Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 4076

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Pensionären som ingen räknade med
  Pensionären som ingen räknade med
  220 SEK

  Leena Mäkinen var som barn, ingen. Det såg far till.

  Nu var Leena Mäkinen Persson någon. En nitisk statstjänsteman som kunde reglerna till minsta stavelse och kommatecken. Hon hade integritet. Få om kanske ingen, kände henne på riktigt. Det var heller inget hon fäst vikt vid. På arbetstid skulle hon ägna sig åt myndighetsutövning, inte tramsa omkring i kontorslandskapet. När dessvärre arbetsdagen tog slut, begav hon sig direkt hem till lägenheten. Gubben behövde utfordras, helst med hemlagade köttfärsbiffar, gräddsås och rårörd lingonsylt.

  Så fortsatte det vecka ut och vecka in, år efter år. Tills hon en vacker dag förväntades bli en föredetting, för att istället lägga tid på seniorföreningen och öka servicen hemmavid. Så skulle hon sakta vissna bort tills det var dags för ettan med jordvärme. Där skulle far viska att hon ändå inte varit värd något.

  Men ack så fel far skulle få.

  Läs mer
 2. Våld Krymper
  Våld Krymper
  176 SEK 220 SEK
  våldet krymper mig
  visste ni det när ni slog
  far och mor
   
  - om att vara barn i en våldsam familj
   
  Texterna i den här boken handlar om att vara barn utsatt för våld. De författades i ett sökande av hur Lars-Åke påverkades av sin uppväxt men också av andras berättelser han får till sig i sitt yrke som psykoterapeut.
  De här dikterna vill förmedla barnets innersta upplevelse av våld. Författaren när en önskan om att de når läsaren känslomässigt och då, bortom orden.
  Läs mer
 3. Meaning Constitution Analysis av Roger B. Sages
  Meaning Constitution Analysis av Roger B. Sages
  189 SEK

  This book aims at an elementary introduction to phenomenologically based in
  empirical research.
  Here we will present the origin of the phenomenological thinking in the broad field of the foundations of mathematics and to give a brief picture of its devel-
  opment to our days.

  Läs mer
 4. The desertification of cultures and the dereliction of the individual- a comparative intercultural study in Turkey, China, Algeria and France av Roger B. Sages
  The desertification of cultures and the dereliction of the individual- a comparative intercultural study in Turkey, China, Algeria and France av Roger B. Sages
  189 SEK

  The attraction of big cities and the mythology around supporting them give
  the impression that this would be the only real modernity accessible to modern man. Maybe as a reflection of the advance of capitalism and its need
  to concentrate the labour necessary for its development, with its effort to restrain the individual within his activity and in his relationships with others.

  Läs mer
 5. Det Glömda Testamentet. Mannen vid slussen.
  Det Glömda Testamentet. Mannen vid slussen.
  176 SEK 220 SEK

  Den här berättelsen tar sin början i Stockholm 1912, samma år som Titanic förliser och August Strindberg går bort. Det är också året då de olympiska spelen går av stapeln i huvudstaden. Samtidigt i det fördolda verkar en rad mystiska händelser utspela sig i Gamla Stan. Och vad har de händelserna att göra med att en ung präststuderande förolyckas när han är på väg för att hålla sin första predikan i Tyska kyrkan?

  Hundra år senare finner en ung kvinna ett rött plåtskrin som gömts i en lägenhet på Prästgatan i Gamla Stan. I sitt sökande efter svar på de gåtfulla anteckningar hon finner i skrindet, ger hon sig så småningom ut på en resa genom Europa och ner till norra Afrika för att leta efter något, som med tiden visar sig vara mycket större och viktigare än hon någonsin kunnat ana.

  Mannen vid Slussen är det första inledande Preludiet till trilogin Det glömda Testamentet.

  Läs mer
 6. Uppleva natur & kultur
  Uppleva natur & kultur
  320 SEK

  Med “UPPLEVA NATUR & KULTUR” vill jag visa vad naturen kan visa oss i vår närmiljö. Att vi ofta kan uppleva mer än vad vi tror, ofta inom gångavstånd. I det här fallet även en del av vår historia. Det här är inte ett unikt område, utan den här typen av naturområden finns på många platser runt om i landet.

  Läs mer
 7. Försvarsobligationerna som räddade det svenska försvaret
  Försvarsobligationerna som räddade det svenska försvaret
  260 SEK

  Denna period markerar en betydande episod i Sveriges ekonomiska historia, demonstrerande hur djupt nationell stolthet och samarbete kan påverka ett lands ekonomiska politik och samhällsmoral under en global konflikt.

  Läs mer
 8. En säljares dagbok
  En säljares dagbok
  195 SEK

  Gunnar har varit säljare i halva sitt liv men efter en olycka och en livsförändring förändrar hela hans identitet. I en svår tid träffar han Angelica, en narkosläkare vars liv bara består av arbete. En relation utvecklas mellan dem och en dramatisk och händelserik tid följer, ett liv som de inte någonsin hade kunnat föreställa sig, inte ens i deras vildaste fantasi.

  Läs mer
 9. Mamma gick sin väg
  Mamma gick sin väg
  176 SEK 220 SEK

  En gång var de en kärleksfull familj, men nu står de inför en oförutsedd prövning.

  Anna har valt en ny väg i livet, en väg som innebär att hon lämnar sin familj bakom sig. William, som kämpar med att förstå vad som gått fel, tvingas ta på sig rollen som ensam förälder åt deras två söner, Ludwig och Leo. När Anna kommer tillbaka och kräver delad vårdnad, konfronteras William med svåra beslut och känslomässiga utmaningar.

  Ludwig och Leo brottas med sin egen sorg och saknad efter sin mamma, medan de försöker anpassa sig till en ny vardag. Genom tårar och skratt, från förtvivlan till hopp, får vi följa en familjs kamp för att hitta tillbaka till en ny form av normalitet.

  Mamma gick sin väg” är en stark och känslosam berättelse om separation, föräldraskap och den osynliga kampen för att hålla ihop en familj när allt faller samman. Monica Lundin skildrar med djup insikt de komplexa relationerna och de mänskliga känslorna som uppstår när kärleken sätts på prov.

  Läs mer
 10. Försynen tappade en vante
  Försynen tappade en vante
  199 SEK

  I en tid av omvälvningar dyker Thomas Sewerin ner i ledarskapsindustrins historia och framtida utmaningar. Genom personliga reflektioner och kritiska analyser av 70-talets ledarskapsideal till dagens ledarskapspraxis, avtäcker han en fascinerande berättelse om makt, förändring och mänskligt driv.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 4076

per sida
Sätt fallande sortering