Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 2899

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Ropa varg
  Ropa varg
  209 SEK

  Det har gått tretton år sedan Vincent vaknade ur sin koma och fick höra att hans tvillingsyster hade dött. Nu är han tillbaka i hemstaden och har sikte på hämnd. Under nio år på mentalsjukhus har han utvecklat ett alter-ego, Edmund, och tillsammans med sitt stora arv har han nu goda förutsättningar för att få upprättelse. Men saker och ting kompliceras när en person från hans förflutna hotar att avslöja hans identitet.

  Alexander vaknar en natt upp till en minnesförlust, endast några grumliga minnen från fjolårets misshandel finns kvar. Snart verkar våldsamma människor vara ute efter honom och han stressar med att pussla ihop mysteriet med misshandeln, minnesförlusten och hans obehagligt verkliga mardrömmar.

  Berättelsen följer Vincent och Alexander under de mest intensiva dagarna i deras liv. Rösten i Vincents huvud säger emot hans genomtänkta plan och Alexander hamnar mitt i svallvågorna av Vincents inre konflikter. Ett spindelnät av våld, hämnd och hemligheter förvandlar den tidigare lugna tillvaron till en blodig kamp för överlevnad. En kamp som pressar dem till att göra saker de aldrig trodde sig kapabla till.

  “Ropa varg” är en rask spänningsroman med moraliskt komplexa dilemman, mystik och ett bra mått med humor. Det är en berättelse om kärlek och hat, handling och verkan, och vänner och fiender. En mörk historia med paralleller till Greven av Monte Cristo, i landsbygds- och småstadsmiljö.

  Läs mer
 2. Demokratin som tappade D:et
  Demokratin som tappade D:et
  249 SEK

  Inget vi tidigare varit med om hade kunnat förbereda oss för det som hände, det tog bara stopp och allt vi hade tagit för givet var bara borta över en natt. 

  Sveriges Statsminister 2030

  Läs mer
 3. Det handlar om MAKT är inte en teoretisk, akademisk eller byråkratisk bok. Vad vi är bra på är att beskriva hur jämställdhet eller ojämställdhet yttrar sig i vardagen
  Det handlar om MAKT är inte en teoretisk, akademisk eller byråkratisk bok. Vad vi är bra på är att beskriva hur jämställdhet eller ojämställdhet yttrar sig i vardagen
  189 SEK

  Det handlar om MAKT är inte vare sig en teoretisk, akademisk eller byråkratisk bok. Sådana böcker gör andra bättre än oss. Vad vi där emot är bra på båda två, är att enkelt beskriva hur jämställdhet eller ojämställdhet yttrar sig i vardagliga situationer och vilka effekterna av det ena eller andra blir. Hur det påverkar oss som människor.

  Läs mer
 4. Över Atlanten
  Över Atlanten
  159 SEK

  Ted Ljungs stora dröm har alltid varit att segla över Atlanten.

  Läs mer
 5. Syftesdriven
  Syftesdriven
  220 SEK

  Känner du att du vill göra något mer med ditt liv, men du vet inte vad? Har du en känsla av att stå och trampa? Fantiserar du ofta om att livet vore annorlunda?
  Känner du att du har mer att ge utan att få utlopp för det?

  Läs mer
 6. Triggerpunkten
  Triggerpunkten
  159 SEK

  Varje människa har en öm punkt.

  I kroppen eller i själen.

  En triggerpunkt.

  Läs mer
 7. Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
  Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
  230 SEK

  Rullebacka, gården med det underliga namnet. I bokens första del berättar författaren om sina tankar om hur namnet Rullebacka kommit till och om gårdens historia med olika ägare i form av kloster, adelsmän, Gustav Vasa, järnbruk och skogsbolag. Men också om bönderna som brukat jorden. Du får också läsa om jordtorpen, soldattorpet och dess soldater, och om den lömske knekten Rullberg, samt bröderna Olofsson från Rumpekärr. Här bjuds på slagsmål, mord, mordförsök och andra anledningar till domstolsbesök.

  Läs mer
 8. Kulturarvets digitalisering
  Kulturarvets digitalisering
  275 SEK

  Varför lyckas Spotify tillgängliggöra miljontals låtar och musikalbum i ett användbart format på internet - samtidigt som vi inom arkiv, bibliotek och museer inte är i närheten av samma digitala tillgänglighet - trots att vi årligen satsat hundratals miljoner?

  Läs mer
 9. Politisk kännedom
  Politisk kännedom
  189 SEK

  Översiktlig beskrivande bok som lyfter viktiga delar av politiken.

  Läs mer
 10. FÖRE-EFTER KRISEN
  FÖRE-EFTER KRISEN
  295 SEK

  FÖRE-EFTER KRISEN är inspirerad av Gösta Ehrensvärds 50 år gamla bok FÖRE EFTER En diagnos samt en uppdatering av de tidigare utgivna Sextioårskrisen (2009) och Sjuttioårskrisen (2019) som handlar om en historisk parantes. På en enda generation så har några av oss ekonomiskt välmående obekymrat konsumerat så mycket att vi nu hotar ”Gaia” – vår levande planet. På endast sjuttio år så har vi skadat de delikata ekosystem, som det tagit jorden miljarder år att skapa, så mycket att denna epok fått ett eget namn – ”Antropocen”.
  1949 föddes en ny era. Efter två förödande världskrig som raserat Europa så inleddes en period av enorm tillväxt. Den modell som under några årtionden framgångsrikt hade transformerat en hel ”oexploaterad” kontinent i ”Den nya världen”, återplanterades nu i de krigshärjade länderna i ”Den gamla världen”. Bilen blev motorn i ”Den stora accelerationen” där den amerikanska drömmen blev allas vår dröm och mardröm. Olje- och fordonsindustrin drev tillväxten med mer bilar, motorvägar, fl ygplatser, plastprylar, konstgödsel, kemikalier, gifter, köpcentra och utsläpp där vi fartblinda färdades längs ”Highway to Hell” mot den klimathärdsmälta som kallas ”Hothouse Earth.”

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 2899

per sida
Sätt fallande sortering