Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 3516

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Trollmörker
  Trollmörker
  176 SEK 220 SEK

  Små skall tagas från stora. Små skall trollbindas. För evigt.
  I folkhjärtan blir mörker. Det svartaste av mörker.

  Läs mer
 2. Är det på riktigt
  Är det på riktigt
  176 SEK 220 SEK

  Det händer inte på riktigt! Känslan av att situationen är alltför absurd för att vara verklig uppenbarar sig när Veronica upptäcker att hennes sambo Niklas oförklarligt försvunnit under ett stopp på en bensinmack. Veronica liftar med ett gäng som är på väg till rockfestival och bestämmer sig för att följa med – och på en festival kan ju vad som helst hända ...

   

  Läs mer
 3. Megans story
  Megans story
  210 SEK

  Megans story är en kärleksroman som tilldrar sig kring millennieskiftet, mest i Wales men också delvis i London och i Västafrika.

  Läs mer
 4. En kanalsimmares ensamhet
  En kanalsimmares ensamhet
  176 SEK 220 SEK

  En kanalsimmares ensamhet är en samling ”färglagda minnen” som rymmer både stort och smått, och där stor humor ofta blandas med vemodiga tankeslingor.

  Läs mer
 5. Landet Någonannanstans
  Landet Någonannanstans
  176 SEK 220 SEK
  Karin och Cilla är två unga flickor som båda på olika vis har det jobbigt i skolan och deras frånvarande föräldrar tystgrälar jämt. En dag blir de överraskade av ett störtregn och söker skydd bakom en dörr i bakgårdens gårdshus. Dörren går i baklås och de hamnar i landet Någonannanstans. Där inne möter de bland många andra bergafolkingar, skogspiltar, träskreptiler, en källtrösk, en örn och den kloka urbjörken. Efter ett olyckligt missförstånd tappar de bort varandra. Kommer de att finna varandra och vill de egentligen komma tillbaka?
   
  I Landet Någonannanstans är det både otäckt olikt och märkligt likt deras vardag och de måste använda sina styrkor och hantera sina svagheter för att klara sig. De lär känna nya sidor av sig själva och varandra och måste våga även om de är rädda och finna en egen väg även när de är vilse.
   
   
  Författaren Carl Fridh: För mig har bokstäver alltid varit pusselbitar för att bättre förstå känslor och konkretisera drömmar och oartikulerade mål. Det har lett till några diktsamlingar, en novellsamling, närmare tio rimmade barnsagor som ljudböcker och även professionellt som kommunikationsansvarig i stora företagskoncerner. 
   
  I Landet Någonannanstans, som vuxit fram under flera decennier, har jag försökt fånga hur man kan hantera sina tillkortakommanden och utveckla sina styrkor. Det har också fått mig att förstå att de viktigaste ögonblicken är när tiden upphör och blir ett klocklöst nu. När man suddar ut gränsen mellan fantasi och verklighet uppstår både häpnadsväckande och skrämmande upptäckter. 
  Läs mer
 6. Det är vi som är världen
  Det är vi som är världen
  280 SEK

  Efter en komplicerad skilsmässa och SD:s inträde i riksdagen bestämmer sig Josef, 40 att emigrera till Italien. En politisk protest som egentligen döljer en mycket större kris.

  Läs mer
 7. Skogslyckan
  Skogslyckan
  210 SEK

  Skogslyckan är en gård utanför Lund i Skåne som hyser Lilly och hennes vänner. Gamla och nya relationer rör runt bland vännerna och prövar både deras kärleksrelationer och deras vänskap.

  Följ Lilly, Sigrid, Ella, Mariana och Kicki i deras framfart i livet och på gården Skogslyckan.

