Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 2926

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
  Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
  230 SEK

  Rullebacka, gården med det underliga namnet. I bokens första del berättar författaren om sina tankar om hur namnet Rullebacka kommit till och om gårdens historia med olika ägare i form av kloster, adelsmän, Gustav Vasa, järnbruk och skogsbolag. Men också om bönderna som brukat jorden. Du får också läsa om jordtorpen, soldattorpet och dess soldater, och om den lömske knekten Rullberg, samt bröderna Olofsson från Rumpekärr. Här bjuds på slagsmål, mord, mordförsök och andra anledningar till domstolsbesök.

  Läs mer
 2. Den heliga cirkeln
  Den heliga cirkeln
  189 SEK

  ”Den heliga cirkeln” fullbordar trilogin och berg blir mästare. Medan tidigare romaner utspelat sig på bara ett par veckor får vi följa huvudpersonerna under några månader från havets sensommarhetta till frostens förvandling av fjället.

  Läs mer
 3. Kulturarvets digitalisering
  Kulturarvets digitalisering
  275 SEK

  Varför lyckas Spotify tillgängliggöra miljontals låtar och musikalbum i ett användbart format på internet - samtidigt som vi inom arkiv, bibliotek och museer inte är i närheten av samma digitala tillgänglighet - trots att vi årligen satsat hundratals miljoner?

  Läs mer
 4. Politisk kännedom
  Politisk kännedom
  189 SEK

  Översiktlig beskrivande bok som lyfter viktiga delar av politiken.

  Läs mer
 5. FÖRE-EFTER KRISEN
  FÖRE-EFTER KRISEN
  295 SEK

  FÖRE-EFTER KRISEN är inspirerad av Gösta Ehrensvärds 50 år gamla bok FÖRE EFTER En diagnos samt en uppdatering av de tidigare utgivna Sextioårskrisen (2009) och Sjuttioårskrisen (2019) som handlar om en historisk parantes. På en enda generation så har några av oss ekonomiskt välmående obekymrat konsumerat så mycket att vi nu hotar ”Gaia” – vår levande planet. På endast sjuttio år så har vi skadat de delikata ekosystem, som det tagit jorden miljarder år att skapa, så mycket att denna epok fått ett eget namn – ”Antropocen”.
  1949 föddes en ny era. Efter två förödande världskrig som raserat Europa så inleddes en period av enorm tillväxt. Den modell som under några årtionden framgångsrikt hade transformerat en hel ”oexploaterad” kontinent i ”Den nya världen”, återplanterades nu i de krigshärjade länderna i ”Den gamla världen”. Bilen blev motorn i ”Den stora accelerationen” där den amerikanska drömmen blev allas vår dröm och mardröm. Olje- och fordonsindustrin drev tillväxten med mer bilar, motorvägar, fl ygplatser, plastprylar, konstgödsel, kemikalier, gifter, köpcentra och utsläpp där vi fartblinda färdades längs ”Highway to Hell” mot den klimathärdsmälta som kallas ”Hothouse Earth.”

  Läs mer
 6. Daireens hemlighet
  Daireens hemlighet
  250 SEK

  Före människans tidsålder, sades demoner härska över land och hav. Med hjälp av magi och trollkraft tvingades de bort från människornas värld. Men ingen magi varar för evigt ...

  Läs mer
 7. Förloraren
  Förloraren
  189 SEK

  Allt börjar – och slutar – sydväst Flatholmen utanför Lysekil. Vad hände där 1937 och vad är på väg att hända på samma plats drygt 80 år senare? I centrum står familjerna Johnsson och Andersson vars liv på gott och ont flätas samman genom åren.

  Läs mer
 8. Koufili
  Koufili
  245 SEK

  Jag kände mig rotlös som liten. Jag hörde varken hemma i landet där jag föddes eller i landet där min pappa föddes. Jag fick höra att jag och min familj var de enda som hade vårt efternamn.

  Läs mer
 9. Mitt liv av Cornelia Hindemith
  Mitt liv av Cornelia Hindemith
  99 SEK

  Denna boken handlar om hur livet kan vara för ett förtidigt fött barn. Hur jag har hanterat det under min barndom och utmaningarna som följer med tillsammans med alla resor jag gjort. Jag hoppas att syftet i den här boken gör att läsaren förstår hur det kan vara eller relatera till min historia om man har känt samma sak. Detta är ett viktigt ämne som måste uppmärksammas och jag hoppas att min historia kan ge ett ljus.

  Läs mer
 10. Varnish 6 by example: A practical guide to web acceleration and content delivery with Varnish 6 technology
  Varnish 6 by example: A practical guide to web acceleration and content delivery with Varnish 6 technology
  299 SEK

  Varnish is the leading web acceleration and content delivery software that powers more than ten million websites worldwide and that is trusted by more than 20% of the top 10,000 websites.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 2926

per sida
Sätt fallande sortering