Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 2796

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Det mörka samiska kulturarvet : om makt, konstruktion och representation
  Det mörka samiska kulturarvet : om makt, konstruktion och representation
  179 SEK

  Mörkt kulturarv är ett begrepp som är synonymt med arv som skadats eller präglas av grymhet, svårigheter, skam eller smärta. Boken utvecklar kunskapen om innebörden av det mörka kulturarvet i Sápmi. Särskild tonvikt läggs vid att problematisera hur kulturarvet representeras och förmedlas. Det samiska kulturarvet är mörkt eftersom det bär negativa minnen från koloniseringen av regionen. Det utgör en del av de minnen som förstärker betydelsen av mänskliga rättigheter då det speglar hur urbefolkningar förtryckts av det externa samhället. Museer samlar ett materiellt kulturarv som finns kvar trots krav om modernisering och utveckling med tiden. En annan del av den samiska kulturen är det immateriella kulturarvet som handlar om att hålla kvar lokal kunskap och traditioner. Att vara same innebär bl a att praktisera traditioner för jakt, matlagning och hantverk som är ärvda från tidigare generationer. På sätt formas historiebruket genom en daglig praktik. Författare är Kristina Thorell som är doktor i kulturgeografi och master i teologi med inriktning mot samisk religion.

  Läs mer
 2. Motivationsakuten - motivation, recept och fakta för en energirik vardag
  Motivationsakuten - motivation, recept och fakta för en energirik vardag
  180 SEK

  I boken Motivationsakuten har vi samlat de bästa verktygen för mer energi, bättre hälsa, högre motivation och hållbara, sunda vanor. Boken innehåller lättsmält fakta om kost, näring och träning. Du får också flera uppslag av hälsosamma recept som alla kan laga och du får framförallt motivation. 

  Läs mer
 3. Valpens första år
  Valpens första år
  299 SEK

  Mycket spännande sker under en valps första år, samla alla underbara händelser och skapa detta unika album.
  Här finns gott om plats för att skriva ner alla speciella minnen om hur det var att uppleva saker för första gången.

  Läs mer
 4. Den sista pandemin : Del 2 Storstaden & Herrgården
  Den sista pandemin : Del 2 Storstaden & Herrgården
  189 SEK

  I den spännande uppföljningen ‒ om forskarna Jacob och Ann som flyr Storstaden och pandemin ‒ påbörjas nu resan tillbaka från det isolerade livet i fäboden till civilisationen. Till ett samhälle där överlevande är skräckslagna och barn blivit föräldralösa.

  Del 2 – Herrgården och Storstaden är en uppföljare av Del 1 – Fäboden.

  Läs mer
 5. Stulna papper
  Stulna papper
  75 SEK

  Det hade ryktats länge om att det lilla företaget trätt in på den stora arenan, och en av delägarna grundat sin mångmiljonförmögenhet, på ett patent han lurat av den andre delägaren - som dock satt företagets heder och ära före sin egen, och pengar.

  Men så en dag börjar det hända saker, och många krafter lösgörs med förödande följder.

  Läs mer
 6. Intern kommunikation för nybörjare
  Intern kommunikation för nybörjare
  149 SEK

  I den här boken får du konkreta tips på hur du bygger verktyg och modeller för en intern kommunikation som skapar värde och gör skillnad för organisationen, ledare och medarbetare.

  Läs mer
 7. Jazzgossen
  Jazzgossen
  249 SEK

  Sommaren 1922 gör Karl Gerhards kuplett Jazzgossen succé i Stockholm. Nattlivet i huvudstaden har åter - hämtat sig med kraft efter krigsåren och den nya jazzmusiken får dansgolven att gunga.

  Läs mer
 8. Rumbling Echoes of the Elusive Seeds of Time - The Merlin Chronicles Volume 5
  Rumbling Echoes of the Elusive Seeds of Time - The Merlin Chronicles Volume 5
  140 SEK

  The world is recovering slowly, the society is fragile. Merlin is once again needed.

  The year is 337ADD. More than three hundred years since the Double Disaster. Five hundred years since Cheesyfee. Two thousand years since Caem Lw, King Arthur, Queen Guinevere, Morgan le Fey.

  Läs mer
 9. Salomons hemligheter
  Salomons hemligheter
  250 SEK

  Under 1961-62 så kände nästan alla svenskar till hans namn. Jack S. Kotschack var chef för Radio Nord som sände reklamradio från en båt i ytterkanten av Stockholms skärgård.

  Läs mer
 10. Mejeristens son
  Mejeristens son
  149 SEK
  En tidig morgon följde Stene efter sin pappa till mejeriets bottenvåning i smyg. Han hade sett hur Petter hämtat ut sitt Mausergevär och blivit nyfiken. När Petter därpå gick in i det stora rummet med ystkaret och sedan nerför halvtrappan ut i rummet innanför lastbryggan, följde Stene ljudlöst efter. Det han fick se utspelas där glömde han aldrig. 
   
  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 2796

per sida
Sätt fallande sortering