vuxen och söker efter sin sons rötter blir hon utsatt för händelser som river upp sår.

  Läs mer
 10. Jungman i brytningstid
  Jungman i brytningstid
  189 SEK

  Ungman i brytningstid är en personlig skildring av författarens uppväxt till sjöss under somrarna på pappans olika fartyg under 50 och 60 – talen. Fartygen är de sista av sitt slag i en månghundraårig tradition av kustsjöfart på Östersjön. Här berättas om seglationen, lastning och lossning i olika hamnar, om skeppare, mäklare, frakter och besättningens vardag. Vi följer också på nära håll befälhavarens ansvar och oro i det dagliga arbetet som inte sällan är nog så dramatiskt. En unik skildring av en svunnen epok inom sjöfarten.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 2899

per sida
Sätt fallande sortering