  Läs mer
 8. Jagad av Christopher Hamrén
  Jagad av Christopher Hamrén
  176 SEK 220 SEK
  Johan Ingmarsson hatar sitt jobb som handläggare på koncernen Refina AB. Han tvingas ofta att jobba såväl kvällar som helger, och finner det allt svårare att upprätthålla meningsfulla relationer med familj och vänner. Arbetsuppgifterna tråkar ut honom och han utför dem med en känsla av meningslöshet. Men han behöver jobbet, så han uthärdar de långa mötena utan innehåll och mening; han fogar sig efter chefernas nyckfulla och orättvisa ledarskap och ser passivt på medan hans tillvaro begränsas steg för steg.
   
   
  Egentligen är det författare han vill bli. Jobbet som handläggare har han tagit för att han behöver det. Av samma anledning är han rädd för att förlora det. Avgrunden mellan den han är och den han vill vara blir till slut så stor att han inte står ut längre.
   

  När han bestämmer sig för att skriva om sina upplevelser upplever han slutligen en ljusning i tillvaron. Han ser en utväg, en möjlighet att bryta sig loss. Konflikten mellan det liv han lever och det liv han vill leva djupnar och når slutligen sin kulmen. 
   
  Läs mer
 9. Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
  Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
  220 SEK

  Ger inte upp! Vägar ut ur mörkret

  Vad skulle du göra om något av dina sinnen plötsligt slutade fungera? Eller om du skulle få en obotlig svår sjukdom? Det är tankar vi ofta skakar av oss med en obehagskänsla. Det där som bara händer andra. Men det var det som hände Mirjam.

   

  År 2012 fick Mirjam en ovanlig autoimmun sjukdom som gjorde att hon blev helt blind. En händelse som fullständigt vände upp och ner på hennes liv. Från att vara påväg ut i vuxenvärlden kastades hon in i en total beroendeställning. Hon skjutsades hit och dit mellan sjukhusen men synen var förlorad. Blindheten och nedtryckta känslor ledde till en så djup depression att hon försökte avsluta sitt liv.

   

  I boken får du följa Mirjams kamp och hur hon kämpade sig tillbaka till ljuset. Dessutom innehåller boken intervjuer samt tips från experter som ger dig råd om hur du tar dig igenom kriser och sjukdomar.

   

  "Ger inte upp!" ger varje människa hopp om att oavsett vilken situation man befinner sig i, kan man ta sig igenom den.

  Läs mer
 10. I händelse av krig
  I händelse av krig
  176 SEK 220 SEK

  En död man ligger i vårsolen, mitt på gatan. Platsen är avspärrad och Georg tvingas bromsa cykeln. Han står där med kameran i handen, och tar ett foto. Ett foto som visar sig förändra allt.

   

  Hans stillsamma värld ruckas och motvilligt dras han in i landets storpolitik. Georg och hans vänner hamnar i ett äventyr där de utmanar krafter långt starkare och mäktigare än de själva. Trots att de mest är upptagna av sina små vardagsbestyr tvingas de förändra sina liv.

   

  Georg söker kärlek, men tvingas riskera sin trygga tillvaro och sitt liv för något som är mer än han själv. Ensam klarar han inte att skydda sig mot ondska och förslagenhet. Även hans vänners liv blir annorlunda. Också Pippi, Doris och Lana måste ta ställning och göra motstånd för att skydda sig själva och det land de lever i. De är alla jagade och ständigt hamnar de i det oväntade.

   

  Erik Centerwall är författare till ett 20-tal titlar som ”Sätt att älska”, ”Livstid”, ”Här finns en jag gillar”, ”Kärlek känns! förstår du” m.fl. Hans böcker finns översatta till ett flertal språk. Centerwall har arbetat som utbildare och sexualupplysare i Sverige såväl som internationellt. Han var under trettio år musikkritiker i SvD och har skrivit boken ”Jazz en kärlekshistoria”. Under senare år har Centerwall kommit ut med tre fotoböcker med bilder från sina tidiga tonår.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 3516

per sida
Sätt fallande sortering