Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 2604

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Det du gör är farligt. En bok om jämställdhet och lika rättigheter.
  Det du gör är farligt. En bok om jämställdhet och lika rättigheter.
  189 SEK

  Boken du håller i din hand innehåller texter som andra bedömt som “farliga”.

  Läs mer
 2. Reseledaren
  Reseledaren
  179 SEK

  Varför stannade vi här mitt ute i ödemarken? ”Problem..?” frågade jag busschauffören. ”No problem!” svarade han med ett ansträngt leende och styrde in bussen mot vägkanten där vi blev stående med ett ryck.

  Läs mer
 3. Världen är det som vi gör den till
  Världen är det som vi gör den till
  189 SEK

  Under 1900 – talets andra hälft utvecklades välfärdssamhället Sverige. Startpunkten var Per-Albin Hanssons berömda folkhemstal 1928. Genom ett medvetet politiskt reformarbete förändrades därefter människors vardag steg för steg genom att fler fick bättre ekonomiska förutsättningar och tillgång till utbildning, sjukvård m.m. Den förda politiken fick stöd av breda lager i den svenska befolkningen. Det som för bara ett halvsekel sedan var en utopi för många tas idag för självklarheter.

  Läs mer
 4. Vad blev det av Oskar?
  Vad blev det av Oskar?
  200 SEK

  Vad blev det egentligen av Oskar, som höll på att drunkna innan han var 3 dagar gammal?

   

  Läs mer
 5. Vem väntar på mig?
  Vem väntar på mig?
  199 SEK

  David bor på den värmländska landsbygden tillsammans med sin mor. En cp-skada gör att han har svårt att röra sig och inte många kan förstå vad han säger. Han är beroende av sin mors dagliga hjälp men en dag drabbas hon av cancer och tillvaron förändras drastiskt. David måste få hjälp av någon annan och Ida anställs genom hemtjänsten.

  Läs mer
 6. Kall fred
  Kall fred
  189 SEK

  Kall fred är en fristående fortsättning på Krig och världsbrand, som utkom på detta förlag 2013. DC-3:ans
  nedskjutning över Östersjön av sovjetiskt jaktflyg den 13 juni 1952 skapade oväntade händelseförlopp. I Kall fred skildras ett fingerat scenario om hur den svenske flygvapenchefen Bengt Nord i sökningen efter DC-3:an själv blir nedskjuten och tagen till fånga av ryssen och förd till det illa beryktade fängelset Karosta utanför Liepaja, Lettland. Den svenska säkerhetstjänsten initierar en fritagning av flygvapenchefen som mot alla odds till slut lyckas. Martin Falk knuten till T-byrån under Militärkommandostaben i Stockholm leder uppdraget. Till ovärderlig hjälp har han den baltiska motståndsrörelsen, Skogsbröderna.
  I berättelsen växer också en tydlig spricka fram mellan de krafter hemma i Sverige som vill se direkta initiativ och de som förordar diplomatiska förhandlingar med Sovjet.
  Det Kalla kriget är sedan länge slut. Sovjetunionen finns inte längre, men andra maktkonstellationer i Öster har tagit ledningen. Med andra ord: Kall fred består.

  Läs mer
 7. Vandra & njut: Guideboken
  Vandra & njut: Guideboken
  139 SEK

  Med lokalt lagad mat istället för frystorkat, nybäddad säng på hotell istället för sovsäck i tält. Med dagsetapper, lätt bagage och spännande kulturupplevelser där vandringen blir mer njutning än prestation. Amelia Adamo och Lotta Byqvist tar med läsaren på underbara vandringar i Sverige och Europa.

  Läs mer
 8. Nötkött
  Nötkött
  275 SEK

  Det här är den grundligt reviderade och omarbetade andra utgåvan av Nötkött. Här hittar du som ska arbeta med produktion av nötkött det mesta du behöver lära dig: det dagliga arbetet, produktionsplanering och ekonomi, byggnader, utfodringssystem, näringslära, fodermedel, uppfödningsmodeller, hälsovård, avel samt slakt och köttkvalitet. Nytt i boken är ett helt kapitel om nötkötts- produktionens miljö- och klimatpåverkan som blivit ett omdiskuterat ämne.

  Läs mer
 9. Tvålärarsystem och andra kända framgångsfaktorer som skapar mervärde
  Tvålärarsystem och andra kända framgångsfaktorer som skapar mervärde
  189 SEK

  TVÅLÄRARSYSTEM och andra kända framgångsfaktorer som skapar mervärde.

  Läs mer
 10. Den svarta ryttaren
  Den svarta ryttaren
  189 SEK

  Det är bara en sägen. Det är vad major Cronstedt vid Älunda gård säger när saken kommer på tal. Men att hans dott er Claudia Cronstedt tar sina nattliga turer har han ingen aning om. Han vet heller inte att hon vid ett av dessa tillfällen har sett den svarta ryttaren.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 2604

per sida
Sätt fallande sortering