Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 3682

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Hennes nya sekreterare
  Hennes nya sekreterare
  176 SEK 220 SEK

  Alva har lyckats. I alla fall om man ser till hennes framgångsrika techföretag och inte till hennes icke existerande privatliv. Hennes syster hävdar att man ska kunna ha både och, men Alva tycker att det låter girigt. För henne räcker det med ett jobb hon älskar, sin systers familj och när lusten faller på några engångsligg hon tar hem från nattklubben.

  Läs mer
 2. Nio saker att tänka på
  Nio saker att tänka på
  176 SEK 220 SEK

  Behöver vi utbildning, behöver vi kunskap, vad ska vi ha kärnfamiljen till och vad hände egentligen 1984?
  I Nio saker att tänka på, en handbok för framtiden ifrågasätter författaren Kristian Mandin hur vi väljer att leva våra liv och visar genom både humor och allvar att mycket av det som vi just nu tycker är normalt i ett annat perspektiv egentligen är väldigt konstigt.Mandins bok ger dig inte så många svar, men den kan hjälpa dig att ställa bättre frågor.

  Läs mer
 3. Vid samma hav
  Vid samma hav
  176 SEK 220 SEK

  Vid samma hav baseras på en sann historia. Det är en berättelse om krig, kärlek och om att vara osjälvisk. Om kvinnor som tar hand om andras barn. Barn vars livstrådar här flätas samman.

  Läs mer
 4. Förvandlingen
  Förvandlingen
  176 SEK 220 SEK

  Förvandlingen är en novellsamling om konst, Gud, kärlek, förgänglighet och livets svärta.

  Läs mer
 5. Hans Scheike i mitt liv
  Hans Scheike i mitt liv
  199 SEK
  1988 rymde tre unga flickor från en gård i Bergslagen. En granne hittade dem, tog med dem hem och tyckte att de hade underliga saker att berätta. Han kontaktade polisen. Sedan var det i gång. 
   
  Snabbt spreds historien om flickorna som rymt ifrån ett ridläger där en föreståndare hållit dem i tukt och förmaning. 
  Spindeln i nätet, Hans Scheike, anhölls tillsammans med kvinnorna han levde med. Brita Sylvan var en av dem. De häktades och en stor rättprocess inleddes under uppseendeväckande former med ett media som sålde rekordupplagor.
   
  Att Hans Scheike gav smisk på stjärten med björkris och att han dessutom hade relation med flera kvinnor samtidigt var uppseendeväckande och låg honom naturligtvis i fatet. Men brottet han anklagades för var för att han blandat barn i det hela.
   
  Brita Sylvan ger här sin bild av mannen Hans Scheike som hon upplevde under de 40 år de var tillsammans. Vi får också följa hennes väg från ungdomen till att bli en av Hans Scheikes kvinnor och leva det annorlunda liv hon fick tillsammans med honom.
  Läs mer
 6. Att göra sin plikt
  Att göra sin plikt
  176 SEK 220 SEK

  Året är 1899. Gustaf läser juridik i Uppsala och som den ende sonen i familjen förväntas han ta över faderns framgångsrika advokatbyrå. I hemlighet drömmer Gustaf dock om något helt annat – en framtid vid teatern.

   

  I en lägenhet på det fattiga Södermalm bor den unga och vackra skådespelerskan Frida. Hennes far tycker inte om teater och ser hellre att hon tar arbete i en av huvudstadens väldiga fabriker, men Frida är envis. Hon är fast besluten om att visa sin far att hon visst kan försörja sig på sitt skådespeleri.

   

  Av en händelse blir både Gustaf och Frida erbjudna plats i ett excentriskt teatersällskap i Trosa. Det blir början på en händelserik sommar som, på olika sätt, förändrar deras liv för evigt.

   

  Att göra sin plikt är en fartfylld roman som utspelar sig i sekelskiftets Sverige och som ställer frågan; vad är egentligen rätt – att följa sitt hjärta eller göra sin plikt gentemot familjen?

  Läs mer
 7. Min stroke
  Min stroke
  176 SEK 220 SEK

  Varför flög ost, smörgåsar och gröt från frukosten runt i matsalen en morgon?
  Hur kom det sig att man kunde höra högljudda samtal i korridoren nästan varje morgon?
  Och varför kände jag mig skamsen efteråt, när undersköterskan drog i väg med mig i rullstolen ner till sjön?
  Stroke drabbar ungefär 30 000 individer varje år i Sverige, enligt statistik, en person var 17:e minut!

   

  Min Stroke är en stark berättelse om den långa resan tillbaka till sig själv efter en stroke. Eller kanske till en ny version av sig själv? En plötslig smäll i huvudet, minnesluckor, korta ofta sammanhängande minnesbilder och sedan hur det sakta går upp för en att ingenting är som förut. De mest vardagliga situationer kräver enorm ansträngning och att vara beroende av andras hjälp.

   

  Det här är berättelsen om de första fyra månaderna efter en Stroke. Min Stroke börjar med den ”smäll” i huvudet jag fick en morgon. Akut ambulansfärd till Karolinska Sjukhuset. Sedan enligt det underliga jag minns, en mardrömslik vecka (utan verkliga minnen). Därefter ambulansfärd igen till Södersjukhuset, för att kontrollera epileptiska anfall. Återigen en lite konstig vecka med en mycket rörig hjärna. Den tredje veckan innebar förflyttning igen. Denna gång till Danderyds sjukhus. Det skulle bli mitt temporära ”hem” under nästan fyra månader.

  Läs mer
 8. Ge universum en chans
  Ge universum en chans
  176 SEK 220 SEK

  Författaren har ett stort intresse för personlig utveckling och arbetar till vardags med att utveckla produkter som hjälper företag att förebygga ohälsa på arbetsplatserna. Hon har det senaste decenniet själv gått igenom en personlig utveckling som gjort att hon fått en ny syn på tillvaron och vetskap om hur våra tankar och energier påverkar våra liv. 

  Läs mer
 9. Solförmörkelse
  Solförmörkelse
  176 SEK 220 SEK

  Anna har som mycket ung lämnat sin dysfunktionella familj bakom sig, men skuggorna från det förflutna förföljer henne. När hennes far drabbas av en allvarlig sjukdom tvingas hon konfrontera det som har hänt i ungdomen och ställs inför ett hjärtskärande beslut.

  Läs mer
 10. Vattenläkaren
  Vattenläkaren
  176 SEK 220 SEK

  Den 7 april 1892 utexamineras Clara Smitt som fältskär. Fem år senare går hon som föreståndarinna för Saltsjöbadens sanatorium i giftastankar. Då bryter kriget ut mellan Grekland och Turkiet och Clara bestämmer sig för att resa till fronten och hjälpa till. Blivande maken Erland får ta hand om sanatoriet medan hon är borta.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 3682

per sida
Sätt fallande sortering