Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2996

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Bokcirkeln i Haparanda
  Bokcirkeln i Haparanda
  143 SEK 179 SEK

  Beas liv i Umeå har blivit trist och precis när hon förlorat det avskydda jobbet på apoteket kommer telefonsamtalet från hemtjänsten i Haparanda

  Läs mer
 2. Micke och Miranda - Kärlek på ålderns höst
  Micke och Miranda - Kärlek på ålderns höst
  189 SEK

  Kan man verkligen hitta kärleken
  igen efter att ha förlorat sin
  själsfrände?

  Den frågan har författaren
  Cecilia Johansson ställt sig, vilket
  resulterat i hennes första roman
  om Micke och Miranda, som
  trä ar varandra på ålderns höst
  när Micke vid 62 års ålder får ett
  uppdrag på en tidning i London –
  där Miranda är chef.

  Läs mer
 3. Där himlen inte syns
  Där himlen inte syns
  151 SEK 189 SEK

  Det är 1700-tal i Falun. I koppargruvan sliter hundratals människor under slavliknande former. Tät och giftig rök skymmer himlen. I de trånga små stugorna på Elsborg råder fattigdom och elände. Fylla, misshandel och hungersnöd är vardag. De vanskötta ungarna dör som flugor och deras fäder slår ihjäl sig i gruvan. För att överleva säljer änkorna öl och brännvin från sina hem.

  Läs mer
 4. Ingen är död
  Ingen är död
  88 SEK

  Det är över för dig ... det är över för mig ...
  allt det svåra ... den dagliga oron ... mina
  hjälplösa försök ... men aldrig, aldrig riktigt
  kunna ... "tala dig till rätta"

   

  Läs mer
 5. Mord i Miljardärernas tid
  Mord i Miljardärernas tid
  151 SEK 189 SEK

  Legosoldater placerar ut minor i Hormuzsundet. Båten de befinner sig på är ett indiskregistrerat handelsfartyg som sett bättre dagar.
  En besättningsman blir kallblodigt mördad.

  En amerikansk affärsman hittas mördad i Washington DC. Han tillhörde en inflytelserik familj med ett större fastighetsbolag som förknippas med deras namn. Familjen har även politiska intressen, en farbror till den mördade är kongressledamot. Polisutredningen inleds enligt regelboken, och ytterligare ett mord leder den ansvarige kommissariens misstankar i en viss riktning. Men plötsligt blir hans överordnade aktivt intresserade av att utredningsarbetet avslutas.

  Affärsmannens död sätter även igång en utvecklingskedja i en annan riktning. En grupp mäktiga aktörer i den allra högsta internationella divisionen får anledning att notera de märkliga omständigheterna kring mordet.

  Slumpen gör att Johan Hansen, svensk hedgefondförvaltare i Amsterdam, och hans kollegor dras in i en serie dramatiska händelser. Plötsligt befinner de sig i centrum av en dödlig katt-och-råttalek.

  Inom loppet av några dagar vänds den lugna vardagen framför datorskärmarna till ett drama där många har mycket att vinna, eller förlora.

  Johan Hansen är före detta halvprofessionell tennisspelare och självlärd ekonom. Han har tränats i Svenska Arméns tolkskola att lära sig ryska, men han har även drillats i närstrid. Vilket visar sig vara en stor tillgång.

  “Miljardärernas tid” utspelar sig i en inte avlägsen nutid när demokratiska grundprinciper blivit alltmer förhandlingsbara och övervakningssamhället tagit ett steg framåt. Endast de riktigt rika och smarta ser ut att kunna behålla sin frihet. Miljardärernas tid är den första fristående delen av tre planerade.

  Läs mer
 6. Vägen till frihet
  Vägen till frihet
  151 SEK 189 SEK

  "Jag framkallade kräkningar tills jag var helt slut och då revbenen inte orkade längre. Jag hade fått upp en hel del, men ändå räckte det inte. Jag var tvungen att bestraffa mig själv ännu mer för den dåliga disciplinen och som en blixt från klar himmel kom jag att tänka på kniven. Innan jag riktigt förstod vad som pågick så stod jag där i köket med kniven i höger hand. Utan någon tanke förde jag kniven mot den vänstra armen; så hårt som jag kunde, tryckte jag kniven mot huden och drog fyra gånger innan ätstörningen kunde känna sig nöjd."

  Maria Lejonqvist är ett pseudonym, men personen bakom namnet kan kort beskrivas som en glad, omtänksam och god människa. Detta är Marias debutbok, men hon har länge haft ett intresse för skrivandet och fortsätter att skriva på sin fritid. Om dagarna jobbar Maria med att hjälpa vuxna som brottas med psykisk ohälsa, där hon brinner för att kämpa för människans välbefinnande.

  Läs mer
 7. Karl av Pelle Grön
  Karl av Pelle Grön
  200 SEK

  Kort därpå hör jag hur lägenhetsdörren går upp. En våg av tobak följer dig in i sovrummet. Du lägger dig i sängen. Din kropp väger tungt av allt obearbetat du bär på. Jag hör dig genom väggen, hur du vrider dig i plågor. Dina sängkläder böljar fram och tillbaka, vecklar sedan ihop sig, klistrar sig mot huden. Det här blir min första kontakt med ångesten, men det vet jag ännu inget om. Vi lever våra liv på varsin sida av väggen, men bilden vi har av varandra är ändå tydligare än någonting annat. Ett skarpt snitt, ett skridskoskär i själen. Jag läser alla dina tankar, trots att där råder diktatur.

  Karl lever en betydande del av sitt liv påtagligt påverkad av en pappa som valt att bryta upp från familjen. Men trots avsaknaden av kontakt är han där, Tage, i allra högsta grad närvarande, i tankarna och känslolivet och skapandet, en obönhörlig påminnelse om det biologiska släktskapet som omöjligen kan utraderas. Ett underförstått och utplånande faktum som förr eller senare måste konfronteras.

  Läs mer
 8. Turisterna
  Turisterna
  151 SEK 189 SEK

  Om man är hanne, tjänar bra och vet vad man vill, förklarade turisten, så får man hög status i flocken. Då får man också honor, eftersom statusen skapar trygghet så att honorna vill föda sina barn hos en.”

  Läs mer
 9. Civilisationen krackelerar
  Civilisationen krackelerar
  151 SEK 189 SEK

  Året är 2027. Efter flera års planering beslutar den 75-årige Putin att det äntligen är dags för Ryssland att överta Sverige. De stänger ner elen, internet och infrastrukturen.

  Läs mer
 10. Vidundran
  Vidundran
  151 SEK 189 SEK

  När Magdalena vaknar vet hon varken var hon är eller vem hon är. Kroppen är blåslagen, lakanen är skitiga och rummet är mörkt. När hon ser varelsen betrakta henne försöker hon skräckslagen ta sig ur sängen, bara för att strax känna att hon har en kvävande tyngd över sig. Hon kan inte andas. Hon är på väg att dö.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 2996

per sida
Sätt fallande sortering